Διάβασμα και βόλτα: Μπορούν να συνδυαστούν;


Αυτή η περίοδος είναι δύσκολη για τους φοιτητές, καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την εξεταστική, αλλά και από τις καλοκαιρινές μας διακοπές ταυτόχρονα. Από τη μια πλευρά του ring το φιλότιμο και η θέληση να περάσεις τα μαθήματα του εξαμήνου – μεταξύ μας και αυτά που χρωστάς – και από την άλλη πλευρά η λαχτάρα για παραλία, ρακετούλες, summer nights και parties! Τα διλήμματα σωρό: Να διαβάσει κανείς ή να μην διαβάσει;

Κι αν σου έλεγα ότι το διάβασμα και η έξοδος μπορούν να συνδυαστούν; Ναι, ναι! Μην απορείς! Όλα μπορούν να συμβούν! Αρκεί να βάλεις πείσμα και να κρατάς πάντα τις ισορροπίες. Σου προτείνουμε, λοιπόν, μέρη που μπορείς να μελετήσεις μόνος σου ή με παρέα και να περάσεις καλά ταυτόχρονα:

1. Σε Roof Garden:

Η Αθήνα είναι γεμάτη. Σε νεοκλασσικά σπίτια στο κέντρο, σε ταράτσες με θέα την υπόλοιπη πόλη, σε παραθαλάσσιες περιοχές, στα προάστια, παντού. Διάλεξε ένα τραπέζι σε κάποια γωνία για να μειώσεις όσο το δυνατόν περισσότερο ό,τι μπορεί να σου αποσπάσει την προσοχή, παρήγγειλε τον καφέ σου, το ice-tea, το κοκτεϊλάκι σου και απόλαυσε το διάβασμα σε μια ατμόσφαιρα άκρως καλοκαιρινή.

tumblr_m0w4aeIOWo1qeafwfo1_500

2. Στα αναγνωστήρια της πόλης σου:

Και δεν εννοώ αυτά των σχολών. Στην Αθήνα λειτουργούν πολλές καφετέριες που είναι χώροι μελέτης, έχουν meeting rooms, την κατάλληλη μουσική για το διάβασμα (ή και καθόλου), τον σωστό φωτισμό και την σωστή διακόσμηση για να μην αποσπάσε από τους γύρω σου. Επιπλέον, πιο αργά το βράδυ, στις καφετέριες αυτές οργανώνονται διάφορα events, live και βραδιές με αφιερώματα που μπορείς να παρακολουθήσεις και να αποσυμπιεστείς από την πίεση του διαβάσματος.

tumblr_l70qrt2nKn1qczoyr_0

3. Στο αναγνωστήριο της σχολής σου:

Ένας από τους πιο κλασσικούς χώρους που επισκέπτεσαι σε κάθε εξεταστική, κυριώς με την παρέα σου. Προφανώς και δεν αποτελεί χώρο για να κάνεις την έξοδό σου, αλλά μην ξεχνάς ότι θα βρεθείς σε έναν χώρο με οικεία πρόσωπα, που θα είσαι άνετος γιατί είσαι στη σχολή σου βρε αδερφέ (!) και να μη ξεχάσω και τα τραπεζάκια tichu που σε περιμένουν στην καφετέρια της σχολής.

vivliothiki_03

 

 4. Στην παραλία:

Υπάρχουν τόσα και τόσα beach bars ή έστω παραθαλάσσιες καφετέριες, ακόμα και στην Αθήνα. Βρες αυτή που προτιμάς σαν χώρο και απο ΄κει και πέρα το μόνο που θες είναι ένα τραπέζι με τη θάλασσα σε πρώτο πλάνο, τον καφέ σου, μια σκιά και καθάρισες. Έτσι, και θα έχεις τη δυνατότητα να διαβάσεις σε ένα μέρος ότι πιο κοντινό στις διακοπές σου, με καθαρό αέρα και αν βαρεθείς ή κουραστείς, ρίχνεις και μια βουτιά, έτσι γιατί μπορείς!

tumblr_loqku5tLCS1qi9tgio1_500

5. Στο μπαλκόνι σου:

Ορίστε και κάτι που ίσως δεν είχες σκεφτεί… Το μπαλκόνι του σπιτιού σου είναι ένας χώρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος διαβάσματος από εσένα και τους φίλους σου, που σου προσφέρει το κάτι διαφορετικό, ενώ ακόμα είσαι μέσα στο σπίτι. Βρες ένα μεγάλο τραπέζι, φέρε φίλους, φτιάξε καφεδάκια, παγωτάκια, ποτάκια, μεζεδάκια – τα οποία θα έχουν και χαμηλό κόστος – και διαβάστε με άνεση και ελευθερία σε έναν χαλαρό και ανοικτό χώρο.

67244-149618

Γιατί να κλείνεις τον εαυτό σου μέσα, ενώ έχεις τόσες επιλογές για να κάνεις το διάβασμα λιγότερο βαρετό; Πάρε τις σημειώσεις και βγες έξω! Γιατί το διάβασμα θέλει καλοπέραση (ή και όχι…).

Γράφει η Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Διάβασμα και βόλτα: Μπορούν να συνδυαστούν;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format