Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη!


Το πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα στην Πράξη» αποτελεί συνεισφορά του Πανεπιστημίου, μέσα από το Εργαστήριο Επενδυτικών Εφαρμογών, στη δοκιμαζόμενη νεολαία και κοινωνία που αναζητεί διέξοδο από την υψηλότατη ανεργία προσφέροντας ακαδημαϊκή εκπαίδευση με την υποστήριξη της επιχειρηματικής κοινότητας. Με επίκεντρο το Πανεπιστήμιο επιτυγχάνεται η σύνδεση των πανεπιστημιακών αποφοίτων με την πραγματική οικονομία και την επιχειρηματική κοινότητα. Παράλληλα, δοκιμάζεται η ιδέα ως προς την καινοτομία της, τη δυνατότητα υλοποίησής της και τη δυνητική επίτευξη κερδοφορίας ενώ οι συμμετέχοντες μαθαίνουν να παρουσιάζουν αποτελεσματικά την ιδέα τους ενώπιον εξειδικευμένου ακροατηρίου επιχειρηματιών και χρηματοδοτών.

Σκοπός του προγράμματος είναι η εκπαίδευση νέων και δημιουργικών ανθρώπων σε θέματα που συνδέονται με την επιχειρηματικότητα και το ξεκίνημα μιας επιχείρησης. Βασική επιδίωξη είναι όπως η προετοιμασία για τη δημιουργία μιας επιχείρησης να διεξαχθεί συντονισμένα και μέσα από μια ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία δράσης και ανάδρασης για τους συμμετέχοντες. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν τα βασικά εφόδια για την οργάνωση και διαχείριση μιας επιχείρησης και να αναπτύξουν σταδιακά τα στοιχεία που θα αποτελέσουν μέρος ενός επιχειρηματικού μοντέλου (business model).

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος οι συμμετέχοντες θα έχουν καταστρώσει ένα επιχειρηματικό πλάνο για την ανάπτυξη της επιθυμητής δραστηριότητας (business plan). Στο Πρόγραμμα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στην πρακτική εφαρμογή και επίλυση ερωτημάτων για την υλοποίηση και λειτουργία μιας επιχειρηματικής δράσης και βασίζεται στις αρχές της «Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης» (Lean startup).

Οι εισηγητές έχουν εξειδίκευση και εμπειρία στην επιχειρηματικότητα, χρηματοοικονομική, μάρκετινγκ, επιχειρηματική στρατηγική και δημιουργία επιχειρήσεων. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος θα πραγματοποιούνται ομιλίες στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας για να μεταφέρουν πολύτιμες εμπειρίες και τα βιώματά τους στους νέους και υποσχόμενους επιχειρηματίες.

Ο συνολικός αριθμός διδακτικών ωρών του Προγράμματος είναι 115. Τα μαθήματα διεξάγονται Σάββατο και Κυριακή, κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο ώστε να διευκολύνει τη συμμετοχή ατόμων από όλη την Ελλάδα. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται εντός τεσσάρων (4) μηνών και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες αναλαμβάνουν εντός τριών (3) μηνών να ολοκληρώσουν το επιχειρηματικό πλάνο υπό την επίβλεψη καθηγητή.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του προγράμματος είναι ότι προσφέρεται δωρεάν στους συμμετέχοντες με την ευγενή υποστήριξη επιφανών επιχειρήσεων ενώ στο καλύτερο επιχειρηματικό πλάνο απονέμεται χρηματικό βραβείο.

Επιχειρηματικότητα στην Πράξη

 Χαρακτηριστικά προγράμματος

·         Πρωτότυπο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας με σκοπό να βοηθήσει τους νέους και έμπειρα στελέχη της αγοράς να οδηγήσουν τις ιδέες τους σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο

·         Ολοκληρωμένη εκπαιδευτική διαδικασία δράσης και ανάδρασης

·         130 διδακτικές ώρες: οικονομία, χρηματοδότηση, επενδύσεις, μάρκετινγκ, πωλήσεις, επώνυμη πολιτική, επιχειρηματική στρατηγική, νομικά και φοροτεχνικά θέματα της επιχείρησης καθώς και τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά προγράμματα νεοφυών επιχειρήσεων

·         Διακεκριμένοι καθηγητές και εξειδικευμένα στελέχη της αγοράς διδάσκουν, καταθέτουν την εμπειρία τους και καθοδηγούν τους σπουδαστές

·         Ανάπτυξη επιχειρηματικού μοντέλου με τη μέθοδο “Lean Start Up

·         Έμφαση στην πρακτική εφαρμογή και στον πειραματισμό αντί του αναλυτικού σχεδιασμού

·         Σύνδεση των ενοτήτων με το επιδιωκόμενο επιχειρηματικό πλάνο

·         Διαρκεί συνολικά 6 μήνες και διεξάγεται Σαββατοκύριακα

Ωφέλειες στους συμμετέχοντες

·         Πλήρες εκπαιδευτικό υλικό των εισηγήσεων

·         Εκπόνηση επιχειρηματικού σχεδίου

·         Αξιολόγηση επιχειρηματικού μοντέλου και σχολιασμός από Επιτροπή Ειδικών

·         Δημιουργία επιχείρησης με μικρότερο ρίσκο και κόστος Επικοινωνία και υποστήριξη των συμμετεχόντων από τους εισηγητές μέχρι την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού μοντέλου

·         Επίλυση ερωτημάτων για την υλοποίηση και λειτουργία επιχειρηματικής δράσης

·         Δυνατότητα συνεργασίας με άλλους συμμετέχοντες στο Πρόγραμμα

·         Διαδραστική συμμετοχή και γνώση επιχειρηματικών εμπειριών άλλων

·         Πρόγραμμα ομιλιών στελεχών της αγοράς (τράπεζες, επιχειρηματίες, χρηματιστήριο)

·         Συμμετοχή ομάδας συνεργατών μαζί στο ίδιο Πρόγραμμα 

·         Βράβευση επιχειρηματικού σχεδίου με χρηματικό έπαθλο

Χρηματικό έπαθλο 3.000€  στο καλύτερο επιχειρηματικό σχέδιο που θα επιλεγεί από την Επιστημονική Επιτροπή

 

Μην αφήνεις τις ιδέες σου άκαρπες!

Δημιούργησε τη δική σου επιχείρηση!

 

Πληροφορίες: 210 368 9460 – 9462 και 210 368 9442

http://epefa.econ.uoa.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
1 share

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα: Η Επιχειρηματικότητα στην Πράξη!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format