Συνέντευξη: Η Βασιλική Μουρίκη μιλάει στο MyStudentpass!


Η Βασιλική Μουρίκη είναι μια αξιοθαύμαστη νέα καλλιτέχνης (και ταυτόχρονα γλυκύτατη) , 19 ετών και φοιτήτρια στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Ενώ σπουδάζει, δουλεύει και μένει σε μια ξένη – προς εκείνη – πόλη έχει καταφέρει να τραγουδήσει δίπλα σε σπουδαίους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, να είναι το βασικό μοντέλο της εταιρείας ρούχων ‘’Maraboo’’ και να παίζει στο θέατρο. Την θαυμάζουμε και με χαμόγελο στα χείλη της πήραμε συνέντευξη.

Καλησπέρα Βασιλική! Καταρχάς, πες μας λίγα πράγματα για εσένα, να σε γνωρίσουμε.

Καλησπέρα και σας ευχαριστώ για την συνέντευξη! Με τη μουσική ξεκίνησα να ασχολούμαι από πολύ μικρή ηλικία. Να φανταστείς, το πρώτο μου τραγούδι το έγραψα 8 χρονών, αλλά το έκαψα στο τζάκι. Ξεκίνησα τα μαθήματα κιθάρας δύο χρόνια μετά και από τότε δεν έπαψα να ασχολούμαι με την μουσική. Μάλιστα σκεφτόμουν να πάω για σπουδές στην Αγγλία, αλλά εφόσον πέρασα σε πανεπιστήμιο στην Ελλάδα αποφάσισα να σπουδάσω εδώ. Όταν ανακοίνωσα στην οικογένεια μου πως θέλω να ασχοληθώ επαγγελματικά με το τραγούδι εξέφρασε την ανησυχία της, αλλά εν τέλει το δέχτηκαν γιατί ήθελαν να είμαι ευτυχισμένη. Έχω ένα μικρότερο αδερφό 2 χρόνια το Γιώργο που έχει κλίση προς τις επιστήμες, παίζει μπουζούκι και έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Εκτός από τη μουσική πάντα μου άρεσε και ο κινηματογράφος.

Δείτε επίσης: Οι πρεμιέρες της εβδομάδας!

Τι θα ήθελες να πετύχεις στον χώρο της μουσικής;

Θα ήθελα να χτίσω κάτι στέρεο, να κάνω μεγάλες συναυλίες σε μουσικές σκηνές. Πάνω κάτω ότι ονειρεύεται κάθε νέος, που φιλοδοξεί να ασχοληθεί με την μουσική! Τον τελευταίο καιρό έχω έρθει επαφή με κάποιες δισκογραφικές και ίσως προκύψει κάτι όμορφο. Έχω τη φιλοδοξία να αναζητήσω κι εκτός Ελλάδας κάποια ευκαιρία στο κομμάτι της μουσικής και της στιχουργίας ενώ, σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσει ένα κομμάτι μου ερμηνευμένο από την Παυλίνα Βουλγαράκη.

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι επαγγελματικά με το τραγούδι; 12030916_1041628732514002_119200891_n

Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά με την μουσική! Το πρώτο μου live έγινε όταν ήμουν 14 χρονών, που αντικατέστησα μια κοπέλα σε ένα live επειδή αρρώστησε. Στην αρχή δεν αντιμετώπισα πολλές δυσκολίες καθώς είμαι από την Πάτρα και οι επαρχιακές πόλεις υποστηρίζουν τους ντόπιους. Επίσης, με βοήθησε και ο Χρήστος Θεωδωρόπουλος, που είχε έρθει στο σχολειο μας και ήταν πιανίστας. Στην Αθήνα ήρθα μόνη μου για σπουδές κι από επαφές που είχα μέσω facebook, ήρθα σε επαφή με έναν καλό μουσικό, τον Ανδρέα Παππά, που ξεκινήσαμε κάποια live μαζί. Φυσικά, στα χρόνια της κρίσης που ζούμε κυριαρχούσε και ακόμα κυριαρχεί η ανασφάλεια αλλά δεν σταματάω να ονειρεύομαι.

Το τμήμα που σπουδάζεις δεν είναι αρκετά γνωστόν, αν και πολύ ενδιαφέρον. Περιέγραψε το μας με λίγα λόγια!

Το τμήμα θεατρικών σπουδών είναι ένας χώρος που δέχεται τον άλλο όπως είναι και διαμορφώνεται κάτι όμορφο χωρίς να δημιουργούνται κλίκες μεταξύ των φοιτητών. Τα μαθήματα είναι ενδιαφέροντα, έχουμε αρκετά ιστορικά και οι καθηγητές είναι μορωμένοι με ωραίους χαρακτήρες. Η σχολή δεν είναι όσο πρακτική φανταζόμουν, αλλά δεν με ενοχλεί καθόλου αυτό. Αποκτάμε ένα θεωρητικό υπόβαθρο σχετικά με την ιστορία και τη δραματουργία του θεάτρου. Με ενδιαφέρει η ακαδημαϊκή γνώση, αν και με αφορά το πιο πρακτικό κομμάτι, ο δρόμος της υποκριτικής. Το πιο σημαντικό όμως είναι η σχολή μου δίνει γνώσεις πάνω σε ένα χώρο που δε θα είχα αλλιώς πρόσβαση.

