3+1 λόγοι για να πας Σάββατο στο μουσείο !


Πριν από δυο Σάββατα ,περίπου, είχε μια από τις καλύτερες μέρες στην Αθήνα κατάλληλη για βόλτα,έτσι αποφάσισα με την κολλητή μου να πάμε προς μοναστηράκι- θησείο ,ωστόσο ήταν τόσο όμορφη η βόλτα μας που ούτε που καταλάβαμε πως βρεθήκαμε απ’έξω από το νέο μουσείο της ακρόπολης.Έτσι είπαμε να μπούμε μιας και είχαμε να πάμε από τη τελευταία σχολική εκδρομή σε μουσείο.Επειδή λοιπόν εκείνη η βόλτα ήταν μια από τις καλύτερες μέρες που έχω περάσει στην Αθήνα ως φοιτήτρια σας παρουσιάζω τους 4 λόγους που πιστεύω εγώ ότι αξίζουν να πας σε μουσείο.

1)ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ
Κάπου στο πορτοφόλι σου υπάρχει ένα student pass, το οποίο σου δίνει τη δυνατότητα να ξοδέψεις όσο το δυνατόν λιγότερα χρήματα σε συγκεκριμένα αγαθά.Ένα από αυτά είναι η επίσκεψή σου σε μουσείο.Αν λοιπόν, είσαι φοιτητής και έχεις το πάσο μαζί σου μπορείς να επισκεφτείς το μουσείο της ακρόπολης δωρεάν.Αφού πληρώνουν οι δικοί σου φόρους στο κράτος για όλα, τουλάχιστον να πας να δεις τι απ’όλα αυτά αξίζει πραγματικά.
2)ΤΑ ΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Και τι εννοώ με αυτό; Είναι απλό! Προσωπικά , όταν πάω σε ένα μουσείο το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι αυτά που βλέπω και έχω μπροστά μου τα χρησιμοποιούσαν πριν από εκατοντάδες χρόνια άνθρωποι, ήταν τα καθημερινά τους υπάρχοντα, όπως εγώ χρησιμοποιώ τώρα τo laptop μου, τα πιάτα μου και γενικά τα πράγματά μου αυτοί χρησιμοποιούσαν αυτά που βλέπω.Αισθάνομαι σαν να γίνομαι μέρος από την καθημερινότητάς τους και από την κοσμοθεωρία τους. Φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω τα γλυπτά.Η πρώτη σκέψη τη στιγμή που βρίσκομαι μπροστά από ένα άγαλμα είναι “WOW!!!”.Νομίζω ότι ποτέ δεν θα βρω τα κατάλληλα λόγια για να περιγράψω αυτό που αισθάνομαι εκείνη τη στιγμή.Τόση δουλειά, τόση λεπτομέρεια, τόση ομορφιά και τόσο παλιά!Νιώθω τόσο τυχερή που μπορώ να τα δω από κοντά.
3)ΓΝΩΣΗ
Εκτός φυσικά απ όλα αυτά είναι και ένας τρόπος να μάθεις ιστορία χωρίς να χρειαστεί να καθίσεις πάνω από ένα βιβλίο και να αποστηθίσεις.Φυσικά δεν εννοώ να μάθεις για τα πάντα αλλά να έχεις μια βασική γνώση για το τότε.
4)ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ
Ίσως να ακουστεί περίεργο αλλά το κτήριο του μουσείου της ακρόπολης είναι μαγικό!Θα μου πείτε βέβαια ότι στο εξωτερικό έχουν καλύτερα , μεγαλύτερα κτλ αλλά προσωπικά πιστεύω ότι είναι ένα από τα καλύτερα μουσεία τόσο για αυτά που έχει μέσα όσο και από θέμα τοποθεσίας.Η θέα ( Αχ αυτή η θέα!) είναι μοναδική και μέσα το κτήριο είναι καθαρό και βλέπεις στην ουσία δύο κόσμους, ο ένας της παλιάς εποχής και ο άλλος ο σύγχρονος.
Έτσι λοιπόν αν και εσύ δεν έχεις κάτι να κάνεις το Σάββατό σου , καλό θα ήταν να επισκεφτείς το μουσείο της ακρόπολης και όχι μόνο (αν μένεις σε άλλη πόλη).

Υ.Γ : Το άρθρο γράφτηκε από μια κοπέλα η οποία δεν είναι πολύ fun της επίσκεψης σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους κτλ.! Ωστόσο αν θες να περάσεις μια τέλεια μέρα μπορείς να πας μια τέτοια  βόλτα και σου εγγυώμαι ότι δεν θα χάσεις.

That’s all folks!

 

Γράφει: Ερβίσα Μπέιντο


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
eri

3+1 λόγοι για να πας Σάββατο στο μουσείο !

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format