Τα cool παιδιά δεν περνάνε πια!


Σε όλα τα σχολεία υπήρχαν τα cool παιδιά! Κάποιοι από αυτούς ήταν μέλη του δεκαπενταμελούς, άλλοι πάλι δεν δέχονταν να σπαταλήσουν το χρόνο τους σε τέτοιες μικρότητες ,συνήθως ήταν οι πιο ωραίοι, αλλά ακόμα και αν δεν ήταν τόσο ωραίοι, είχαν ύφος από George Clooney και πάνω. Όσον αφορά τα cool κορίτσια, συνήθως ήταν οι πιο όμορφες με ιδιαίτερα προσεγμένη εμφάνιση που όλοι ήθελαν να γνωρίσουν. Τι γίνεται όμως όσο περνούν τα χρόνια; Η επιτυχία των παιδιών αυτών συνεχίζεται ή αποτελεί απλά ένα ένδοξο παρελθόν που ξεθωριάζει με τον καιρό;

cool gsfs

Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια που ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90, στην οποία συμμετείχε ο καθηγητής Ψυχολογίας Joseph P. Allen και αφορούσε τα cool παιδιά, η επιτυχία αυτή είναι παροδική. Οι ερευνητές μελέτησαν την ζωή 184 δεκατριάχρονων παιδιών που έμεναν σε περιοχές βορειοανατολικά των ΗΠΑ και άνηκαν σε διαφορετικές εθνικότητες, για μία δεκαετία, μέχρι να γίνουν 23 ετών, συλλέγοντας πληροφορίες από τους ίδιους, από συνομήλικούς τους αλλά και από τους γονείς τους.

Η έρευνα λοιπόν, αναφέρει πως τα cool παιδιά είναι εκείνα, τα οποία κάνουν πράγματα που τα πολύ μεγαλύτερα παιδιά κάνουν και όχι επειδή τους βγαίνει φυσικά αλλά επειδή θεωρούν πως έτσι θα φαίνονται πιο cool και έτσι θα  προσελκύσουν τον θαυμασμό των άλλων παιδιών. Η ένδοξη αυτή πορεία όμως δεν κρατά για πολύ, και σταδιακά γίνονται όλο και λιγότερο ικανοί να διαχειριστούν τις  κοινωνικές τους  σχέσεις. Αργότερα, πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν προβλήματα με το αλκοόλ, με ναρκωτικά και αυξημένη εγκληματική συμπεριφορά. Με λίγα λόγια, αναζητούσαν τρόπους να φαίνονται προχωρημένοι και cool αλλά αυτό είχε αντίθετα αποτελέσματα, αφού έγιναν λιγότερο ικανοί κοινωνικά από τους λιγότερο cool συνομήλικούς τους κατά την ενηλικίωσή τους.

Αντιθέτως, σύμφωνα με την έρευνα τα παιδιά που είχαν μάθει να δουλεύουν σκληρά, να προσέχουν τις φιλίες τους , να ακούν τους άλλους και να είναι καλοί και πιστοί φίλοι , τα πάνε πολύ καλύτερα στις κοινωνικές τους σχέσεις στο μέλλον. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει  ότι όλα τα ήσυχα παιδιά και  εκείνα που κανένας δεν έδινε σημασία θα επιτύχουν.

200.gifdgxv

Γιατί λοιπόν, να προσπαθούμε να δείξουμε κάτι που πραγματικά δεν είμαστε από την στιγμή που η αυθεντικότητα είναι αυτή που δημιουργεί αληθινές και μακροχρόνιες σχέσεις;

Γράφει η Αργυρώ Σαμιώτη

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
argiro

Τα cool παιδιά δεν περνάνε πια!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format