4+1 Παιχνίδια για να παίξεις στην καφετέρια της σχολής σου!


Συνήθως, μετά το μάθημα ή όταν έχουμε τα ενδιάμεσα κενά μεταξύ των μαθημάτων, όλοι εμείς οι φοιτητές ‘τρέχουμε’ στις απέναντι καφετέριες της σχολής να πιούμε τον καφέ μας, να χαλαρώσουμε αλλά και να παίξουμε τα πολυαγαπημένα μας φοιτητικά παιχνίδια. Στην φοιτητική ζωή στα πολλά και καινούρια πράγματα που θα μάθεις και θα κάνεις, συμπεριλαμβάνονται και τα παιχνίδια που παίζουμε εμείς οι φοιτητές κατά τον ελεύθερό μας χρόνο. Επειδή υπάρχει περίπτωση μερικά να μην τα γνωρίζεις ή απλά να τα έχεις ακούσει, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχεις ή να προβληματιστείς διότι είναι πολύ απλά και θα τα μάθεις. Οι περισσότεροι φοιτητές ήρθαν σε επαφή με αυτά τα παιχνίδια στο πρώτο τους έτος, όπως και εγώ. Θυμάμαι, όταν η συζήτηση έπφτε σε αυτά τα παιχνίδια κυρίως από φίλους μεγαλύτερων ετών και εγώ ως πρωτοετής έλεγα “τι είναι αυτό” ή “πρώτη φορά το ακούω” με αντίκριζαν με το παράξενο ύφος και έλεγαν “καλα δεν ξέρεις τι είναι αυτό”. Ένιωθα λίγο αμήχανα βέβαια αλλά τώρα που το σκέφτομαι γελάω!

Στο τμήμα σου σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ομάδες ή παρέες φοιτητών που είναι αρκετά κολλημένοι και πορωμένοι με αυτά τα παιχνίδια. Υπάρχουν και οι ακραίες περιπτώσεις αλλά καλό θα είναι να μην φτάσουμε στα άκρα. Αυτά ακριβώς τα φοιτητικά παιχνίδια, στα οποία αφιερώνουμε τον πολύτιμο μας χρόνο, θα παρουσιάσω παρακάτω.

Τιτσου

12193604_444806962369883_1074432149634414076_n
Στην πρώτη θέση γιατί το αξίζει. Δεν νομίζω να υπάρχει φοιτητής που να μην ξέρει τίτσου. Μπορεί να χαρακτηριστεί και ως το απόλυτο φοιτητικό παιχνίδι. Φοιτητής=Τίτσου και Τίτσου=Φοιτητής. Είναι αρκετά ωραίο και πορωτικό παιχνίδι, που θέλει τεχνική και εξυπνάδα. Παίζεται με τράπουλα, όχι την κανονική που ξέρουμε όλοι, αλλά την κινέζικη που έχει μερικά διαφορετικά φύλλα. Στην αρχή που θα το μάθεις μπορεί να σου φανεί λίγο παράξενο αλλά όσο παει θα σου αρέσει. Όταν η παρέα είναι μεγάλη γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστικό και μπορεί να παίζεις με τις ώρες χωρίς να βαρεθείς. Και το σημαντικότερο αν το μάθεις δεν πρόκειται να το ξεχάσεις ποτέ.

ΔΕΣ ΕΔΩ:Τουρνουά Tichu με 1000 ευρώ έπαθλο

Δηλωτή
playingcards-599x275
Η αγαπημένη μας δηλωτή. Και αυτή ανήκει στα παιχνίδια που παίζουμε εμείς οι φοιτητές. Εντάξει πιστεύω πως την γνωρίζουμε από το γυμνάσιο ή το λύκειο. Εμένα προσωπικά μου την έχει μάθει ο μπαμπάς μου από πολύ μικρή ηλικία. Είναι πολύ εύκολη και έχει πολύ απλούς κανόνες.

Τάβλι
tavli
Το τάβλι θεωρώ πως ανήκει στην κατηγορία των παιχνιδιών που ή θα σου αρέσει πολύ ή καθόλου και θα το βαριέσαι. Παίζεται με 2 άτομα και περιλαμβάνει πούλια και ζάρι. Προσωπικά πολύ λίγες φορές έχω παίξει τάβλι και αυτό επειδή ήθελαν τα παιδιά της παρέας μου. Όπως φαίνεται ανήκω στην κατηγορία των ατόμων που το βαριούνται.

UNO
uno_card_game_1
Το uno με τις χρωματιστές τράπουλες. Κόκκινο, μπλέ, πράσινο, κίτρινο, τα 4 χρώματα που το χαρακτηρίζουν. Οσο πιο μεγάλη είναι η παρέα τόσο πιο διασκεδαστικό γίνεται και μεγαλύτερη ένταση έχει.

Κάρτες pokemon kai Yu Gi Oh

hqdefault
Το παιχνίδι που λατρεύουμε περισσότερα απ’όλα. Συνεχίζουμε την παράδοση από μικρά παιδιά που περνάγαμε ατελείωτες ώρες παίζοντας κάρτες Yo Gi  Oh  ή Pokemon. Το ίδιο κάνουμε και τώρα.

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΛΕΤΕ “ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ”; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΡΤΕΣ Yu Gi Oh ή Pokemon; ΕΝΤΑΞΕΙ ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΩ.. Ωραια θα ήταν να συνεχίζαμε να παίζαμε αυτα τα παιχνίδια διότι πιστεύω πως σε όλους μας έχουν λείψει. Αχ ωραία ανέμελα χρόνια!

Όλες οι καφετέρειες έχουν αυτά τα παιχνίδια και οι Ελληνες φοιτητές τα λατρεύουν. Είναι πάρα πολύ καλό που υπάρχουν και όσο θα περνάνε τα χρόνια τόσο θα εισάγονται καινούρια παιχνίδια. Περάστε δημιουργικά τον χρόνο σας!! Αγαπάμε τα φοιτητικά παιχνίδια!

Γράφει η Άλντα Μπεντίνη

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
1
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
alda

4+1 Παιχνίδια για να παίξεις στην καφετέρια της σχολής σου!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format