Facts – ιστορία πίσω από τα αθάνατα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!


Από πολύ νωρίς τα Χριστουεγννιάτικα τραγούδια ακούγονται παντού γύρω μας. Είναι τα πρώτα που μας θυμίζουν ότι έρχονται Χριστούγεννα  και μας κάνουν συντροφιά μέχρι τις γιορτινές μέρες ή ακόμη και πιο μετά από αυτές. Κάθε νότα και στίχος τους είναι χαραγμένος στο μυαλό μας σαν ένα ποίημα. Παρόλο που έχουν γραφτεί στις εποχές το ΄50 -΄60 – ΄70 εξακολουθούμε να τα ακούμε σήμερα και θεωρώ ότι και στο μέλλον θα ακούγονται το ίδιο. Τα τραγούδια όπως Last Christmas, All i want for Christmas is zou, Santa Claus is coming to town, White Christmas, We wish you a Merry Christmas είναι τα πιο γνωστά τραγούδια που ακούμε τέτοιες μέρες. Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι πίσω από αυτά τα τραγούδια κρύβεται μια μοναδική ιστορία από την οποία ο στιχουργός έχει εμπνευστεί; Ακριβώς αυτές τις ιστορίες- facts θα παρουσιάσω παρακάτω.

        1.Last Christmas

Το τραγούδι αυτό αναφέρεται σε μια αποτυχημένη σχέση. Η μόνη λέξη που αναφέρεται στην γιορτινή εποχή είναι, όπως και ο τίτλος του τραγουδιού, το Last Christmas. Όλο το υπόλοιπο τραγούδι μιλά για την αποτυχημένη αγάπη. Πολλοί καλλιτέχνες έχουν πραγματοποιήσει cover του τραγουδιού καθώς το τραγούδι αυτό έχει σπάσει κάθε ρεκόρ πωλήσεων στην ιστορία της Αγγλίας.

  1. All I want for Christmas is you

Το μήνυμα από το τραγούδι αυτό είναι πολύ απλό. Η Mariah Carey το μόνο που θέλει είναι να περάσει τα Χριστούγεννα με την σχέση της τον τότε σύζυγό της Tommy Mottola. Είναι το πιο γνωστό και επιτυχημένο τραγούδι στην Αμερική καθώς  και το πιο συχνό που παίζει το ραδιόφωνο τις γιορτινές μέρες. Σε μια συνέντευξή της η  Mariah αποκάλυψε την έμπνευση πίσω από το τραγούδι. « Είμαι τύπος που μου αρέσει να γιορτάζω και λατρεύω τις διακοπές. Έχω τραγουδήσει Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τότε που ήμουν μικρή. Όταν θα ολοκληρώναμε το άλμπουμ έπρεπε να είχαμε μια ισορροπία ανάμεσα στα ‘σοβαρά’  και τα fun τραγούδια έτσι προτεραιότητα για μένα ήταν να γράψω τραγούδια που ο κόσμος ήθελε να ακούσει».

  1. Santa Claus is coming to town

Πρόκειται για ένα καθαρό Χριστουγεννιάτικο τραγούδι. Το έχουν γράψει ο John Frederick Coots και Haven Gellespie και έπεξε για πρώτη φορά το 1934 σε με ραδιοφωνική εκπομπή. Το τραγούδι πλέον είναι παραδοσιακό τα Χριστούγεννα καθώς έχει τραγουδηστεί και σε άλλες γλώσσες εκτός από τα αγγλικά.

  1. White Christmas

Σύμφωνα με το Guinness World Records η εκδοχή του Bing Crosby είναι η καλύτερη και η πιο επιτυχημένη στις πωλήσεις του τραγουδιού. Το τραγούδι έχει γραφτεί από τον Berlin. Μια ιστορία λέει ότι το έγραψε το 1940  σε ένα ξενοδοχείο στην California που βρισκόταν. Έκατσε όλο το βράδυ ξύπνιος για να το τελειώσει και είπε στην γραμματέα του « μόλις έγραψα το πιο ωραίο τραγούδι μου».

5. I wish you a Merry Christmas 

Τα περισσότερα τραγούδια Χριστουγέννων έχουν βαθιά θρησκευτική σημασία, αλλά το τραγούδι ” Ι wish you a Merry Christmas” έχει μια χιουμοριστική προσέγγιση. Το τραγούδι αντανακλά το πνεύμα των Χριστουγέννων. Ο συνθέτης παραμένει άγνωστος καθώς το τραγούδι προοριζόταν για κάλαντα.

Γράφει η Εριάλντα Μπεντίνη

Διαβάστε επίσης:

Awkward moments στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι!

Πες μου ένα χριστουγεννιάτικο παραμύθι για να ζεσταθούμε!

Χειμερινές Διακοπές: Πώς περίμενες να είναι και πώς πραγματικά τις ζεις


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
alda

Facts – ιστορία πίσω από τα αθάνατα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format