Ολοκλήρωση της Επιστημονικής Ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: «Η Τουρκία και οι στρατηγικές ανακατατάξεις μίας περιφέρειας σε μετάβαση».


Στις 30 Μαρτίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς από το Εργαστήριο Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του οικείου Πανεπιστημίου, επιστημονική ημερίδα με θέμα «Η Τουρκία και οι στρατηγικές ανακατατάξεις μιας περιφέρειας σε μετάβαση». Στην εκδήλωση συμμετείχαν δόκιμοι ερευνητές και ακαδημαϊκοί.

Στις πρωινές συνεδρίες συμμετείχαν φοιτητές, δόκιμοι ερευνητές του Εργαστηρίου, οι οποίοι ανέπτυξαν έρευνες γύρω από την εσωτερική και εξωτερική πολιτική σκηνή της χώρας. Η θεματική της πρώτης συνεδρίας ήταν οι προκλήσεις της εξωτερικής πολιτικής στην Τουρκία, τον Καύκασο και τη Μέση Ανατολή, ενώ η δεύτερη συνεδρία πραγματευόταν τα ζητήματα εσωτερικής πολιτικής, ασφάλειας και εκδημοκρατισμού στην Τουρκία.

Οι απογευματινές συνεδρίες στελεχώθηκαν από ακαδημαϊκούς οι οποίοι ανέλυσαν ποικίλα θέματα που αφορούν τη γείτονα χώρα. Συγκεκριμένα στην τρίτη συνεδρία περιλαμβάνονταν θέματα όπως το προσφυγικό και οι πρόσφατες ανακατατάξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, ο ρόλος της Ε.Ε. στην περιοχή και το Κυπριακό ζήτημα. Η τέταρτη συνεδρία είχε ως κεντρικό άξονα τους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας. Αναπτύχθηκαν οι θεματικές των οικονομιών Ελλάδας και Τουρκίας, της ενεργειακής αναβάθμισης στην περιοχή της Ευρασίας, καθώς και της ενεργειακής πολιτικής της Τουρκίας ειδικότερα. Τέλος, η πέμπτη συνεδρία περιστρεφόταν γύρω από την τουρκική στρατηγική εν καιρώ διεθνών και περιφερειακών ανακατατάξεων, εστιάζοντας στη στρατηγική εικόνα της χώρας στα Μ.Μ.Ε., στις ηγεμονικές της αξιώσεις στην Ευρασία και στην εκτίμηση της διεθνούς της θέσης και την αποτίμηση του Δόγματος Νταβούτογλου.

Η πρώτη ημερίδα του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών στέφθηκε με επιτυχία, καθώς επιτεύχθηκε ο βασικός στόχος, που ήταν να ρίξει φώς στο ρόλο της Τουρκίας ως περιφερειακού δρώντα στην Ευρασία, αλλά και να ερευνηθούν πτυχές της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής της χώρας που είναι άγνωστες στο ευρύ κοινό.

Δείτε φωτογραφικό υλικό απο την εκδήλωση:

[[{“fid”:”10610″,”view_mode”:”wysiwyg”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”1o_panel_enallaktiki_lipsi_opt.”,”title”:”1o_panel_enallaktiki_lipsi_opt.”,”height”:”399″,”width”:”600″,”class”:”media-element file-wysiwyg”}}]]

[[{“fid”:”10611″,”view_mode”:”wysiwyg”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”erotiseis_opt”,”title”:”erotiseis_opt”,”height”:”399″,”width”:”600″,”class”:”media-element file-wysiwyg”}}]]

[[{“fid”:”10613″,”view_mode”:”wysiwyg”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”foitites_opt”,”title”:”foitites_opt”,”height”:”400″,”width”:”600″,”class”:”media-element file-wysiwyg”}}]]

[[{“fid”:”10612″,”view_mode”:”wysiwyg”,”type”:”media”,”attributes”:{“alt”:”etem_kai_ethelontes_opt”,”title”:”etem_kai_ethelontes_opt”,”height”:”399″,”width”:”600″,”class”:”media-element file-wysiwyg”}}]]

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ολοκλήρωση της Επιστημονικής Ημερίδας στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς με θέμα: «Η Τουρκία και οι στρατηγικές ανακατατάξεις μίας περιφέρειας σε μετάβαση».

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format