Τα συν και τα πλην του να πάρεις το πτυχίο σου στα 4 χρόνια!


Όλοι ζούμε για την στιγμή που θα πάρουμε στα χέρια μας αυτό το χαρτάκι…πως να δεις το λένε…αα ναι ΠΤΥΧΙΟ! Στόχος μας όταν μπαίνουμε στη σχολή είναι να το πάρουμε στα 4 χρόνια, τώρα είναι άλλο θέμα που στην πορεία το ξεχνάμε! Φυσικά όπως σε όλα τα πράγματα υπάρχουν θετικά αλλά και αρνητικά!

ΤΑ ΣΥΝ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΞΙΩΣΗ!
Και για να το πούμε πιο απλά… θα μπορείς να πουλάς μούρη σε φίλους και συγγενείς για το μεγάλο επίτευγμά σου! Και να πως θα ανέβει το χαρτζιλίκι από τον παππού και την γιαγιά που θα καμαρώνουν το πετυχημένο εγγόνι τους! Και όταν όλοι με θαυμασμό θα σου λένε συγχαρητήρια, εσύ με ύφος θα λες “Ένταξει δεν έκανα τίποτα…ήταν παιχνιδάκι για μένα!”.

ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΠΟΥΔΕΣ
Πτυχίο σε 4 χρόνια; Αυτό σημαίνει ότι στα 22 θα είσαι ελεύθερος να προχωρήσεις σε επιπλέον σπουδές! Μεταπτυχιακό θα είναι; Δεύτερο πτυχίο; Ότι και να κάνεις θα εμπλουτίσεις το βιογραφικό σου με επιπλέον σπουδές και το πολύ στα 25 θα έχεις αρκετά χαρτιά για να διεκδικήσεις αυτό που θέλεις!

ΕΓΚΑΙΡΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αυτό είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι αλλά εμείς θα αναφέρουμε την καλή του πλευρά! Με το που πάρεις το πτυχίο έχεις όλο το χρόνο να κυνηγήσεις αυτό που θες! Μπορεί να δυσκολευτείς αλλά με υπομονή και επιμονή θα καταφέρεις!

ΤΑ ΠΛΗΝ

ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΑΣΣΟ ΠΑΕΙ..
Από την στιγμή που δεν λέγεσαι πια φοιτητής, το πάσσο αχρηστεύεται! Και πάνε και τα μισά εισητήρια και οι προσφορές και το φθηνότερο σινεμά! Εντάξει, δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα! Και πτυχίο και πάσσο; Διάλεξε και πάρε!

ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ
Μπορεί να βάλαμε στα θετικά την έγκαιρη αναζήτηση εργασίας αλλά παράλληλα έχει και μία αρνητική πλευρά! Μην απογοητευτείς αν αμέσως δεν βρεις αυτό που θέλεις να κάνεις για το υπόλοιπο της ζωής σου. Οι λάθος επιλογές και όλες οι δυσκολίες που θα συναντήσεις δεν πρέπει να σε ρίξουν ψυχολογικά! Συνέχισε τις προσπάθειες και θα ανταμειφθείς!

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΠΙΑ!
Και αυτό σημαίνει ότι δεν έχεις πια την δικαιολογία ότι δεν προλαβαίνεις να πας να δουλέψεις, να φτιάξεις το δωμάτιο σου, και γενικά πρέπει να αναλάβεις ευθύνες! Είσαι ενήλικας και πρέπει να μην στηρίζεσαι πια στους άλλους (όχι όχι…θέλω την μαμά μου..).

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη

Δείτε επίσης : 5 τύποι φοιτητών μετά το τέλος της εξεταστικής!


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Τα συν και τα πλην του να πάρεις το πτυχίο σου στα 4 χρόνια!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format