Η ευτυχία να είσαι σπιτόγατος


Με το ξεκίνημα της νέας βδομάδας (που είναι και Μεγάλη) θα ήθελα να σας εξομολογηθώ κάτι (γιατί είμαι και μέσα στο πνεύμα τον ημερών): σιχαίνομαι να βγαίνω έξω. Ναι μπορεί να μου αρέσει να κάνω μια βόλτα, να πάω σε ένα καινούριο μέρος ή να βγω για ποτό, αλλά αν μου βάλεις το δίλημμα έξοδος ή καναπές τις περισσότερες φορές θα διαλέξω το δεύτερο.

Και παρ’ ότι μπορεί να φαίνεται περίεργο και εν μέρει αρκετά μίζερο θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και κυρίως να αποδείξω σε όλους τους επικριτικούς εκεί έξω (και πίσω από τις οθόνες του λάπτοπ) ότι μάλλον έχω δίκιο. Θα παραθέσω, λοιπόν, τους δικούς μου λόγους για να είσαι σπιτόγατος και μπορείτε να ταυτιστείτε ελεύθερα:

  1. Το μαρτύριο της καρέκλας: ή αλλιώς τι σημαίνει να περιμένεις όρθιος σε μια ουρά μέχρι να βρεις μια καρέκλα για να ρημαδοκαθίσεις σε ένα μαγαζί και αφού τη βρεις να δέχεσαι ένα κάρο σπρωξιές και να ζητάς και συγγνώμη γιατί αφού βρήκες να κάτσεις φταις κιόλας. Σε άλλες περιπτώσεις (βλέπε clubs και νυχτερινά μαγαζιά), η καρέκλα αποτελεί είδος προς εξαφάνιση, όπως ακριβώς και η διάθεση σου μόλις κάνεις την παραπάνω διαπίστωση.
  2. Η χαρά του άδειου πορτοφολιού: γιατί όταν αποφασίσεις να βγεις έξω στην Ελλάδα του 2016 είναι σίγουρο ότι θα γυρίσεις με πολύ λιγότερα χρήματα απ’ ότι είχες αρχικά υπολογίσει και μάλλον με περισσότερα νεύρα. Και φυσικά μπορείς να το κάνεις για 3-4 φορές το μήνα, αλλά μάλλον μετά θα συμφωνήσεις κι εσύ ότι ο καναπές και το σπιτικό φαγητό είναι η ασφαλέστερη επιλογή.
  3. Η χαρά του series-maniac (που δεν ξέρω καν αν αποτελεί δόκιμο όρο): γιατί αγαπητοί μου, αν βγαίνει καινούρια σεζόν Game of Thrones, αν μπορείς να δεις στην τηλεόραση το House of Cards και αν είσαι στο πιο κρίσιμο σημείο στο Arrow, πείτε μου, εσείς θα μπορούσατε να τα εγκαταλείψετε όλα αυτά για ένα ταπεινό ποτό;

Αυτοί είναι μόνο ορισμένοι από τους λόγους που δηλώνω ορκισμένη σπιτόγατα. Δεν θα ήθελα, όμως, να μείνετε σε αυτό (και να συμπεράνετε ότι ξεκάθαρα δεν έχω ζωή). Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν χρειάζεται πάντα να βγαίνουμε έξω για να περνάμε καλά και πλέον έχει έρθει η εποχή να απενοχοποιήσουμε την απόλαυση του να κάθεσαι σπίτι και απλά να μην κάνεις τίποτα. Και φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε απαραίτητα μόνοι μας. Εκεί έξω υπάρχουν πολλοί σπιτόγατοι και σίγουρα κάποιοι από αυτούς είναι και οι φίλοι σας. Βάλτε, λοιπόν, ποπκόρν να γίνεται, χαμηλώστε τα φώτα, κουρνιάστε στον καναπέ και λιώστε σαν να μην υπάρχει αύριο!

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
1
Lol
Love Love
3
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η ευτυχία να είσαι σπιτόγατος

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format