Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Μηχανικών (EBEC 2017) από το BEST Thessaloniki


To BEST Thessaloniki, μία εκ των 95 τοπικών ομάδων του Πανευρωπαϊκού Φοιτητικού Οργανισμού BEST, σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, διοργάνώσε τον φοιτητικό διαγωνισμό Μηχανικών EBEC Thessaloniki 2017 στις 16 – 18 Δεκεμβρίου 2016. Ο διαγωνισμός έλαβε χώρα στο κτίριο του «Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων» (ΚΕΔΕΑ) του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Η επίσημη έναρξη του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2016 στις 7 μ.μ. στο ΚΕΔΕΑ.

dsc_0003

Το EBEC (European BEST Engineering Competition) είναι ο μεγαλύτερος φοιτητικός διαγωνισμός για μηχανικούς στην Ευρώπη και απευθύνεται ετησίως σε περισσότερους από 5000 φοιτητές. Αποτελείται από τρεις γύρους, οι οποίοι πραγματοποιούνται σε τοπικό, εθνικό και πανευρωπαϊκό επίπεδο. Οι φοιτητές διαγωνίζονται σε ομάδες των τεσσάρων ατόμων σε μία από τις δύο κατηγορίες, το Team Design, που αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας μηχανικής κατασκευής και το Case Study, που αφορά στην αναζήτηση και διατύπωση της βέλτιστης λύσης σε ένα δεδομένο πρόβλημα. Στόχος των ομάδων είναι η πρόκρισή τους στο εθνικό επίπεδο του διαγωνισμού, EBEC Greece, το οποίο θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Αθήνα και κατόπιν στην τελική του φάση, EBEC Final, η οποία θα διεξαχθεί στο Μπρνο της Τσεχικής Δημοκρατίας.

dsc_0716

Ο διαγωνισμός θα αποτελέσει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να εξασκήσουν τις επιστημονικές και μη δεξιότητές τους, καθώς και να εξελίξουν τις επικοινωνιακές ικανότητες τους πάνω σε θέματα που ενθαρρύνουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους. Παράλληλα, θα έχουν τη δυνατότητα να γνωριστούν με τους μελλοντικούς συναδέλφους μηχανικούς, να συζητήσουν, αλλά και να ανταλλάξουν απόψεις, σε ένα πλαίσιο φιλίας και συνεργασίας.

kicinnoenergy-logo


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

-2
18 shares, -2 points

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
1
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Πανευρωπαϊκός Διαγωνισμός Μηχανικών (EBEC 2017) από το BEST Thessaloniki

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format