ΕΚΛΟΓΕΣ: Μα γιατί όχι ;


Δύο εβδομάδες πριν ανοίξουν οι κάλπες και οι δημοσκοπήσεις συνεχίζονται, η μάχη της αυτοδυναμίας δεν έχει κριθεί και ακόμα οι απόψεις για τις ερχόμενες εκλογές διίστανται. Δύο οι επικρατέστερες επιλογές αλλά δεκάδες εναλλακτικές προτάσεις ψήφου σε κάποιο κόμμα στις βουλευτικές εκλογές. Τα κόμματα συνάπτουν συμφωνίες ,τις διαλύουν αργότερα ,μετεγγραφές πάνε και έρχονται και η εκλογική πασαρέλα δεν έχει τελειωμό. Η πλειοψηφία των ψηφοφόρων παραμένει θυμωμένη, μεγάλο ποσοστό των παλαιότερων ψηφοφόρων ψηφίζουν σταθερά μεγάλα –σχετικά πλέον- πολιτικά κόμματα , η νέα «φουρνιά» ψηφοφόρων παρακολουθεί τις εξελίξεις και η απόφαση φαίνεται θα παρθεί λίγο πριν τις κάλπες.

Στα μάτια πολλών έμπειρων αλλά και νέων του εκλογικού σώματος ,οι εκλογές του 2015 μοιάζουν με αναταραχή , απειλή και ως κάτι επικίνδυνο για την πορεία της χώρας. Γιατί όμως ; Ακούμε κάθε μέρα πως οι εκλογές είναι «βλαπτικές» ή πως ακόμα και αν δεν είναι ,δεν έπρεπε να γίνουν τώρα. Καλά όλα αυτά αλλά ποιες είναι οι αιτίες ; Ο φόβος για αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ; Ο φόβος για απολύσεις «βολεμένων» από την νέα κυνέρνηση; Αξιοκρατία δεν θέλατε κύριοι ; Ο φόβος για μη επανεκλογή βουλευτών ; Κατανοητός αν κρίνουμε από τον μισθό. Ο φόβος για επιστροφή στην δραχμή ; Για μία έξοδο από την Ευρωζώνη ; Μα η ισχύς του ευρώ είναι αδιαίρετη . Η σταθεροποίηση και η ισχυροποίηση της Ευρωζώνης θα έρθει μαζί με την Ελλάδα στο «παιχνίδι» . Και αν δεν σας πείθει κάτι τέτοιο ή τα λεγόμενα του κ.Σάιμπερτ , τότε θα επικαλεστώ την ρήση της καγκελαρίου της Γερμανίας ,κ. Μέρκελ «Πέφτει το ευρώ, πέφτει η Ευρώπη» -και η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη θα είχε αυτά τα αποτελέσματα. Φόβος για «βλαπτική» ψήφο του εκλογικού σώματος ; Κακά τα ψέματα ,ναι ο ελληνικός λαός είναι θυμωμένος ,απογοητευμένος και ό,τι άλλο θέλει αλλά δεν είναι τυφλός ούτε χαζός για να καταλάβει πως «όλα εδώ παίζονται» .Οι εκλογές αυτές είναι μεγίστης σημασίας και κανένας δεν θα έπαιζε κορώνα-γράμματα την τύχη της χώρας του . Ή μήπως η νέα κυβέρνηση δεν θα είναι αρεστή στο Βερολίνο; Απορρέει από την γενική αντίληψη του «κατακτητή» και του «θηρίου» που μας έχουν περάσει. Αλλά μία χώρα που ανήκει στην Ευρώπη ,στον χώρο της δημοκρατίας θα αναγνώριζε και θα συνεργαζόταν με οποιαδήποτε κυβέρνηση προερχόταν από δημοκρατική εκλογική διαδικασία. Μήπως δεν θέλουμε να το πιστέψουμε ;

Προσπάθησα να δικαιολογήσω τους φόβους και εκεί που πήγαινα να τα καταφέρω ,μου ερχόταν η απάντηση ως αντίποδας σε αυτούς. Οι εκλογές είναι ένα καλό πράγμα –ίσως θέλουν καλό timing και να μην είναι πρόωρες ,αλλά είναι μέρος της εξελικτικής διαδικασίας . Είναι η αρχή της αλλαγής. Δίνεται η δυνατότητα να μιλήσει η φωνή του λαού –και να ακουστεί (αναγκαστικά στην συγκεκριμένη περίπτωση). Από την στιγμή που δεν εκλέχθηκε Πρόεδρος της δημοκρατίας ,οι εκλογές είναι μονόδρομος . Εκτός αν ο ελληνικός λαός επιθυμούσε μία κυβέρνηση «εθνικής ενότητας –συνεννόησης» ,που δεν θα πήγαζε από αυτόν. Γιατί όλοι δεν θέλουμε τις εκλογές ; Γιατί θεωρούμε πως αυτές οι εκλογές είναι απρόοπτες και επικίνδυνες ; Ήδη από τις αρχές του 2014 η Goldman Sachs είχε ανακοινώσει πως το 2015 θα πραγματοποιηθούν εκλογές στην Ελλάδα.

Είναι αλήθεια πως κάθε αρχή για μία αλλαγή ,την βλέπουμε με κακό μάτι αλλά είναι ένα πολιτικό ρίσκο που πρέπει να παρθεί για κάτι ,ενδεχομένως ,καλύτερο .

Για το Mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

ΕΚΛΟΓΕΣ: Μα γιατί όχι ;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format