UNIDAY 2015


Το UNIDAY πραγματοποιήθηκε για 2η συνεχόμενη χρονία με μεγάλη επιτυχία στις 27 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο «Π» του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης!

Για όσους δεν γνωρίζουν, το UniDay είναι μία ημερίδα με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών της Ξάνθης για τις σχολές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχοντας την ευκαιρία να αποκτήσουν μια πιο σφαιρική και ολοκληρωμένη εικόνα για τις σχολές που τους ενδιαφέρουν.

Η ιδέα και η διοργάνωση οφείλονται στην εθελοντική ομάδα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, EESTEC LC XANTHI (Electrical Engineering STudent’s European Association).

12351584_474339909443209_1355440356_o

To UniDay φαίνεται πλέον να έχει γίνει θεσμός, αφού η αποδοχή και η ανάγκη των μαθητών για μια τέτοια διοργάνωση είναι μεγάλη. Το γεγονός αγκαλιάστηκε από την τοπική κοινωνία της Ξάνθης και υποστηρίχθηκε από τα σχολεία και το πανεπιστήμιο, ενώ προβλήθηκε και από τα τοπικά κανάλια.

Πιο συγκεκριμένα, στις 7:50 το πρωί της Παρασκευής, ο χώρος γέμισε από φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη), οι οποίοι θα παρουσίαζαν τη σχολή τους. Στήθηκαν stands για κάθε σχολή, οι φοιτητές έφεραν ακαδημαϊκά συγγράμματα, φωτογραφικό υλικό των σχολών τους, ενημερωτικά φυλλάδια, αλλά κυρίως διάθεση και όρεξη να βοηθήσουν τους μαθητές των λυκείων. Ωστόσο, δε θα μπορούσε να λείπει και το διαδραστικό κομμάτι κάθε σχολής, το οποίο βοήθησε στην καλύτερη κατανόηση του αντικειμένου σπουδών. Από τις 8:30 άρχισαν να καταφθάνουν τα πρώτα σχολεία με μαθητές «ανήσυχους» να
γνωρίσουν την κάθε σχολή.

12343248_474339986109868_1754490995_o

Κάποιοι ήξεραν από πριν τι ήθελαν και κατευθύνθηκαν στη σχολή της προτίμησής τους, άλλοι ήταν πιο αναποφάσιστοι και τις γύρισαν όλες, όλοι όμως είχαν απορίες, εξέφραζαν προβληματισμούς και άκουγαν με ενδιαφέρον τους φοιτητές να μιλάνε για τη σχολή τους. Το μεσημέρι και αφού όλα τα λύκεια της Ξάνθης επισκέφτηκαν τον χώρο, το UniDay έκλεισε τις πόρτες του, αποχαιρέτησε μαθητές και καθηγητές αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο στους μαθητές όσο και στους φοιτητές.

Οι μαθητές κέρδισαν πολλά, καθώς έμαθαν στην πράξη πως είναι να σπουδάζεις αυτό που θέλεις, ενημερώθηκαν για τις προοπτικές και τα επαγγελματικά δικαιώματα κάθε σχολής, αλλά και για προγράμματα Erasmus, πρακτική άσκηση, ακαδημαϊκά και πολιτιστικά δρώμενα, τις υποδομές αλλά και για το γενικότερο κλίμα της κάθε σχολής.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και τους καθηγητές των λυκείων Ξάνθης που μας τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και τους φοιτητές που συμμετείχαν και βοήθησαν στην υλοποίηση αυτής της ημερίδας!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format