Χρησιμοποίησε την “σκοτεινή πλευρά της δύναμης”


Όλοι γνωρίζουμε όταν κάτι μας δίνει ενέργεια και δύναμη στην ζωή. Αλλά τι γίνεται με την σκοτεινή μας πλευρά; To μέρος δηλαδή του εαυτού μας όπου συχνά απορρίπτονται και αγνοούνται ένα σωρό συναισθήματα, καταστάσεις και φοβίες που προσπαθούμε να αγνοήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Η σκοτεινή μας πλευρά είναι συνήθως όσα μισούμε για τον εαυτό μας όπως ο φόβος της αποτυχίας, η συστολή, ο εθισμός σε πράγματα, ο επιθετικός τρόπος αντιμετώπισης με την οικογένεια μας κτλ.

Κάθε φορά που ένα άτομο μας εκνευρίζει, είναι επειδή άγγιξε ένα πολύ ευαίσθητο μέρος της σκοτεινής μας πλευράς. Αν πχ κάποιος μας βάζει ξαφνικά σε μια πολύ καταθλιπτική κατάσταση μιλώντας για τους γονείς του, είναι συνήθως επειδή και εμείς έχουμε μια πολύ κακή κατάσταση με τους δικούς μας γονείς.

Η γενική προσέγγιση προς την σκοτεινή μας πλευρά είναι να την πολεμάμε. Από την θρησκεία μέχρι τις σύγχρονες ψευτοψυχιατρικές συμβουλές, υποτίθεται ότι πρέπει να σκοτώνουμε το άγχος, να αποφεύγουμε τις καταστάσεις που μας τρομάζουν, να καταστρέφουμε τον εχθρό μέσα μας. Αυτή είναι μια καταστροφική προσέγγιση γιατί χωρίζουμε την προσωπικότητα μας σε δύο μέρη, το σωστό και το λάθος.

Η αποδοχή, από την άλλη πλευρά, έχει μερικά πολύ ενδιαφέροντα πλεονεκτήματα καθώς όλη η ενέργεια που θα έπρεπε να δαπανηθεί για την καταπολέμησή της, ξαφνικά είναι διαθέσιμη για άλλους σκοπούς, και έτσι αποκτάμε πρόσβαση σε μια νέα πηγή προσωπικής δύναμης.

Όταν αποδεχόμαστε τον εαυτό μας, κάνουμε ένα μεγάλο βήμα προς την εσωτερική ολοκλήρωση, ή την ακεραιότητα και είναι ένα πολύ καλό σημείο εκκίνησης για να πετύχουμε τους σκοπούς μας. Ενεργώντας με ακεραιότητα σημαίνει ότι ενεργούμε με όλη μας την ύπαρξή, και όχι δια μέσου κάποιου εσωτερικού ηθικού κώδικα που μας εμποδίζει να εκφραστούμε με τον τρόπο που θέλουμε.

“Είμαι ένα αξιοσέβαστο πρόσωπο στο χώρο εργασίας μου, αλλά είμαι επίσης ντροπαλός και φοβάμαι τις κοινωνικές επαφές. Και τι έγινε? Αυτός είμαι εγώ, και ξέρω από πού να αρχίσω και πού θέλω να καταλήξω. Μπορείτε να με δεχτείτε ή όχι, αλλά ξέρω ότι εγώ ο ίδιος αποδέχτηκα τον εαυτό μου”

Βέβαια, στην πραγματική ζωή, δεν μπορείς απλά να ξυπνήσεις μια μέρα το πρωί, να κοιταχτείς στον καθρέφτη και να πεις στον εαυτό σου: “Εντάξει, έχω και μια σκοτεινή πλευρά, όποτε θα έχω  μια ωραία μέρα σήμερα”. Ποτέ δεν συμβαίνει έτσι. Για να αποδεχτείς τη σκοτεινή σου  πλευρά θέλει θάρρος, επιμονή, δύναμη και αρκετό χρόνο.

May the “dark” force be with you..

Αν σου άρεσε αυτό το άρθρο δες επίσης:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Χρησιμοποίησε την “σκοτεινή πλευρά της δύναμης”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format