Υπό κατάληψη το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ μετά τα επεισόδια


Υπό κατάληψη τελεί το κτίριο Διοίκησης του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μετά τα βίαια επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη εντός του χώρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά δύο φύλακες.

Οι φοιτητές που πραγματοποιούν την κατάληψη, πρόκειται να συνεδριάσουν αργότερα, μέσα στην ημέρα, για να καθορίσουν τη στάση τους.

Ομάδα περίπου 100 φοιτητών προσπάθησε να παραβιάσει την κλειδωμένη πόρτα του 7ου ορόφου του κτιρίου Διοίκησης, όπου συνεδρίαζε η Σύγκλητος του ΑΠΘ, ζητώντας οι συνεδριάσεις της να είναι ανοιχτές στο κοινό.

Η ένταση κλιμακώθηκε και μετά τους τραυματισμούς δύο φυλάκων (ο ένας χρειάστηκε να διακομισθεί με ασθενοφόρο σε νοσοκομείο), ο αναπληρωτής πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού Αν. Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος επικοινώνησε με την εισαγγελία, ζητώντας τη συνδρομή της.

Τελικά, λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, έπειτα από διαπραγματεύσεις, οι φοιτητές υποχώρησαν στο ισόγειο του κτιρίου και κλήθηκε κλειδαράς να απεγκλωβίσει καθηγητές και εργαζόμενους, που είχαν εγκλωβιστεί στον 7ο, καθώς η κλειδαριά της πόρτας είχε καταστραφεί από τις φθορές.

«Η ένταση των βίαιων γεγονότων κλιμακώνεται επικίνδυνα, χωρίς κανένα όριο. Χθες κινδύνευσαν ζωές, υπήρξαν τραυματισμοί. Είναι σαφές ότι δεν μπορεί να υπάρξει κανένας διάλογος με αυτή την ομάδα, γιατί απλά δεν επιθυμεί κανέναν διάλογο. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν μόνον επειδή πείσθηκαν, ότι η αστυνομική επέμβαση ήταν προ των πυλών» δήλωσε στο ΑΠΕ ο κ. Λαόπουλος.

Από την επεισοδιακή συνεδρίαση της Συγκλήτου απουσίαζε, λόγω προγραμματισμένου ταξιδιού, ο πρύτανης Περικλής Μήτκας, ο οποίος επέστρεψε σήμερα, Παρασκευή, οπότε και αναμένονται συσκέψεις των αρμόδιων θεσμικών οργάνων του ΑΠΘ, για να εξεταστεί η κατάσταση και να αποφασισθεί τι μέτρα θα ληφθούν.

Ο κ. Λαόπουλος είχε επικοινωνία, στη διάρκεια των επεισοδίων, με τον υπουργό Δικαιοσύνης και καθηγητή της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ Νίκο Παρασκευόπουλο.

Ανακοίνωση σχετικά με τα χθεσινά γεγονότα εξέδωσε η ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης, μέλη της οποίας ήταν ανάμεσα σε όσους επιχείρησαν να εισέλθουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

«Την Πέμπτη, 19/03, θα πραγματοποιούνταν η σύγκλητος του ΑΠΘ, στην οποία φοιτητικοί σύλλογοι, μετά από απόφαση των γενικών τους συνελεύσεων, θα παρευρίσκονταν ώστε να καταθέσουν τις αποφάσεις τους και να παρέμβουν στη διαδικασία. Παρ’ όλα αυτά, για ακόμα μια φορά γίναμε μάρτυρες του ακραίου αυταρχισμού της διοίκησης του πανεπιστημίου. Για ακόμα μία φορά η πόρτα της συγκλήτου ήταν κλειδωμένη και φυλάγονταν από μπράβους. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης η μαζική παρουσία των φοιτητικών συλλόγων αγνοούνταν επιδεικτικά» αναφέρουν, προσθέτοντας ότι «απέναντι στη λασπολογία των συστημικών ΜΜΕ που αναπαράγουν τη θυματοποίηση και τα παιχνίδια των πρυτανικών αρχών, απαντάμε ότι το φοιτητικό κίνημα δεν καταστέλλεται και δεν συκοφαντείται».

Πηγή:news.in.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Υπό κατάληψη το κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ μετά τα επεισόδια

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format