Πως είναι να σπουδάζεις σε μια άλλη πόλη;

Στην Πάτρα είχα συνηθίσει να γυρίζω σπίτι και να με περιμένει η οικογένεια μου, σπιτικό φαγητό και όλες οι ανέσεις ενώ όταν ήρθα εδώ ήμουν μόνη! Πέρασα, λοιπόν, μια μικρή κατάθλιψη αλλά σύντομα δόθηκα στις νέες επαγγελματικές κι ακαδημαικές προκλήσεις. Δεν έχω γευτεί τη φοιτητική ζωή με την έννοια που εννοείται, γιατί δουλεύω τις μέρες που οι συνομίληκοι μου βγαίνουν με την παρέα τους, αλλά η νυχτερινή διασκέδαση δεν μου αρέσει και πολύ έτσι και αλλιώς. Το καλό όμως είναι πως είχα πολύ καλύτερες συνεργασίες από ότι είχα φανταστεί. Υπήρξαν ανθρωποι που με στήριξαν και πολλά νέα παιδιά που ήταν πρόθυμα να με βοηθήσουν να εγκλιματιστώ. Φυσικά είναι επιλογή σου το τι θα κάνεις, το ποια πόρτα θα χτυπήσεις… Εγώ προσωπικά, ξεκαθαρίζω από την αρχή το ποια είναι τα δικά μου μουσικά όρια και πως την μουσική την ξεκίνησα για να θεραπεύω τη δική μου ψυχή. Σαφώς, συζητάμε το ρεπερτόριο και το τι προτιμάει η κάθε πλευρά. Και προσπαθώ να κάνω αυτό που αγαπώ στο μέγιστο δυνατό βαθμό, υπό την καθοδήγηση των εργοδοτών μου.

12048864_1041628655847343_1933054926_n Πως ήταν οι μέχρι τώρα συνεργασίες σου;

Έχω συνεργαστεί με παιδιά του The Voice 1 και 2, όπως ο Άρης Καμπανός που γυρίσαμε μερικά βιντεάκια, και οι μουσικοί του Αλέξανδρος Kούρος κι ο Ιάσων Μαυρογεώργος. Με τον Σταύρο Πηλιχό, που έχουμε κάνει εμφανίσεις τους τελευταίους 7 μήνες, όπως επίσης και με την Έλενα Παπαναγιώτου με την όποια είμαστε και φίλες. Ευτυχώς όλα τα παιδιά είναι πολύ καλοί και είχαμε άριστη συνεργασία.

Πες μας έναν στίχο που σου έχει κολλήσει τον τελευταίο καιρό!

“Έχω έναν άγριο τσακωμό από τη γέννα που δε με αφήνει να τα βρω με εμένα”. Είναι περίεργος αλλά μου αρέσει πάρα πολύ για κάποιον ανεξήγητο λόγο.

Ένα θεατρικό έργο που σου άρεσε τελευταία ;

Η Αμοιβή Χιλίων Φράγκων του Βίκτωρ Ουγκώ μου άρεσε πάρα πολύ και μου έχει κάνει εντύπωση που δεν έχει ανέβει ,από όσο γνωρίζω μέχρι στιγμής στο θέατρο.

Ποιο είναι η φράση που σε εμπνέει να προσπαθείς καθημερινά να πραγματοποιήσεις τα όνειρα σου;

Όταν δε μας δίνονται οι κατάλληλες ευκαιρίες, καλό είναι τις δημιουργούμε μόνοι μας. Δεν έχω πολύ ελεύθερο χρόνο όμως και μερικές φορές είναι δύσκολο να διατηρήσω τις ισορροπίες με τη σχολή μου (κάνω και την πρακτική μου αυτό τον καιρό) και τις διαπροσωπικές μου σχέσεις αλλά προσπαθώ για το καλύτερο.

Θα θέλαμε πολύ να σε δούμε σε κάποια σου εμφάνιση! Που θα βρίσκεσαι φέτος;

Ευτυχώς η φετινή χρονιά θα είναι πολύ δημιουργική και θα χαρώ να σας δω! Στις 24/9 παίζουμε στο Ρυθμός Stage, με τον Σταύρο Πηλιχό, την Άννα Καπόνε Πάππας και την Δάφνη Τσούλια. Στις 27/9 έχουμε πρεμιέρα με την παιδική παράσταση «Οικογένεια Σκαντζόχοιρων σε Κίνδυνο» στο θέατρο Άνεσις του σκηνοθέτη Δημήτρη Τσίρου όπου ανέλαβα τη μουσική. Έφτιαξα την μουσική σε μια ταινία κατά του bullying του ίδιου σκηνοθέτη με πρωταγωνιστή τον Πάνο Βλάχο. Τέλος, είμαι στην καμπάνια της εταιρείας ρούχων “Maraboo” και σε λίγο καιρό θα κυκλοφορήσω δικά μου τραγούδια. Σας ευχαριστώ πολύ για την αφιέρωση και ελπίζω να σας δω σε ένα από τα live μου!

Ευχαριστούμε κι εμείς τη Βασιλική για τη συνέντευξη που μας παραχώρησε. Μπορείτε να τη βρείτε στη σελίδα της στο facebook: Vasiliki Mouriki.

Συνέντευξη από τη Στέλλα Μιχαλοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Συνέντευξη: Η Βασιλική Μουρίκη μιλάει στο MyStudentpass!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format