Πόσο YOLO είναι τελικά τα φοιτητικά χρόνια;


Τα φοιτητικά χρόνια μας χαρίζουν εκατοντάδες χιλιάδες συναισθήματα, εμπειρίες, σκέψεις, στιγμές και η λίστα δεν σταματά. Όταν είσαι φοιτητής όλα μοιάζουν τόσο εύκολα αλλά και τόσο δύσκολα την ίδια στιγμή, από τη μια θες να κατακτήσεις τον κόσμο και από την άλλη τα εμπόδια έρχονται το ένα μετά το άλλο. Δύσκολο να αποφασίσεις τι θες, και ακόμα πιο δύσκολο να πάρεις την απόφαση να ρίξεις κάθε εμπόδιο και να πετύχεις το στόχο σου. Πολλές φορές όμως είμαστε λίγο παραπάνω χαλαροί απ’ όσο πρέπει και τα βλέπουμε όλα υπερβολικά εύκολα και πως ο χρόνος είναι άπλετος και μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα(όχι τώρα όμως, αύριο ε; ). Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Για ρίξε μια ματιά εδώ: «Άνθρωποι-Φίλτρα»: Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που μας επηρεάζουν χωρίς να το προσπαθούν

Ο μπαμπάς μου, μου έλεγε από μικρή να μην αφήνω τίποτα που μπορώ να κάνω σήμερα για αύριο. Τότε δεν έδινα σημασία γιατί πολύ απλά το μυαλό μου ήταν στο πότε θα βγω έξω να παίξω στο πάρκο. Μεγαλώνοντας όμως κατάλαβα τη βαρύτητα αυτών των λέξεων και πόσο σημαντικό είναι να βλέπεις και να αρπάζεις τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Τα χρόνια που διανύουμε ενώ είμαστε φοιτητές είναι τα πιο σημαντικά γιατί αν δεν τα «εκμεταλλευτούμε» τώρα που μπορούμε τότε πότε θα το κάνουμε; Είναι κρίμα να πετάμε 4 ή 5 χρόνια στα σκουπίδια χωρίς να κάνουμε τίποτα. Βέβαια θα μου πεις πρέπει να ζήσουμε τη ζωή μας τώρα που είμαστε νέοι, ωστόσο θα ήθελα να διαφωνήσω λίγο με αυτή την άποψη. Το να ζεις τη ζωή σου ως νέος δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάθεσαι όλη μέρα και να αφήνεις τον χρόνο να περνά άσκοπα. Το να είσαι νέος σημαίνει ότι είσαι γεμάτος ενέργεια και θες να κάνεις τα πάντα. Να βγεις, να μάθεις, να παλέψεις και να αφήσεις το δικό σου στίγμα σε αυτή τη κοινωνία η οποία θα σε ξεχάσει αν την ξεχάσεις. Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη στιγμή από το ΤΩΡΑ!

tumblr_mjkncuu21Q1s4wu9mo1_500
Επειδή ακριβώς ζούμε μια φορά, ας παλέψουμε για τα όνειρά μας. Πολλές φορές θα βρεθούν άνθρωποι να σου πουν πως αυτό που κάνεις είναι λάθος ή πως δεν μπορείς να τα καταφέρεις. Κλείσε τα αυτιά σου σε αυτούς και κάνε τα όνειρά σου πραγματικότητα, μην τα αφήνεις να είναι απλά όνειρα γιατί θα χαθούν. Έχε κοντά σου ανθρώπους που σε στηρίζουν, που πιστεύουν σε σένα και προχώρα. Όλα γίνονται αρκεί να το θες, αν δεν γίνουν μάλλον δεν το θες αρκετά.
Υπάρχουν άπειρα που μπορείς να κάνεις ενώ είσαι φοιτητής. Ένα παράδειγμα είναι να ξεκινήσεις μια ξένη γλώσσα, να πας Erasmus , να γίνεις εθελοντής και άλλα πολλά. Όσο είσαι φοιτητής καλείσαι να ανακαλύψεις σε τι είσαι καλός, τι σου ταιριάζει και τι όχι, να σκεφτείς τι θες να κάνεις στο μέλλον. Τέλος όταν θα είσαι έτοιμος να τα παρατήσεις, απλά κάτσε δέκα λεπτάκια και φαντάσου τον εαυτό σου να έχει πετύχει αυτό που θέλει και πίστεψέ με θα πάρεις τεράστια δύναμη για να συνεχίσεις.

Για να σε βοηθήσω ρίξε μια ματιά εδώ: Ο νέος πλήρης οδηγός του προγράμματος Erasmus+
Αυτά λοιπόν μικροί μου ονειροπόλοι. Σας φιλώ γλυκά και ας ερμηνεύσουμε το YOLO λίγο πιο διαφορετικά…
That’ s all folks!!!
Για το Mystudentpass.gr Ερβίσα Μπέιντο.

Ωπ, κάτι ξέχασες:

1)mystudentproject

2)Η #MystudentWelcomeBag15 έρχεται γεμάτη δώρα στην σχολή σου.Έλα να πάρεις κι εσύ το δώρο σου

3)Μην σπαταλάς τον ελεύθερο χρόνο σου: Γίνε εθελοντής!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
eri

Πόσο YOLO είναι τελικά τα φοιτητικά χρόνια;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format