5 applications που θα σε βοηθήσουν στις σπουδές σου στο εξωτερικό!


Το να σπουδάσεις στο εξωτερικό είναι μια από τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή ενός φοιτητή, που μπορεί να σου αλλάξει τη ζωή. Ποιος είπε, όμως πως οι σπουδές στο εξωτερικό δεν έχουν δυσκολίες και εμπόδια, ακόμα και αν η διάρκεια τους είναι για 1-2 εξάμηνα;

Για να αποφύγεις δυσάρεστες καταστάσεις που μπορεί να προκύψουν στην καθημερινότητά σου εκεί, μαζέψαμε τα καλύτερα apps για να τα βγάλεις πέρα! Πάμε να τα δούμε, λοιπόν:

1: Google Translation

Ένα σημαντικό εργαλείο για να ζήσεις σε μια άλλη χώρα είναι να γνωρίζεις τη γλώσσα των ντόπιων. Και το Google Translation θα σε βοηθήσει πολύ. Εκτός από το να πληκτρολογείς τη λέξη ή τη φράση την οποία επιθυμείς να μεταφράσεις, πλέον μπορείς να βγάλεις φωτογραφία της φράσης, π.χ. το μενού του εστιατορίου ή μια πινακίδα, και το application θα σου τη μεταφράσει αμέσως.

Μπορεί να ακούγεται απλό και να γνωρίζουμε ότι στις μεταφράσεις του προκύπτουν κάποια συντακτικά λάθη, αλλά αυτό συμβαίνει γιατί πολύ απλά όλα τα λεξικά μεταφράζουν τις λέξεις κυριολεκτικά. Παρόλα αυτά, μέσω των μεταφράσεων αυτών θα καταφέρεις να κάνεις τη δουλειά σου και κυρίως να μην είσαι ξυπόλητος στα αγκάθια.

Το συγκεκριμένο app μπορείς να το βρεις στο Google Play Store και στο iTunes App Store.

2: ConvertPad και Convert Any Unit Free

Δύο apps για την ίδια ανάγκη. Πρόκεινται για μετατροπείς μονάδων θερμοκρασίας, βάρους, όγκου, συναλλάγματος κ.α. Κάθε χώρα χρησιμοποιεί διαφορετικά μέτρα και σταθμά, οπότε μέσα από αυτές τις εφαρμογές έχεις στα χέρια σου το κλειδί για να εγκληματιστείς αμέσως στον τρόπο ζωής τους.

To πρώτο μπορείς να το κατεβάσεις από το Google Play Store, ενώ το δεύτερο από το iTunes App Store.

3: Couchsurfing Travel App

Στον ελέυθερο χρόνο που θα έχεις στη χώρα σπουδών σου είναι φυσικό να επισκεφθείς και άλλες πολείς ή ακόμα και γειτονικές χώρες. Για να κάνεις τη χάρη στον εαυτό σου και στο πορτοφόλι σου και να μην αναγκαστείς να ξοδέψεις πολλά, χρησιμοποίησε το application αυτό.

Εκεί μπορείς να αναζητήσεις κατοικίες ατόμων που έχουν ελέυθερο σπίτι, δωμάτιο ή και καναπέ βρε αδερφέ, για να σε φιλοξενήσουν, ενώ μπορείς να δεις και τις αξιολογήσεις άλλων ατόμων που φιλοξενήθηκαν στο μέρος για να βρεις τον καλύτερο οικοδεσπότη. Όχι μόνο θα βρεις μέρος να κοιμηθείς τζάμπα, αλλά θα κάνεις και καινούργιους φίλους!

Το συγκεκριμένο app μπορείς να το βρεις στο Google Play Store και στο iTunes App Store.

3D99A31C0C

4: Viber

Κράτησε επικοινωνία με την οικογένειά σου και τους φίλους σου, ενώ βρίσκεσαι μακριά τους με τον πιο εύκολο τρόπο. Στείλε γραπτά μηνύματα, πραγματοποιήσε κλήσεις ή video calls HD ανάλυσης και στείλε φωτογραφίες και  video εύκολα και γρήγορα, απλά και μόνο χρησιμοποιώντας το κινητό σου τηλέφωνο.

Το συγκεκριμένο app μπορείς να το βρεις στο Google Play Store και στο iTunes App Store.

5: City Maps 2Go Pro

Στην καινούργια πόλη κατοικίας σου είναι εύκολο να σε συνεπάρει το τοπίο, τα καινούργια μέρη και μαγαζία και να περιπλανιέσαι ώρες ολόκληρες σε αυτή. Αλλά τις ημέρες που έχεις μάθημα και υποχρεώσεις πρέπει να είσαι παντού στην ώρα σου.

Μέσα από αυτή την εφαρμογή που σου παρέχονται χάρτες της πόλης για να μην χαθείς ποτέ. Τι το κάνει ξεχωριστό; Ότι μπορείς κάποια στιγμή να κατεβάσεις τον χάρτη που επιθυμείς και αργότερα να τον χρησιμοποιήσεις χωρίς σύνδεση στο Διαδίκτυο!

Το συγκεκριμένο app μπορείς να το βρεις στο Google Play Store και στο iTunes App Store.

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

5 applications που θα σε βοηθήσουν στις σπουδές σου στο εξωτερικό!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format