Πολιτισμική καινοτομία: Το βήμα για την κοινωνική αλλαγή


Η πολυεπίπεδη κρίση που χαρακτηρίζει την κοινωνία, μας ευαισθητοποίησε και μας δημιούργησε την ανάγκη να ψάξουμε να βρούμε πώς μπορούμε να γίνουμε μέρος της λύσης της. Ψάχνοντας, λοιπόν, πέσαμε πάνω στην ημερίδα με θέμα «Μοιραζόμαστε Καινοτομία-Χτίζουμε Γέφυρες» που διοργανώνει το Cultural Innovators Network, το Σάββατο 21 Νοεμβρίου Goethe-Institut Αθήνας.

Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους νέους σε θέματα πολιτισμικής καινοτομίας. Με άλλα λόγια, ενθαρρύνει τη νέα γενιά να γίνει ενεργό κομμάτι της κοινωνίας, να προωθήσει το διαπολιτισμικό διάλογο και να δώσει τα ερεθίσματα για την ανάληψη πρωτοβουλίας.

Οι συμμετέχοντες της ημερίδας θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε βραβευμένα ελληνικά προγράμματα, όπως το YouRule, καθώς και εκπροσώπους της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και καινοτομίας. Επίσης, θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε στο βιωματικό εργαστήριο-προσομοίωση με τίτλο «Αναβίωση των πολιτισμικών και κοινωνικών βιο-συνεργιών». Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η εκδήλωση είναι δωρέαν, και στο τέλος δίνεται βεβαίωση συμμετοχής στο εργαστήριο.

Για όλους εμάς, λοιπόν, που θέλουμε να φέρουμε την αλλαγή, αυτή η ημερίδα είναι μία καλή ευκαιρία, να έρθουμε σε επαφή με πρωτοπόρους της καινοτομίας στο τομέα της Διαχείρισης Πολιτισμικού Περιεχομένου και να εμπνευστούμε από αυτούς.

Εμείς το Σάββατο το πρωί θα είμαστε εκεί. Εσείς;

Γράφει η Ειρήνη Κυπριώτη και η Ευδώρα Πούλη, μέλη YouRule


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Πολιτισμική καινοτομία: Το βήμα για την κοινωνική αλλαγή

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format