Μια ομάδα νέων φιλοδοξεί να αποκαταστήσει ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου!


Και όμως είναι αλήθεια και πρόκειτε για το Colossus of Rhodes Project στο οποίο  μια ομάδα νέων επιστημόνων, μεταξύ των οποίων πολλοί από το Ηνωμένο Βασίλειο φιλοδοξεί να ανακατασκευαστεί τον Κολοσσό της Ρόδου!!  Το άγαλμα το οποίο ήταν μια ευφυής «διαφήμιση» της πόλης που το ανήγειρε ήταν μια απτή απόδειξη του πλούτου και της τεχνολογίας του νησιού. Δυστυχώς,  γύρω στο 226 π.Χ., μόλις 60 χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια, ο Κολοσσός κατέρρευσε, καθώς τα γόνατά του τσακίστηκαν από ένα σεισμό.  Πέφτοντας λέγεται ότι γκρέμισε 30 σπίτια και ο χρησμός μαντείου λέει σχετικά με την πιθανή επανατοποθέτησή του «μην κίνει τα κείμενα» και ο Κολοσσός δεν στάθηκε ποτέ πια όρθιος.

2DCD969100000578-0-image-a-1_1446195317969

Τώρα όμως μια εξαιρετικά φιλόδοξη ομάδα που περιλαμβάνει αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, οικονομολόγους και  αρχαιολόγους, θέλουν να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία του 21ου αιώνα, διατηρώντας παράλληλα το μεγαλείο του πρωτότυπου αγάλματος για να αποκαταστήσουν αυτό το μεγαλειώδες μνημείο .

2DCD968900000578-0-image-a-15_1446195762841

Μέσα στα σχέδια του αγάλματος η ομάδα περιλαμβάνεται και ένα μουσείο, το οποίο θα επιτρέψει σε εκατοντάδες αρχαία αντικείμενα που σήμερα λόγο έλλειψης χώρου δεν εκτίθενται σε δημόσια θέα να περιβληθούν στο εσωτερικό του. Για να τα γίνουν όλα αυτά, οι κατασκευαστές θέλουν να δημιουργήσουν ένα ακόμα μεγαλύτερο άγαλμα από το πρωτότυπο, που θα φτάνει σχεδόν τα 150 μέτρα!!

Ελπίζουν επίσης να περιλαμβάνουν  μέσα μια βιβλιοθήκη και ένα πολιτιστικό κέντρο, μαζί με ένα φάρο που θα μπορούσε να θεωρηθεί 34-μίλια μακριά, η οποία δεν θα είναι απλώς ένας μαγνήτης για τα πλοία, αλλά και για τους τουρίστες.

2DCD968D00000578-0-image-a-13_1446195688850

Η ομάδα έχοντας κάνει ακόμα και μια ολοκληρωμένη μελέτη μάρκετινγκ δηλώνει ότι έχει την δυνατότητα να φέρει εκατομμύρια στην τοπική οικονομία όταν ολοκληρωθεί.

Η κατασκευή θα λαμβάνει υπόψη τον κίνδυνο των σεισμών και των ανέμων, και ολόκληρη η επιφάνεια του αγάλματος η θα καλύπτετε με φωτοβολταϊκά πάνελ που θα παρέχουν  100 %  ενεργειακή αυτονομία από την ηλιακή ενέργεια όπως φυσικά αρμόζει άλλωστε σε έναν  θεό του Ήλιου.

Η ομάδα του έργου αποτελείται από τον Άρη Παλλά, έναν αρχιτέκτονα με ειδίκευση στην Αρχαιολογία από τη Ρόδο, τον Enrique Fernanzes, πολιτικό μηχανικό από την Ισπανία, την Ombretta Iannone, αρχιτέκτονα με ειδίκευση στην Αρχαιολογία από την Ιταλία, την Matilda Πάλλα, οικονομολόγο από την Ισπανία, τον Erald Dupi, μηχανικό από το Ηνωμένο Βασίλειο και τον Χρήστος Γιαννά, ένας αρχαιολόγος από τη Ρόδο. Η oμάδα του έργου δηλώνει ότι:

«Είμαστε μια ομάδα νέων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες που θέλουμε να στηρίξουμε την Ελλάδα σε αυτή την κρίσιμη στιγμή με τις προσπάθειές μας. Έχουμε εργαστεί για χρόνια πάνω σε αυτό το έργο, διότι πιστεύουμε ότι αυτό θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία όχι μόνο για το νησί της Ρόδου αλλά και για όλη την Ελλάδα.

Αναλύσαμε αρκετές επιλογές σχετικά με την οικονομική στήριξη και διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν αρκετές εναλλακτικές λύσεις, όπως για παράδειγμα, η χορηγία από μεγάλα ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό ή η χρηματοδότησης μέσω της κινητοποίησης ατόμων με ενδιαφέρον για συνεργασία σε μια διεθνή εκστρατεία συλλογής κεφαλαίων (Crowdfunding).

Σκεφτόμαστε επίσης τη συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων η οποία μπορεί  να χρηματοδοτήσει ένα σημαντικό μέρος του συνολικού ποσού, ιδίως εφόσον πρόκειται για ένα σημαντικό πολιτιστικό έργο.

Οι ιδιώτες που θα χρηματοδοτήσουν το έργο αυτό, θα έχουν τα ονόματά τους σκαλισμένα στους κίονες του κτιρίου, έτσι ώστε να γνωρίζουν οι μελλοντικές γενιές ποιοι ήταν εκείνοι που έκαναν αυτό το όνειρο να γίνει πραγματικότητα. Θα ξεκινήσουμε την καμπάνια crowdfunding, όταν οι τοπικές αρχές το αποφασίσουν.

Δεν ξέρουμε αν το έργο αυτό θα γίνει πραγματικότητα, αλλά ακόμα κι αν δεν γίνει, τουλάχιστον προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτό το κρίσιμη στιγμή..

Ο σκοπός του έργου δεν είναι να φτιάξουμε ένα ακριβές αντίγραφο του αρχικού μνημείου (χάλκινο, 40 μέτρα ύψος πάνω σε μια βάση, όπως το άγαλμα της ελευθερίας, και με τα πόδια κλειστά), αλλά να διεγείρουμε τα ίδια συναισθήματα που αισθάνονταν οι επισκέπτες όταν ερχόντουσαν στο νησί, περισσότερο από 2200 χρόνια πριν»


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Μια ομάδα νέων φιλοδοξεί να αποκαταστήσει ένα από τα 7 θαύματα του κόσμου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format