Πώς να βρεις το κατάλληλο φοιτητικό σπίτι!


Από την στιγμή εισαγωγής σε κάποια σχολή που είναι εκτός της πόλης μόνιμης κατοικίας σου, αρχίζουν να σε ”βασανίζουν” διάφορα ερώτηματα και το πιο σημαντικό είναι το ”ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΩ;’‘. Ξεκινάς να ψάχνεις στο ίντερνετ για σπίτια, για διάφορους οδηγούς σπιτιών, για μεσητικά γραφεία , προσπαθώντας να βάλεις μια τάξη στις σκέψεις σου. Το άγχος για το αν θα βρείς το σπίτι που επιθυμείς σε απασχολεί αρκετά.

Βέβαια η καλυτέρη αναζήτηση για σπίτι μπορεί να ξεκινήσει απο την σχολή σου, αφού στους πίνακες ανακοινώσεων θα βρείς πολλές αγγελίες για σπίτια αλλά και για πράγματα από διάφορους φοιτητές που έχουν τελειώσει τις σπουδές τους. Μαζί σου σε όλο αυτό το ”τρέξιμο” είναι και οι γονείς σου, οι οποίοι όσο χαίρονται για την επιτυχία σου τόσο ανησυχούν για την καινούρια σου ζωή μακριά τους!

Το παρακάτω άρθρο θα είναι ένας μικρός οδηγός για το πώς να επιλεξεις το κατάλληλο φοιτητικό σπίτι, δηλαδή τι κριτήρια πρέπει να έχεις στο μυαλό σου ώστε η επιλογή αυτή να είναι σωστή. Για πάμε, λοιπόν:

  • ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ

Ο χρόνος είναι πολύτιμος για αυτό δεν πρέπει να τον ξοδεύουμε άσκοπα και ειδικά στα μέσα μεταφοράς. Η επιλογή ενός σπιτιού κοντά στην σχολή σου είναι από τα σημαντικότερα κριτήρια. Επειδή και εγώ ως φοιτήτρια, στο πρώτο έτος έμενα σε σπίτι που ήταν περίπου 1 ώρα μακρυά από την σχολή, έχω να πω ότι ήταν από τις χειρότερες εμπειρίες του πρώτου έτους. Ειδικά αν έχεις πρωινά μαθήματα πρέπει να ξυπνάς απο τις 6, να αλλάζεις μετρό – ηλεκτρικό – λεωφορείο (αν βρίσκεσαι Αθήνα) και μετά από 1 ώρα ”ταξίδι” να φτάσεις στην σχολή σου. Ένα από τα μειονεκτήματα βέβαια του να μένεις κοντά στην σχολή είναι οι ”υψηλές” τιμές, αλλά αν διαπραγματευτείς σωστά όλα θα πάνε καλά.

  • ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ

Δεύτερο σημαντικό κριτήριο είναι να έχεις κοντά σου τα μέσα μεταφοράς. Το να μπορείς να μετακινείσαι είναι εξίσου σημαντικό. Θα βγεις με την παρέα σου, θα γυρίσεις σπίτι το βράδυ και δεν θα φοβηθείς να περπατήσεις από εκεί που σε αφήνει το μέσο μέχρι το σπίτι σου αν βρίσκονται κοντά το ένα με το άλλο. Θα νιώθεις ανακουφισμένος που θα έχεις κοντά σου το μέσο και γενικά θα σε βολέψει πολύ. Το πιο ωραίο βέβαια θα ήταν να έχεις 24ωρο λεωφορείο κοντά. Δεν μπορείς να φανταστείς τι ευτυχία είναι!

  • ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΑΣΦΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Πρέπει να ψάξεις τις περιοχές οι οποίες δεν φημίζονται για άσχημα γεγονότα και καταστάσεις. Πάνω – κάτω όλοι ξέρουμε αυτές τις περιοχές και καλό θα ήταν να τις αποφύγεις. Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να μειώσουμε τις πιθανότητες να πάθουμε κάτι κακό, ειδικά αν προκειται για μεγάλη πόλη οι πιθανότητες αυξάνονται. Αν ακόμη έχεις κάποιον συγγενή στην πόλη που έχεις περάσει καλό θα ήταν να ψάξεις για σπίτι κοντά του για θέμα ασφαλειας.

  • ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΑ, Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ

Αν πρόκειται να μείνεις μόνος σου, τότε η καλύτερη και προτιμότερη συνήθως επιλογή είναι η γκαρσονιέρα. Πρώτον, το ενοίκιο θα είναι πολύ καλό αφού πρόκειται για μικρό σπίτι. Δεύτερον, θα σου είναι πολύ εύκολο να το καθαρίσεις, αφού όλοι ως φοιτητές βαριόμαστε να καθαρίζουμε και κυρίως τα μεγάλα σπίτια. Επίσης η θέρμανση πρέπει να είναι κριτήριο στο σπίτι που θα επιλέξεις. Φαντάζεσαι έναν χειμώνα χωρίς θέρμανση;! Δεν θα το προτιμούσες..

Τέλος, η επίπλωση του σπίτιου είναι ένα ακόμη θέμα που πρέπει να σκεφτείς.. Αν μένεις μακρυά τότε πρέπει να μετακομίσεις τα πράγματα σου και αυτό θα σου κοστίσει χρονικά και χρηματικά. Επομένως, καλό θα ήταν να βρεις ένα επιπλωμένο ή ημιεπιπλωμένο σπίτι για να αποφύγεις όσο το δυνατόν περισσότερα έξοδα.

  • ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Έχοντας κοντά σου τα απαραίτητα μαγαζιά ή σούπερ μάρκετ διευκολύνεσαι πάρα πολύ. Δεν θα χρειάζεται να πηγαίνεις κάπου μακρυά για να κάνεις τα ψώνια σου ή ακόμη αν χρειαστείς κάτι μια συγκεκριμένη στιγμή θα πας να το αγοράσεις χωρίς να αργήσεις ή να μπλέξεις με μέσα μεταφοράς. Έπειτα και οι υπηρεσίες είναι απαραίτητες κοντά σου όπως π.χ τράπεζες, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ κ.α έτσι ώστε να μπορείς να ξεμπερδεύεις εύκολα και γρήγορα με τις υποχρεώσεις σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα αρκετά στην επιλογή σου, διότι πριν ένα χρόνο βρισκόμουν και εγώ στην ίδια θέση και αναγνωρίζω πολύ καλά τα συναισθήματα που σε περιτριγυρίζουν καθώς και την επιθυμία σου να πάνε όλα καλά. Εγω σου λέω ότι όλα θα πάνε καλά αρκεί να είσαι προσεκτικός και έξυπνος σε κάθε απόφασή σου. Καλή αρχή!

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πώς να βρεις το κατάλληλο φοιτητικό σπίτι!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format