Τα είδη των Selfies!


Ήρθε η ώρα επιτέλους να αφιερώσουμε ένα άρθρο αποκλειστικά στην νέα τάση που έχει κατακτήσει όλη την υφήλιο των κοινωνικών δικτύων με την γνωστή ονομασία selfies. Τα λεγόμενα selfies έχουν πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, και υπάρχουν παντού π.χ στο γυμναστήριο ,στο γήπεδο, στο μπάνιο, στο σχολείο και όπου μπορεί κάποιος να φανταστεί.

Εκεί που πολλοί το έκραζαν τώρα πια έχει γίνει εθισμός. Το 2013 το λεξικό της Οξφόρδης την ανακήρυξε ως λέξη της χρονιάς. Μέσα από τα selfies όλοι μας προσπαθούμε να αναδεικνύουμε τον εαυτό μας , ως κάτι το ιδιαίτερο με αυξημένα τα ποσοστά αυτοπεποίθησης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ψυχολόγων αναφέρουν ότι μέσα από τα selfies καλλιεργείτε ο ναρκισσισμός, πράγμα που αληθεύει. H ψυχολόγος Δρ Lisa Orban -είναι μέλος του British Psychologists Association- είπε, ανάμεσα στα άλλα, στο #BBCtrending ότι «τα “selfies” είναι ένα είδος αυτό-εξερεύνησης και κοινωνικού πειραματισμού.

Οι περισσότεροι άνθρωποι βγάζουν selfies στον ελεύθερο χρόνο τους, καθώς δεν έχουν να ασχοληθούν με κάτι πιο σημαντικό. Υπάρχουν πολλά είδη selfies που αξίζουν να στρέψουμε την προσοχή μας. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν:

1) Selfies του εαυτού μας: Πρωταρχικός παράγοντας είναι ο εαυτός μας και προκειμένου να δείξουμε πόσο όμορφοι είμαστε, πόσο καλά περνάμε και μόνοι μας. Δείχνουμε τα συναισθήματα μας και την διάθεση μας, αφού από κάτω από κάθε selfie γράφουμε και ένα post με στίχους τραγουδιών για να στείλουμε κάποιο μήνυμα ίσως σε κάποιον που μας ενδιαφέρει, ή αλλιώς μας έχει πιάσει ο φιλοσοφικός μας στοχασμός.

IMG_0952

2)Selfies στον χώρο εργασίας: Όταν είσαι στο γραφείο και κοντεύεις να τελειώσεις την εργασία που σου έχει αναθέσει το αφεντικό σου, λες ας βγάλω μια selfie να δείξω πόσο μου αρέσει το αντικείμενο που έχω επιλέξει, ή πόσο κουρασμένος/η είμαι, ή πόσο σκληρά εργάζομαι.Είναι ένας τρόπος που ξεφεύγει κατά κάποιο τρόπο το μυαλό μας από τις έννοιες μας.

2bc565c03fca19da6be8c82e69de6572o

3)Selfies με φίλους: Έχεις πάει για καφέ με τους φίλους σου και εκεί που συζητάτε πετάγεται ο τρελός της παρέας και λέει ας βγάλουμε και καμία selfie,οι μισοί συμφωνείτε και οι άλλοι μισοί γκρινιάζουν γιατί δεν είναι έτοιμοι. Στο τέλος, όπως πάντα την βγάζετε. Οι selfies με φίλους είναι οι πιο διασκεδαστικές, καθώς ο καθένας κάνει την δικιά του γκριμάτσα ή πόζα Περνάτε καλά χωρίς να σας ενδιαφέρουν τα βλέμματα των γύρων σας. Έχει πολύ πλάκα όλο το σκηνικό.

tumblr_inline_nf6jm92z5s1t1sfoh

4)Καλλιτεχνική selfie: Όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα η καλλιτεχνική selfie, συνήθως την τραβάς με φόντο το ηλιοβασίλεμα για τους ρομαντικούς, κάνεις πως κοιτάς αλλού ή αλλιώς έχεις ως φόντο την ομορφιά της φύσης. Ταξιδεύοντας με το απλανές βλέμμα σου.

501ffaae9b1a0477f75898926fe0708c_1418352547

5)Εφηβικά selfies: Μέσα από αυτό ο έφηβος αναδεικνύει τον εαυτό του και μαθαίνει την ταυτότητα του. Βρίσκεται σε μια ηλικία που μεταβαίνει από την παιδική του ηλικία στην ωριμότητα. Θέλει να δοκιμάζει καινούργιες φάσεις τις ζωής του και με τον τρόπο αυτό τις εξωτερικεύει μέσα από τα selfies.

19db27b90cb7e0c4df2c8f4a10dcaff2

Τέλος, καλό είναι να βγάζεις selfies αλλά με μέτρο. Είναι διασκεδαστικό , αλλά και ταυτόχρονα επικίνδυνο, καθώς όταν προβάλλεις την προσωπική ζωή σου στα κοινωνικά δίκτυα , μαθαίνουν στοιχεία που είναι απόρρητα.

Γράφει: Χρύσα Μποφίλη

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Τα είδη των Selfies!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format