#EarthToParis – Τι θα γίνει τελικά με το παγκόσμιο συνέδριο για το κλίμα στο Παρίσι;


Στις  7  Δεκεμβρίου στο Petit Palais και στις 8 Δεκεμβρίου στα κεντρικά της Unesco, οι ηγέτες του κόσμου, ομάδες της κοινωνίας των πολιτών, επιχειρήσεις, εμπειρογνώμονες, επιστήμονες αλλά και πολίτες ήταν να παραβρεθούν στο Παρίσι για το  COP-21, ένα συνέδριο ορόσημο των Ηνωμένων Εθνών, με σκοπό να συνάψουν μια νέα παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα και να μοιραστούν δημιουργικές λύσεις και τρόπους που θα αντιστρέψουν τα αρνητικά αποτελέσματά της κλιματικής αλλαγής στον πλανήτη.

Εκτός όμως από το ίδιο το συνέδριο, πολλές άλλες παράλληλες εκδηλώσεις της κοινωνίας των πολιτών όπως συναυλίες και πορείες κλιματικών ακτιβιστών, είναι προγραμματισμένες να πραγματοποιηθούν γύρω από την πόλη αυτή την περίοδο. Διεθνείς οργανισμοί, εταιρείες, τοπικοί και περιφερειακοί ηγέτες από όλο το κόσμο, αναμένεται να αναδείξουν επίσης τις δραστηριότητές τους για τη μείωση των παγκόσμιων ρύπων του θερμοκηπίου με εκδηλώσεις μέσα στην πόλη.

EarthToParis-Graphic-2

Διάβασε εδώ αναλυτικά για το συνέδριο: #EarthToParis – Mπες στην συζήτηση της νέας παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα!

Παρόλο που η τοποθεσία στη διάσκεψη για το κλίμα είναι σε σχετικά ασφαλής περιοχή στις παρυφές της πόλης του Παρισιού, είναι κατανοητό ότι πολλές από αυτές τις παράλληλες εκδηλώσεις αντιπροσωπεύουν το είδος των εύκολων στόχων που έπληξαν την πόλη του Παρισιού.

Οι επιθέσεις το βράδυ της Παρασκευής ακύρωσαν ήδη μια εκδήλωση στα πλαίσια της Συνόδου Κορυφής, όταν μια ζωντανή 24ωρη συναυλία, η οποία γινόταν από μια ομάδα του πρώην αντιπρόεδρου της Αμερικής Al Gore, έπρεπε να σταματήσει μετά από μετάδοση αρκετών ωρών.

Η γαλλική κυβέρνηση φαίνεται παρόλα αυτά αποφασισμένη να μην αφήσει τις επιθέσεις που έγιναν να εκτροχιάσουν τα σχέδια για το συνέδριο. Για περισσότερο από ένα χρόνο, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ και ο υπουργός Εξωτερικών Laurent Fabius έχουν ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο για να διασφαλίσουν ότι μια ισχυρή και ανθεκτική  συνθήκη για το κλίμα θα επιτευχτεί στο συνέδριο αυτό.

907-eurocentric-earth-blog

Ο στόχος για την παραγωγή για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας μιας παγκόσμιας συμφωνίας για την κλιματική αλλαγή που θα δεσμεύει σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου είναι μείζονος σημασίας και έκανε την γαλλική κυβέρνηση να αναθεωρήσει τα σχέδια ασφαλείας της (στα οποία είχαν ήδη συμπεριληφθεί αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι) έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η μέγιστη δυνατή ασφάλεια του συνεδρίου και των παρευρισκόμενων της.

“Η COP21 είναι μια απολύτως αναγκαία δράση κατά της κλιματικής αλλαγής και προφανώς θα γίνει αλλά θα πραγματοποιηθεί  με ενισχυμένη ασφάλεια”, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Laurent Fabius, το Σάββατο, μιλώντας από τη Βιέννη, όπου συμμετείχε στις συνομιλίες για τη Συρία.

“Η COP21 θα προχωρήσει όπως έχει προγραμματισθεί. Η ασφάλεια είναι πάντα σφιχτή σε συνέδρια  του ΟΗΕ για το κλίμα, αλλά είναι κατανοητό ότι αυτό το έτος στο Παρίσι, θα είναι ακόμα περισσότερο” δήλωσε επίσης ο Nick Nuttall εκπρόσωπος της σύμβασης-πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την Κλιματική Αλλαγή .

Τέλος ο Γενικός Γραμματέας της COP21, Pierre-Henri Guignard είπε ότι οι υπεύθυνοι για την σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ συνεδρίασαν έκτατα το Σάββατο το πρωί αλλά είναι η κυβέρνηση της Γαλλίας είναι εκείνη που θα αποφασίσει τελικά ποια ακριβώς μέτρα πρέπει να ληφθούν.

Δες ακόμα:


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

#EarthToParis – Τι θα γίνει τελικά με το παγκόσμιο συνέδριο για το κλίμα στο Παρίσι;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format