Σία Αναγνωστοπούλου: Κατάργηση της δήλωσης για την απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά


H Αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου μιλώντας σήμερα στο ρ/σ στο Κόκκινο και την Τζούλη Τσίγκα αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο ζήτημα της απαλλαγής απο το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία.

“Δεν είναι δυνατόν, είπε η αναπληρώτρια υπουργός, να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή”, αναφέρει η Σία Αναγνωστοπούλου

Η κυρία Αναγνωστοπούλου είπε ακόμη:

Πρώτον, ότι η εντολή του πρωθυπουργού είναι να δοθεί ιδιαίτερο βάρος στο κυβερνητικό έργο στη δημόσια Υγεία και τη δημόσια Παιδεία.

Δεύτερον, ότι έως τις 10 Οκτωβρίου θα έχουν καλυφθεί τα κενά σε όλα τα σχολεία («έχουμε μπροστά μας τη λίστα των αναπληρωτών», είπε χαρακτηριστικά).

Τρίτον, ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα Ειδικά Σχολεία.

Τέταρτον, ότι η ηγεσία του υπουργείου θα βαδίσει «στα χνάρια» και των Μπαλτά – Κουράκη.

Πέμπτον , ότι θα επανέλθουν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο υπουργείο Παιδείας, από το Εργασίας, «στο οποίο τους είχε στείλει η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου»

Έκτον, ότι ελπίζει πως θα υπάρξει δυνατότητα να καταργηθεί ο συντελεστής ΦΠΑ του 23%, καθώς τα φροντιστήρια δεν είναι «για τα παιδιά της μπουρζουαζίας».

Για την απαλλαγή από τα θρησκευτικά

Σχετικά με την απαλλαγή από τη διδασκαλία των θρησκευτικών τόνισε ότι πρέπει να απλοποιηθεί η διαδικασία της απαλλαγής όσων μαθητών το επιθυμούν. Δεν είναι δυνατόν, σημείωσε η αναπληρώτρια υπουργός, να οφείλει να δηλώνει ο μαθητής σε δημόσιο έγγραφο το θρήσκευμά του (ή την ιδιότητα του άθεου), ώστε να εξασφαλίσει την απαλλαγή. «Κακώς δεν το αλλάξαμε ως τώρα, θα το αλλάξουμε», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ : www.alfavita.gr | Το διαβάσαμε ΕΔΩ


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
admin

Σία Αναγνωστοπούλου: Κατάργηση της δήλωσης για την απαλλαγή των μαθητών από τα Θρησκευτικά

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format