Μετεγγραφές με κριτήρια…βαθμολογικά


Τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν για τους δικαιούχους μετεγγραφών μιας και η επίδοσή τους θα είναι αυτή που θα κρίνει και την πολυαναμενόμενη μετεγγραφή τους.

Αναλυτικότερα, ο βαθμός πρόσβασης αναμένεται να αποτελέσει το κριτήριο από το οποίο θα καθοριστεί τελικά που θα κατανεμηθούν οι δικαιούχοι, μεταξύ ομοειδών τμημάτων σε πανεπιστήμια της ίδιας περιφέρειας (π.χ. ανάμεσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμια , το Καποδιστριακό, το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πάντειο, στα ΤΕΙ Αθήνας, Πειραιά, ίσως και Χαλκίδας στο Αριστοτέλειο και το Μακεδονίας κ.λπ.), προκειμένου να αντιμετωπισθεί το αναμενόμενο αδιαχώρητο στα τμήματα υψηλής ζήτησης των κεντρικών πανεπιστημίων.

Στη λύση αυτή φαίνεται πως κατέληξε το Υπουργείο Παιδείας, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει το χάος που έχει προκληθεί από τις μετεγγραφές.Οι πανεπιστημιακοί αναφέρονται μάλιστα σε αυτές χαρακτηριστικά, με τον όρο «ΕΝΦΙΑ της εκπαίδευσης».

Σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ» οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Παρασκευή ή τη Δευτέρα μαζί με τις υπουργικές αποφάσεις που θα εξειδικεύουν τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιηθούν οι μετεγγραφές.Όπως δήλωσε και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος, θα δοθεί στους δικαιούχους προθεσμία μόλις πέντε ημερών για να καταθέσουν τις αιτήσεις του (σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανοίξει στο υπουργείο), η οποία θα ξεκινήσει μια εβδομάδα μετά τη λήξη των εγγραφών.

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Μετεγγραφές με κριτήρια…βαθμολογικά

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format