Το πολυτιμότερο δώρο των εορτών είναι τα χαμόγελα!


Χριστούγεννα ,ναι αυτή η περίοδος του χρόνου που γίνεσαι άλλος άνθρωπος. Βγαίνει το παιδί που κρύβεις μέσα σου , μαλακώνει η ψυχή σου και θες να τα έχεις με όλους καλά ,ειδικά με την οικογένεια σου. Με αυτήν θέλεις να περάσεις τις γιορτές και ας σου λένε οι φίλοι σου για τριήμερα σε κάποιο χιονοδρομικό η κάτι παρόμοιο. Σκέφτεσαι πως σήμερα είσαι και αύριο ποιος ξέρει; Ποιός ξέρει τι σου επιφυλάσσει το μέλλον; Άραγε του χρόνου τα Χριστούγεννα θα είναι όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι;

Έχει φθάσει η ώρα για το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν και η μέρα που περιμένουν μικρά παιδιά αλλά όχι μόνο να βρουν ένα δώρο μπροστά ,στο στολισμένο δέντρο. Φέτος είπα να κάνω εγώ τον Άγιο Βασίλη για την οικογένεια μου. Ξέρω πως δεν έχει σημασία η αξία του δώρου , παρά μόνο η κίνηση. Ναι ναι, σαχλαμάρες. Ίδιο συναίσθημα είναι να βλέπεις την έκφραση του μπαμπά σου με το καινούργιο του κασκόλ και ίδια με ένα επώνυμο ρολόι , που εντελώς τυχαία τη προηγούμενη μέρα , σου είχε αναφέρει πως θέλει να αγοράσει; Και με μια μπλουζίτσα η μαμά μέσα στη χαρά θα ήταν δε λέω , αλλά εκείνο το smartphone με τη μεγάλη οθόνη και την καλή κάμερα; Μη μου πείτε ξέρω.

Χμμμ έχουμε και λέμε, ρολογάκι για το μπαμπά και κινητό για τη μαμά. Ξέχασα κάτι; Α ναι! Έχω και δύο αδερφές, οι οποίες δε ζήτησαν κάτι. Βασικά η μικρότερη ζήτησε κι’ αυτή ένα ρολόι , αλλά δε θα κάνω εγώ πλούσιο το κοσμηματοπωλείο της γειτονιάς. Τώρα με τη μεγάλη δε ξέρω τι να κάνω. Δύσκολη ηλικία. Να τις δώσω λεφτά για νυφικό η θα τα φάει από εδώ και από εκεί; Δε βγάζω άκρη. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να αφήσω δυο φακελάκια , με ένα συμβολικό ποσό και ας τα κάνουν ότι θέλουν. Ελπίζω να πιάσουν τόπο και να μη δω ακόμα ένα ζευγάρι γόβες.(Πραγματικά όλες οι γόβες ίδιες είναι).

Ξέρω τι σκέφτεστε από μέσα σας ΄΄καλά τι δουλειά κάνει αυτός και δίνει τόσα λεφτά σε δώρα;΄΄ Δε θα σας το αποκαλύψω ,αλλά θα σας πω κάτι.

Μέχρι πριν λίγο ήμουν σε δίλημμα. Να θυσιάσω αυτά τα χρήματα η να τα κρατήσω για το σκοπό μου; Τα έπιανα στα χέρια μου και απο μέσα μου περνούσαν εικόνες ,για το πως έβγαλα αυτά τα χρήματα. Έπειτα κατέληξα στο εξής και γι’ αυτό γράφω.

Μπορεί αυτό το ποσό που διέθεσα να ήταν σημαντικό , μιας και μαζεύω χρήματα για δικό μου αυτοκίνητο. Μπορεί να δουλεύω τόσες μέρες για να βγάλω αυτά τα λεφτά , να μην απολαμβάνω τις χριστουγεννιάτικες γιορτές όπως θα ήθελα λόγω της δουλειάς μου , αλλά η ικανοποίηση και η χαρά που θα πάρω μόλις δω τα πρόσωπα τους να ανοίγουν τα δώρα , θα είναι τόσο μεγάλη που πραγματικά τότε , μόνο τα χρήματα δε θα με νοιάζουν.
Τα χρήματα δε φέρνουν την ευτυχία , ποτέ δεν ήμουν και ούτε θα είμαι πλούσιος. Δε θέλω. Δε μου έχει λείψει κάτι μέχρι τώρα από υλικά αγαθά , μα πάνω απ’ολα δε θέλω να λείψει κάποιος από την οικογένεια μου.

Σκεφτείτε να είχα μια πλούσια οικογένεια. Ποιός θα έδινε σημασία στις πιο όμορφες μικρές στιγμές; Αυτές στο τραπέζι να τρώμε όλοι μαζί η όταν θα παίζουμε χαρτιά αργότερα.

Τώρα τι κάθομαι και γράφω; Που ξέρω εγώ πως είναι οι πλούσιες οικογένειες;
Ξέρω όμως πως είναι οι ευτυχισμένες. Ευτυχισμένες δεν είναι αυτές που θα έχουν δώρα αλλά αυτές που θα είναι όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι. Σίγουρα το πολυτιμότερο δώρο είναι η υγεία και όχι τα ρολόγια τα κινητά και τα χρήματα. Επίσης για μένα το πολυτιμότερο δώρο για τις γιορτές είναι να βλέπω την οικογένεια μου χαρούμενη.

Ας προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί στην οικογένεια του. Καμιά φορά και το πιο απλό δώρο , δίνει μεγάλη χαρά.

  • *Το άρθρο στάλθηκε στο Mystudentpass από τον αναγνώστη Πασχάλη Τερζή.

Αν θες κι εσύ να μοιραστείς τις σκέψεις σου με το αναγνωστικό κοινό του mystudentpass στείλε μας το άρθρο σου ΕΔΩ

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Το πολυτιμότερο δώρο των εορτών είναι τα χαμόγελα!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format