Φοιτητές VS Χρήμα!


Σήμερα θα κάνω μια αναφορά στις σχέσεις των φοιτητών με το χρήμα. Φοιτητές και χρήμα, δύο λέξεις που δεν «πηγαίνουν» μαζί και που έχουν μια απόλυτη αρνητική σχέση. Φήμες λένε ότι κάθε φοιτητής και κυρίως αυτοί που βρίσκονται μακρυά από τους γονείς τους χάνουν λίγο τον έλεγχο με την διαχείριση των χρημάτων.  Σπαταλούν άσκοπα τα χρήματα τους , χωρίς όριο και χωρίς να σκέφτονται το «μετά».

Από την μικρή μου εμπειρία πλέον ως δευτεροετής φοιτήτρια στην Αθήνα, έχω νιώσει πολλές φορές το πορτοφόλι μου να  «αδειάζει». Μου έχει τύχει να προσπαθήσω να βγάλω εβδομάδα με 10 ευρώ και τότε αντιλαμβάνεσαι ότι μάλλον το έχεις παρακάνει με τα έξοδά σου. Στην καινούρια σου ζωή ως φοιτητής μακρυά από τους γονείς σου, πέρα από την ελευθερία που θα έχεις αποκτάς και υποχρεώσεις. Από το μηνιαίο ποσό που θα σου στέλνουν  θα πρέπει να πληρώσεις ενοίκιο, ρεύμα, νερό, να κάνεις τα μηνιαία ψώνια και αφού εκπληρώσεις όλα αυτά που ΠΡΕΠΕΙ να εκπληρωθούν, κρατάς  το ποσό που είναι για σένα, για τους καφέδες σου, τα ψώνια σου, τους εξόδους σου.. Παίρνεις χαρτί και μολύβι και διαχωρίζεις τα έδοσα και τα έξοδά σου. Γίνεσαι ένας μικρός λογιστής. Μέχρι εδώ όλα καλά. Τα άσχημα ξεκινούν όταν αυτό το ποσό που είναι για τις ανάγκες σου το ξοδεύεις μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα και μετά πρέπει να ζητήσεις ένα έξτρα ποσό από τους γονείς σου, πράγμα που εγώ ντρέπομαι να το κάνω. Ντρέπομαι να τους πω ότι χάλασα όλα τα λεφτά μου και να ζητήσω άλλα έξτρα που δεν συμπεριλαμβάνονται στο μηνιαίο ποσό. Μπορεί άλλοι να είναι πιο κουλ σε αυτό το θέμα και να μην τους ενοχλεί τό γεγονός να ζητήσουν και άλλα όμως πιστεύω ότι οι περισσότεροι νιώθουν άσχημα.

brokestudent_Jenny_2475171b

Η αλήθεια είναι ότι όταν είσαι φοιτητής και ειδικά όταν σπουδάζεις σε μια μεγάλη πόλη οι πειρασμοί γύρω σου είναι τόσο πολλοί που δεν μπορείς να αντισταθείς στο να μην ξοδέψεις. Μαγαζιά, εμπορικά κέντρα, καφετέρειες, συναυλίες, club, γυμναστήρια και άλλες δραστηριότητες αποτελούν πειρασμό για έναν φοιτητή. Επίσης και η περιέργεια να δοκιμάσεις όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα σε οδηγεί στο να ξοδέψεις. Γιατί πλέον χωρίς το χρήμα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Αποτελεί το Α και το Ω σε πολλά πράγματα. Βέβαια στην εποχή που διανύουμε, με όλη αυτή την άσχημη οικονομική κατάσταση που κυριαρχεί στην χώρα, πιστεύω ότι είμαστε πιο προσεκτικοί στα πράγματα που ξοδεύουμε. Θα σκεφτείς δυο φορές πριν πας να αγοράσεις κάτι που δεν σου είναι τόσο απαραίτητο. Θεωρώ τον εαυτό μου άτυχη που ζω τα φοιτητικά μου χρόνια αυτή την εποχή, διότι όλη αυτή η οικονομική κατάσταση με περιορίζει πολύ στις επιλογές μου και όχι μόνο εμένα, αλλά όλους τους φοιτητές. Λεφτά υπήρχαν σε μια άλλη εποχή! Τέλως πάντων, καλή καρδιά και καλούς υπολογισμούς!

Γράφει η Άλντα Μπεντίνη

Διαβάστε επίσης:

Φοιτητική ζωή και αυτοκίνητο: Να πάρω ή να μην πάρω;

3 Λόγοι που η υγεία σου σχετίζεται με την εργασία.

Υπάρχει και αυτή η φοιτητική ζωή.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
alda

Φοιτητές VS Χρήμα!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format