Γιατί κανείς δεν ποστάρει άσχημες φώτο;!


Τη σήμερον ημέρα όλοι το κάνουμε! Όλοι μοιραζόμαστε τα ωραία,τις πιο επιτυχημένες εκδοχές του εαυτού μας,τις πιο προσεκτικά διαλεχτές φωτογραφίες να παρουσιάσουμε στο κόσμο.

Κατά καιρούς έχω συλλάβει αρκετές φορές τον εαυτό μου να click-άρει εσκεμμένα φίλους τους οποίους πιθανόν να μην γνωρίζω καν.Μέσα σε 10 λεπτά όμως βιώνω τα πάρτυ τους, τις σχέσεις τους,το νεο τους σπίτι,τις χλιδάτες διακοπές ,το πόσο ωραία περνάνε με φίλους και αισθάνομαι άβολα…ίσως και μίζερα.Το ξέρω ότι είναι μια διαδικασία η οποία με κάνει να αισθάνομαι άσχημα,να αισθάνομαι ένα κενό αλλά καμιά φορά με κάνει να ξυπνάω, να αναθεωρώ,να προσπαθώ περισσότερο και να βλέπω τα πράγματα αλλιώς (κάπως που μέχρι στιγμής δεν είχα φανταστεί). Να μη μένω στάσιμη!
Είναι μια διαδικασία περίεργη η οποία φέρνει διαφορετικές εικόνες και εμπειρία μετά την εμπειρία.

Είναι σαν να ψάχνω κάτι, κάτι να αποδείξω ότι η ζωή μου είναι ωραία και οι επιλογές που έκανα κατά διαστήματα οι πιο σωστές,γνωρίζοντας ότι η πραγματικότητα δεν είναι έτσι.
Δεν ξέρω πως τα καταφέρνει και καθηλώνει ο καθένας τους φίλους του στις φωτογραφίες,εγώ πάντως συνεχίζω και βλέπω τα πάντα στο δίκτυο μου.

Απο την άλλη όμως ,αγαπώ περισσότερο τους ανθρώπους που βλέπω στη πραγματική μου ζωή ακόμα και τους αγνώστους στο δρόμο. Σχεδόν σε όλους αρέσει αυτή η ζωντάνια, το να βλέπεις ανθρώπους να κινούνται, παρέες να περνάνε όντως καλά, ζευγάρια πραγματικά ερωτευμένα,οικογένειες, φίλους..εικόνες αυθεντικές και ανεκτίμητες. Είναι ενδιαφέρον το να βλέπεις διάφορες σκηνές και αμέσως να τις σχολιάζεις με τους φίλους σου.Να συζητήσετε, να το αναλύσετε, να ανταλλάξετε απόψεις οι οποίες εν τέλη σε κάνουν να καταλαβαίνεις και να σέβεσαι τη διαφορετικότητα που υπάρχει γύρω σου.

Ποια η διαφορά λοιπόν; Πώς μπορεί μια δραστηριότητα να με γεμίζει ευγνωμοσύνη και διάφορα θετικά συναισθήματα ενώ μια άλλη το αντίθετο;

Υποθέτω είναι θέμα πραγματικότητας!
Online επεξεργαζόμαστε και έχουμε το χρόνο να σκεφτούμε και να σχεδιάσουμε πως θέλουν να μας βλέπουν οι άλλοι..το εγώ υπερισχύει και η αυτοσυντήρηση παίρνει τον έλεγχο ενώ στη πραγματικότητα περπατώντας στους δρόμους είμαστε αυτοί που είμαστε, δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από κανένα φίλτρο και πορτρέτο!!

Γράφει : Βλαντή Κατερίνα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
kate

Γιατί κανείς δεν ποστάρει άσχημες φώτο;!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format