Συγκατοίκηση κατά την διάρκεια των σπουδών|Part 1


Οι βάσεις ανακοινώθηκαν,πέρασες σε μια σχολή μακριά από το σπίτι σου και τώρα αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να αναζητήσεις την φοιτητική σου «φωλιά» εκεί όπου για τα επόμενα 4 χρόνια(ή 5 ή 6 ή 7…)θα περάσεις μια από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής σου.

Τι γινεται όμως όταν για διάφορους λόγους πρέπει να μοιραστείς την «φωλιά» σου με κάποιον άλλο?

Εδώ τα πράγματα περιπλέκονται πολύ,διότι ο «άλλος» δεν είναι η συμπονετική μαμά σου,η φωνακλού αδερφή σου που στο τέλος κάνει αυτό που της λες ή ο αμίλητος πατέρας σου που γνωρίζει πόσο ξεροκέφαλος εισαι.

Ας δούμε λοιπόν τι σε περιμένει κατά την διάρκεια της συγκατοίκησης(δεν θα στα πω όλα γιατί θα δημιουργήσω προβλήματα).

1.Το πρώτο πράγμα που πρεπει να κάνεις είναι να μοιράσεις τις δουλειές του σπιτιού.Και όταν λέω ότι πρέπει να είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις το εννοώ. Είναι πολύ σημαντικό να καθορίσεις εξ αρχής τις υποχρεώσεις που έχει ο καθένας στην καθαριότητα του σπιτιού(μην επιτρέψεις να καπνίζετε μέσα).

2.Ορίστε τις ώρες κοινής ησυχίας.Συζητήστε για το ποιες ώρες θα είναι κοινής ησυχίας.Χρειάζεται συζήτηση από την αρχή για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις στην πορεία.

3. Πρέπει να μοιράσετε τον χώρο σας και να κάνετε ξεκάθαρο αν επιτρέπετε η πρόσβαση στον ιδιωτικό σας χώρο(ντουλάπα,πετσέτες,κρεβάτι,λαπτοπ).Όλους μας πειράζει όταν αγγίζουν τα πράγματά μας(θυμήσου την αδερφή σου όταν έμπαινε στο δωμάτιο σου).Πιθανότατα με το άτομο που θα συγκατοικήσετε να είστε γνωστοί ή φίλοι από πριν αλλά αυτό δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ.Η συγκατοίκηση θέλει πρόγραμμα.

4.Στο σημείο αυτό πρέπει να ορίστε τους κοινόχρηστους χώρους του σπιτιού και φυσικά μαζί με αυτό και τα κοινόχρηστα πράγματα(πιάτα,κουτάλια,μπουκάλια κτλ).Καλό είναι καθένας να έχει τα δικά του πράγματα.

5. Φοιτητής είσαι πια,θα κάνεις πολλές παρέες που θα θέλεις να τις φέρεις στο σπίτι για ταινία ή για επιτραπέζια παιχνίδια.Θα πρέπει αυτό να το συζητήσεις με τον συγκάτοικο σου από την αρχή για το αν επιτρέπετε η όχι να φέρετε παρέα στο σπίτι.

6.Ρόζ ιστορίες στο φοιτητόσπιτο είναι το μόνο σίγουρο ότι θα ζήσεις πολλές.Εδώ δεν θέλει πολύ συζήτηση.Οι άντρες δείχνουν κατανόηση σε αυτά τα θέματα…


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Συγκατοίκηση κατά την διάρκεια των σπουδών|Part 1

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format