Σε τι γλώσσα μιλάνε αυτοί οι νέοι πια;


Οι καιροί αλλάζουν και μαζί τους και η γλώσσα που χρησιμοποιούμε για να συνεννοούμαστε! Εάν ένας μεγαλύτερος σε ηλικία μας ακούσει να μιλάμε, παιζεί να μην καταλάβει και τίποτα! Από τα συμφραζόμενα βγάζουν λίγο νόημα αλλά και πάλι μας κοιτάνε λες και είμαστε εξωγήινοι! Ειδικά όταν είναι και στα αγγλικά θέλουν υπότιτλους…

YOLO
Εντάξει, νομίζω είναι πιο αγαπημένη έκφραση των νέων σήμερα! Πρόκειται για το ακρωνύμιο της έκφρασης “You Only Live Once”, δηλαδή ζεις μία φορά. Είναι η παρότρυνση για να κάνεις διάφορα πράγματα στην ζωή σου που απαιτούν ρίσκο, με το σκεπτικό ότι μια φορά ζει κανείς. Γιατί όχι; Γενικά, το λένε και νιώθουν πολύ cool γιατί υποτίθεται πως κάνουν πράγματα που θα δυσκολευόταν να κάνει κάποιος άλλος. Πρόκειται για motto ζεις, όχι αστεία! Η έκφραση χρησιμοποιήθηκε γενικά από πολλούς καλλιτέχνες παλιότερα όπως οι Τhe Strokes, αλλά στην εποχή μας έγινε γνωστό και καθιερώθηκε από το ράπερ Drake το 2011. Προστέθηκε και στο on line λεξικό της Οξφόρδης. So…YOLO my friends…!

yolo

SWAG
Η λεξούλα αυτή είναι ακρωνύμιο της έκφρασης “Sex Weed Alcohol Graffiti” και χρησιμοποιούνταν το ’90 από ραπερς και γκραφιτάδες για να δείξουν την νοοτροπία του δρόμου. Πλέον, χρησιμοποιείται περισσότερο για να δηλώσει αυτόν που έχει ένα ιδιαίτερο στυλ και αέρα! Σύμφωνα με δημοσίευση του Tumblr το 2006 η έννοια του αναθερήθηκε και αναφέρεται στην εμφάνιση, το στυλ, τη νοοτροπία και τον τρόπο που παρουσιάζει ο καθένας τον εαυτό του (Stuff We All Get). Μπορεί να ακούγονται όλα αυτά πολύ θετικά και να νιώθεις cool άμα σου πει κάποιος ότι είσαι και πολύ SWAG αλλά μην χαίρεσαι τόσο γιατί έχει και αρνητική σημασία. Μπορεί απλά να σε λέει κλαρινογαμπρό και ποζέρι…οπότε ρώτα τον καλύτερα τι εννοεί γιατί προβλέπω παρεξηγήσεις!

giphymbnkjj

ONLY LOVE
“Only love”, αλλά και μεταφρασμένο “Αγάπη μόνο” ή “Μόνο Αγάπη” και παντού καρδούλες. Το γράφουμε στα social media αλλά και το λέμε στην καθημερινότητα μας πλέον, για να δηλώσουμε την συμπάθεια και την αγάπη μας για κάποιον. Η αγάπη αυτή βέβαια είναι εικονική και επιφανειακή, δεν σημαίνει δηλαδή ότι όταν το λες κάνεις εξομολόγηση αληθινής αγαπής, δεν εμβαθύνει κανείς τόσο. Μπορεί απλά να πεις κάτι αστείο, και να σου πει ο άλλος “Αγάπη μόνο” για να σου δείξει ότι του άρεσε αυτό που είπες. Όποτε μην χαίρεσαι, και του απαντήσεις “Και εγώ σ’αγαπώ”, θα γίνεις ρεζίλι. Συνοδεύεται συνήθως με καρδούλες στο κόσμο των social media και με καρδούλα σχηματισμένη από τα δάχτυλα των χεριών μας στην συνομιλία μας με κάποιον από κοντά.

taylor_swift_heart_ours_gif

FOREVER ALONE
Πρόκειται για ένα meme, δηλαδή μία ιδέα που έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αναφέρεται στην μοναχικότητα και την απογοήτευση για την ζωή των ανθρώπων. Ξεκίνησε από ένα κόμικ που δημοσιεύτηκε στο Internet και πλέον έχει φτάσει να χρησιμοποιείται και ως απλή έκφραση στην καθομιλουμένη κυρίως με τρόπο χιουμοριστικό!

anim_eeb8b9ba-a2a5-7594-59f8-50a54b7511d7

Τι φάση;
Εντάξει, η έκφραση αυτή δεν είναι και πολύ δύσκολη να την καταλάβει κανείς αλλά κάθε φορά που την λέω στην μάνα μου με κοιτάει και γελάει. Οπότε νομίζω πρέπει να διευκρινιστεί. Την χρησιμοποιούμε λοιπόν, όταν κάτι μας φαίνεται περίεργο και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί συνέβη, τι προκάλεσε την κατάσταση αυτή. Είναι σα να λέμε το γνώστο “ Τι παίχτηκε εδώ;”. Συνοδεύεται πάντα με απορρημένο ύφος, μην το ξεχάσετε γιατί χάνει την σημασία της.

tumblr_mvc6ezvc3G1sgobfro1_500

 

Όντως; Ξεκόλλα!
Επίσης πρόκειται για μία έκφραση που χρησιμοποιείται για να δείξουμε ότι κάτι μας φαίνεται περίεργο. Στην περίπτωση αυτή βέβαια θέλουμε την επιβεβαίωση του άλλου ότι συνέβη αυτό που μας είπε γιατί δεν μπορούμε να το πιστέψουμε! Είναι σαν να λέμε “Αλήθεια;”. Συνοδεύεται και αυτό με απορρημένο ύφος, αλλά και με ένα παρατεταμένο άνοιγμα του στόματος. Κλείνει μόνο όταν ο άλλος μας απαντήσει (προχοσή στις μύγες…).

Marty-McFly-What

Φαντάσου λοιπόν μία συζήτηση που τα συνδιάζει όλα, όπως:
-Τι φάση; Σήμερα είσαι και πολύ SWAG!
-ΥOLO, ρε φίλε, τι να κάνουμε;
-Forever alone ρε, μόνο εσύ θα έβγαινες έτσι έξω!
-Όντως τώρα; Ξεκόλλα!
-Άντε ρε, πλάκα σου κάνω! Only love!

Εντάξει, έναν μεταφραστή παρακαλώ…και ένα υπογλώσσιο γιατί τέτοια συζήτηση με ξεπερνά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ την περιορισμένη χρήση τους γιατί τα περισσότερα έχουν καταντήσει βαρετά, μέχρι και εκνευριστικά. Ευχαριστώ!

OYiRM

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Σε τι γλώσσα μιλάνε αυτοί οι νέοι πια;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format