Φοιτητικές συμβουλές από κάποιον που απεχθάνεται τις συμβουλές..


Δεν μου αρέσει να δίνω συμβουλές με βάση τις δικές μου προσωπικές εμπειρίες ούτε και να ακούω άλλους να μου δίνουν συμβουλές με βάση τις δικές τους εμπειρίες. Ο καθένας είναι διαφορετικός, αντιμετωπίζει την ζωή διαφορετικά και μαθαίνει από τα λάθη και τις επιλογές του.

Όμως πιστεύω επίσης ότι στη ζωή υπάρχουν και διάφοροι άγραφοι κανόνες και ένας από αυτούς είναι ότι,  είναι πιο εύκολο να επενδύεις σε πράγματα που σε ικανοποιούν στο παρόν και πιο δύσκολο να επενδύεις σε πράγματα που θα σε ικανοποιήσουν στο μέλλον.

Δεν θα σου πω ποιο είναι το  λάθος και ποιο το  σωστό γιατί δεν το ξέρω, ούτε θα σου πω τι έκανα εγώ όταν ήμουν φοιτητής. Θα σου πω όμως τι πιστεύω ότι πρέπει να κάνεις σαν φοιτητής αν θέλεις να επενδύσεις σε πράγματα που θα σε ικανοποιήσουν περισσότερο στο μέλλον παρά στο παρόν χωρίς αυτό να σημαίνει ότι το ανάποδο είναι το λάθος.

  • Το να διατηρείς καλές σχέσεις με καθηγητές δεν σε κάνει ούτε φυτό ούτε γλύφτη. Δεν λέω φυσικά να γίνεις αυτός ο τύπος που θέλει να δείξει στο αμφιθέατρο πόσο εύστοχες και δημιουργικές είναι οι ερωτήσεις που κάνει κάθε 1 νανοδευτερόλεπτο πριν καν ο καθηγητής τελειώσει αυτό που ήθελε να πει.  Απλώς λέω να βρεις έναν ή δύο καθηγητές που σου κεντρίζουν τον ενδιαφέρον στο μάθημα και να προσπαθήσεις να κρατήσεις μια συχνή επαφή μαζί τους. Πήγαινε στο γραφείο τους με ερωτήσεις για το μάθημα, στείλε τους e-mails για διευκρινήσεις κτλ..

Δες εδώ για τους: 10 fictional χαρακτήρες – καθηγητές που θα συναντήσεις στη σχολή σου

  • Το ξέρω ότι υπάρχουν καθηγητές που ενδιαφέρονται μόνο για την «έρευνα» τους και όταν πάς να τους κάνεις μια ερώτηση στο γραφείο τους σε κοιτάνε με μισό μάτι, αλλά  δεν είναι όλα μαύρα. Θα εκπλαγείς με το πόσοι καθηγητές ενθουσιάζονται όταν φοιτητές δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον πέρα από το να πηγαίνουν στο αμφιθέατρο και να φεύγουν. Επίσης όταν κάνεις αίτηση για κάποιο μεταπτυχιακό ή ακόμα και για κάποια δουλειά θα χρειαστείς τουλάχιστον μια συστατική επιστολή από κάποιον που είναι εξοικειωμένος με τον τρόπο που δουλεύεις και μπορεί να επιβεβαιώσει τα προσόντα και τις ικανότητες σου.
  • Το να συναναστρέφεσαι με έξυπνους και υπεύθυνους ανθρώπους δεν σε κάνει ρατσιστή απέναντι σε εκείνους που το μόνο θέμα συζήτησης τους είναι  το ποδόσφαιρο, τι χρώμα να βάψουν το μαλλί και αν ανέβηκαν κατηγορία στο league of legends.  Αν κάνεις παρέα με άτομα με πολλαπλά ενδιαφέροντα και ασχολίες τότε θα ανακαλύψεις και εσύ καινούργια ενδιαφέροντα πράγματα και ασχολίες.
  • Σίγουρα έχει πιο πολύ δουλειά να διαβάζεις ένα επιστημονικό άρθρο και μάλιστα στα αγγλικά αλλά τουλάχιστον δεν θα χρειάζεται να ξεσκαρτάρεις όλη την σαβούρα των άρθρων του internet από άγνωστης προέλευσης πηγές για να βρεις πληροφορίες για μια εργασία σου. Για αυτό χρησιμοποίησε το Google Scholar. Αν δεν το γνωρίζεις ήδη σίγουρα θα το μάθεις όταν χρειαστεί να κάνεις την πτυχιακή σου. Πρόκειται για μια ειδική μηχανή αναζήτησης της google μέσω της οποία μπορείς να βρεις άρθρα και δημοσιεύσεις καθαρά επιστημονικού περιεχομένου.
  • Αν σου αρέσουν τα video/pc games βάλε ένα προσωπικό μέτρο στην ώρα που παίζεις. Ναι είναι διασκεδαστικό και ευχάριστο να περνάς την ώρα σου με video games. Ναι είναι ένας τρόπος να ξεφεύγεις από τα προβλήματα και την ρουτίνα της καθημερινότητας. Πόσο μάλιστα αν παίζεις με φίλους σου διαδικτυακά.. Το ξέρω ότι  είναι δύσκολο αλλά  προσπάθησε τουλάχιστον να ξεκολλήσεις από  παιχνίδια τύπου League of Legends, Word of Warcraft, Dota, Heartstone κτλ. με τα οποία η πιθανότητα να σπαταλάς όλο και περισσότερο χρόνο σε αυτά καθημερινά είναι πολύ μεγαλύτερη από τα παιχνίδια που δεν χρειάζονται να παίξεις στο internet.

Δες εδώ: Επιτραπέζια παιχνίδια στην φοιτητική ζωή

  • Πάντα να κρατάς ανοικτό μυαλό με την έννοια ότι το 95% από τα πράγματα που μαθαίνεις στη σχολή τα μαθαίνεις έξω από τα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια. Προσπάθησε να οργανώσεις τον χρόνο σου έτσι ώστε να συμμετέχεις τουλάχιστον σε μια φοιτητική οργάνωση η σε κάποιον εθελοντικό οργανισμό.  Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσεις ανθρώπους με παρόμοια ενδιαφέροντα, να βελτιώσεις τις δεξιότητες σου και να αποκτήσεις καινούργιες και πρωτότυπες εμπειρίες.
  • Είναι πάντα πιο δύσκολο και χρονοβόρο να μαθαίνεις την πραγματική σημασία των μαθηματικών τύπων που χρειάζεται να ξέρεις σε πολλά μαθήματα και το πώς προέκυψαν αλλά ταυτόχρονα είναι περισσότερο ενδιαφέρον από το να τους παπαγαλίσεις.  Άσε που αν  τα καταφέρεις δεν πρόκειται να τους ξεχάσεις σχεδόν ποτέ.

Αυτά για σήμερα και αν είναι να σου μείνει κάτι από αυτό το άρθρο (όπως λένε και πολλοί καθηγητές) να σου μείνει ότι είναι πιο εύκολο να επενδύεις σε πράγματα σε ικανοποιούν στο παρόν και πιο δύσκολο να επενδύεις σε πράγματα που θα σε ικανοποιήσουν στο μέλλον. Το τι θα κάνεις τελικά είναι δική σου και μόνο επιλογή. See you next time..

Αν βρήκες αυτό το άρθρο ενδιαφέρον τσέκαρε ακόμα: 

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Φοιτητικές συμβουλές από κάποιον που απεχθάνεται τις συμβουλές..

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format