Η εμπειρία και τα workshops του TEDxPatras 2016


Ποιος δε θα ήθελε να βρίσκεται στο ίδιο μπαλόνι με τον Barack Obama και τον Albert Einstein; Ποιος δε θα ήθελε να αποκτήσει ικανότητες παρουσίασης, να «κλέψει» δημιουργικά σαν καλλιτέχνης, να μυηθεί στον κόσμο της ρομποτικής, να βρει τη δύναμη να πετύχει τους στόχους του και τους πόρους να χρηματοδοτήσει τις δραστηριότητές του; Το TEDxPatras 2016 είναι εδώ για να προσφέρει αυτές και άλλες πολλές ευκαιρίες!

Το TEDxPatras επιστρέφει για δεύτερη συνεχή χρονιά στην πόλη. Το “Ε” του TED σημαίνει Entertainment, θα μπορούσε όμως να σημαίνει και Experience και η οργανωτική ομάδα του TEDxPatras 2016 φροντίζει η φετινή εμπειρία των θεατών να είναι ανεπανάληπτη. Το ταξίδι της εμπειρίας τούς περιμένει στο Royal Theater / Παλαιό Πτωοχοκομείο, το ερχόμενο Σάββατο, 14 Μάϊου 2016.

Η Κατερίνα Καραδημήτρη της Ρητορικής Εταιρείας Ελλάδος μας προσκαλεί σε ένα διασκεδαστικό ταξίδι επιβίωσης μέσα από ένα αερόστατο, το Balloon Debate. Με τα επιχειρήματά του ο καθένας πρέπει πάση θυσία να παραμείνει στο αερόστατο, το οποίο χάνει ύψος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει κανείς να αναμετρηθεί με προσωπικότητες όπως ο Einstein, o Ronaldo και ο Barack Obama είναι σίγουρο πως η μάχη θα είναι διασκεδαστική μέχρι… τελικής πτώσης.

Οι Science Reactors, ο Δημήτρης (Τζίμης) Τσιμπίδας και ο Νίκος Μουστάκας, θα παρουσιάσουν ένα σύντομο σεμινάριο για την απόκτηση ικανοτήτων παρουσίασης. Είναι χρήσιμο και απαραίτητο να αποκτήσουν όλοι τις ευκαιρίες να βελτιώσουν τα presentation skills τους, για να εκφράσουν τις ιδέες, τις σκέψεις και τα αποτελέσματα των επιστημονικών τους εργασιών με τον καλύτερο και πλέον επικοινωνιακό τρόπο.

Το crowdfunding είναι ένας αρκετά διαδεδομένος σύγχρονος τρόπος χρηματοδότησης και ο Επίκουρος Καθηγητής Μανώλης Τζαγκαράκης θα αναλύσει στο κοινό του TEDxPatras 2016 όλες τις πτυχές του crowdfunding και του crowdsourcing, μέσα από ένα εποικοδομητικό workshop με πρακτική εφαρμογή. Ποια είναι η σχέση του crowdsourcing με τις Start-Up επιχειρήσεις; Ποια είναι τα εργαλεία που υπάρχουν διαθέσιμα;

Ο Austin Kleon, συγγραφέας βιβλίων δημιουργικότητας θα ήταν υπερήφανος για όποιον κατάφερνε να… κλέψει σαν καλλιτέχνης, με μέθοδο πάντα και δημιουργική διάθεση. Με αυτά τα δύο όπλα στην TEDx φαρέτρα του μπορεί κανείς να κλέψει με στυλ. Ο εκδοτικός οίκος Key Books προσκαλεί σε ένα διαδραστικό και διασκεδαστικό workshop δημιουργικής «κλοπής». Άλλωστε, όπως έχει πει και ο ίδιος ο  Austin Kleon, «δεν χρειάζεται να είσαι ιδιοφυΐα, απλά πρέπει να είσαι ο εαυτός σου».

Η Ελίνα Γιαχαλή, NLP Practitioner and Business Coach, μας προσκαλεί στο workshop «O Στόχος σου, η Δύναμή σου», ένα βιωματικό εργαστήριο κατά τη διάρκεια του οποίου οι συμμετέχοντες θα ανακαλύψουν επίπεδα της δύναμης και της σκέψης τους, που δεν είχαν αντιληφθεί μέχρι τώρα. Επίσης, μέσω διαδραστικών (και πολύ ευχάριστων) ασκήσεων, θα δουλέψουν πάνω σε έναν σημαντικό τους στόχο, έτσι ώστε φεύγοντας να έχουν την πληροφορία που τους χρειάζεται για να προχωρήσουν με επιτυχία προς την επίτευξη του.

Τέλος, για όποιους συναρπάζουν τα καινοτόμα επιτεύγματα του 21ου αιώνα, η WRO Hellas (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και Επιστήμης) θα δώσει στους θεατές του TEDxPatras 2016 την ευκαιρία να δουν απευθείας μέσω του «hands on experience» που έχει ετοιμάσει το πώς τα παιδιά από μικρές ηλικίες μπορούν να αποκτήσουν δεξιότητες αλγοριθμικής και κατ’ επέκταση προγραμματισμού, την απαιτούμενη δεξιότητα του 21ου αιώνα.

Αυτά κι άλλα πολλά θα βιώσουν ως εμπειρίες όσοι προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήριά τους για το TEDxPatras 2016. Κι αν πρέπει να μπει κι ένας επίλογος στο φετινό TE(xperience)DxPatras, αυτός θα είναι μια μικρή ανάμνηση-έκπληξη που ετοιμάζουν οι διοργανωτές, ειδικά για τους θεατές.

Μείνετε συντονισμένοι και ραντεβού το Σάββατο στις 14 Μάϊου στο Royal Theater!

[[{“fid”:”10723″,”view_mode”:”wysiwyg”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”tedxpatras_workshop”,”title”:”tedxpatras_workshop”,”height”:”332″,”width”:”500″,”class”:”media-element file-wysiwyg”}}]]


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Η εμπειρία και τα workshops του TEDxPatras 2016

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format