Αγαπημένε μου μπαμπά…


Σύμφωνα με αυτά που ακούμε πιο συχνά γύρω μας οι αφιερώσεις για την μητέρα είναι χιλιάδες και οι μπαμπάδες μπορεί να νιώθουν λίγο αδικημένοι. Η σχέση με τον πατέρα είναι ξεχωριστή. Είναι ο ήρωας του γιού και η πρώτη αγάπη της κόρης.Τα αγόρια συνήθως περνούν περισσότερο χρόνο με τον πατέρα τους, είναι κοντά του όταν κάνει καμιά δουλειά, όταν πηγαίνει για ψάρεμα, όταν βλέπουν ποδόσφαιρο, όταν συζητούν για τις αντρικές συζητήσεις κτλ. Ενώ τα κορίτσια βλέπουν τον πατέρα τους ως τον ήρωα τους, την αδυναμία τους και αποτελεί μεγάλη επιρροή η εικόνα του στην ζωή τους.

father-son-460_1238439c

Μπορεί να μην δεθείς από την αρχή μαζί του όμως τον αγαπάς κατά την διάρκεια της ζωής με τις πράξεις του. Είναι αυτός που σου μαθαίνει τα πρώτα βήματα, που σε πηγαίνει πρώτη μέρα στο σχολείο, που σου δίνει θάρρος να αντιμετωπίσεις τα προβλήματά σου, να στηρίζεσαι και να πιστεύεις στον εαυτό σου. Κάθε φορά που μας μάλωνε η μαμά, πηγαίναμε στον μπαμπά για να μας υποστηρίξει ή τα βράδια που ήμασταν μικρά, μας έλεγε τα παραμύθια που μερικές φορές δημιουργούσε μόνος του και τραγουδούσε τα παιδικά τραγούδια για να μας πιάσει ο ύπνος.  Η πατρική αγκαλιά είναι ένα καταφύγιο αγάπης για κάθε μικρό και μεγάλο παιδί.

Caucasian father and son overlooking crop fields

Εργάζεται σκληρά για να σου παρέχει όλα τα απαραίτητα. Δεν δείχνει ποτέ μπροστά σου την κούραση και  τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κάθε μέρα. Έχει το χαμόγελο στο πρόσωπό του και προσπαθεί να σου δείχνει την αγάπη του. Μερικοί μπαμπάδες μπορεί να είναι κλειστοί τύποι και να μην εκφράζουν τόσο εύκολα τα συναισθήματα τους όπως κάνει για παράδειγμα η μαμά, όμως να ξέρετε οτι σας αγαπούν περισσότερο από οτιδήποτε σε αυτόν τον κόσμο. Μπορεί να έχουμε φέρει αντίρηση σε πολλά θέματα αργότερα όμως έχουμε καταλάβει το πόσο δίκαιο είχε.

father_child_hands

Καθώς μεγαλώνουμε και ο πατέρας μας γερνάει, καταλαβαίνουμε την αξία του. Τότε συνειδητοποιούμε ότι πόσο λίγο έχουμε δείξει την αγάπη μας και πόσο λίγο έχουμε εκτιμήσει την ύπαρξή του στη ζωή μας. Θα πρέπει να του δίνουμε περισσότερο χρόνο, λιγότερα από τα άγχη και τις στενοχώριες μας. Δεν πρέπει να χάνουμε κάτι για να του δείξουμε ότι το αγαπάμε. Κάθε μέρα πρέπει να λέμε σαγαπώ στους γονείς μας και να τους αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο, άλλωστε αυτά έχουν αξία στην ζωή μας.

Γράφει η Εριάλντα Μπεντίνη

Διαβάστε επίσης :

Χριστούγεννα χωρίς τον παππού μου!

Η καλύτερη μαμά του κόσμου…!

Μαμά ,δεν είναι αυτό που νομίζεις…

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
alda

Αγαπημένε μου μπαμπά…

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format