Διάκριση της Ελλάδας σε διαγωνισμό του ΟΗΕ


ΗΕλένη Μερεού, φοιτήτρια του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, «σήκωσε» την Ελλάδα ψηλά στον παγκόσμιο διαγωνισμό του ΟΗΕ με θέμα την Αειφόρο Ανάπτυξη, πραγματοποιώντας παρουσίαση ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, σε ειδική συνεδρίαση στις 24/7, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη.

Η 20χρονη φοιτήτρια -μοναδική ελ- ληνική συμμετοχή- που έφτασε στοn δια- γωνισμό χάρη στην καθοδήγηση του κα- θηγητή της, Δημήτρη Γεωργακέλλου, δι- ευθυντή στο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διοίκηση Επιχειρήσεων για Στελέχη» (Executive MBA), βραβεύτηκε για το δοκίμιό της, ενώ στην ομιλία της αναφέρθηκε σε θέματα ανεργίας, νεανικής επιχειρηματικότητας και αξιοπρεπούς εργασίας για όλους. Στο πλαίσιο της 70ής επετείου των Ηνωμένων Εθνών, φοιτητές από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να γράψουν ένα δοκίμιο, παρουσιάζοντας τις ιδέες τους σχετικά με τα θέματα που σχετίζονται με την παγκόσμια αναπτυξιακή ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών μετά το 2015 για την αειφόρο ανάπτυξη, όπως εμπλουτίζεται με την πολιτιστική και γλωσσική πολυμορφία των λαών.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στη διοργάνωση κλήθηκαν να υποβάλουν τις εργασίες τους σε μία από τις έξι επίσημες γλώσσες των Ηνωμένων Εθνών (αραβική, κινεζική, αγγλική, γαλλική, ρωσική και ισπανική), η οποία δεν ήταν η πρώτη γλώσσα του φοιτητή, ή η κύρια γλώσσα διδασκαλίας στην πρω- τοβάθμια ή δευτεροβάθμια εκπαίδευσή του. Η Ελ- ληνίδα φοιτήτρια παρουσίασε την εργασία της στην αγγλική γλώσσα και διακρίθηκε στην κα- τηγορία της μαζί με άλλα 9 άτομα από άλλες χώρες. Στον διαγωνισμό εκπροσω- πήθηκαν 42 χώρες και υποβλήθηκαν πε- ρισσότερες από 1.250 εργασίες.

Δύο πάνελ κριτών αξιολόγησαν τα δο- κίμια σχετικά με την ποιότητα των ιδεών που εξέφραζαν και την ευχέρεια στη χρή- ση της γλώσσας και ξεχώρισαν δύο από κάθε γλώσσα που πέρασαν και στο στάδιο της συνέντευξης. Οι νικητές αναδείχθηκαν με βάση τις επιδόσεις τους στις δύο αυτές φάσεις της διαδικασίας.

Η ίδια η Ελένη Μερεού, αναφερόμενη στην εμ- πειρία της, σημειώνει: «Μου άρεσε το θέμα, το βρήκα σημαντικό και επίκαιρο κι έτσι ξεκίνησα να γράφω το δοκίμιο που απαιτούνταν. Είμαι πραγματικά πολύ ενθουσιασμένη και περήφανη που εκπροσώ- πησα άξια την Ελλάδα, μια χώρα που, παρά τις όποιες δυσκολίες της, συνεχίζει να μεγαλουργεί. Ηταν μια ξεχωριστή εμπειρία που θα αποτελέσει για μένα έμπνευση για το μέλλον».


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Διάκριση της Ελλάδας σε διαγωνισμό του ΟΗΕ

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format