Δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη


Τη θέση ότι ο νόμος Διαμαντοπούλου εφαρμόστηκε αλλά δεν λειτούργησε επειδή ήταν κακός εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας, Θ. Πελεγρίνης μιλώντας στο “MEGA Σαββατοκύριακο”.

Στάθηκε στον ρόλο των συμβουλίων στα πανεπιστήμια που ήταν στο επίκεντρο του νόμου. Όπως τόνισε στόχος τους ήταν να δώσουν μια πνοή στα πανεπιστήμια και διεξόδους οικονομικές αλλά δεν πέτυχαν.

Αναγνώρισε ότι η “κατάρα του εκπαιδευτικού μας συστήματος είναι η βιασύνη, ότι θέλουμε να εισαγάγουμε ένα σύστημα και αμέσως αυτό το πράγμα να αποδώσει“.

Και συνέχισε: “Πουθενά στον κόσμο δεν μπορεί να γίνει αυτό, ούτε και θα γίνει στην Ελλάδα. Η συγκρότηση της Επιτροπής για τον εθνικό διάλογο όσον αφορά στην Παιδεία έγινε με αυτό το στόχο δηλαδή να φτιάξει ένα σχέδιο πνοής“.

Τόνισε πως θλίβεται όταν η συζήτηση επικεντρώνεται “στο πως θα μπουν τα παιδιά μας στο πανεπιστήμιο” ενώ επισήμανε πως πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία καθώς το 75% των φοιτητών στη Γερμανία διοχετεύονται προς τις τεχνολογικές κατευθύνσεις και μόνο το 25% προς τα πανεπιστήμια αλλά στην Ελλάδα “συμβαίνει το αντίθετο”.

Δείτε το βίντεο του MEGA.

Πηγή : http://www.enikos.gr/politics/362036,Efarmosthke-o-nomos-Diamantopoyloy-alla-htan-kakos-leei-o-Pelegrinhs-BINTEO.html


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Δηλώσεις του Υφυπουργού Παιδείας Θεοδόση Πελεγρίνη

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format