Social Impact Award 2014:Winners’ Stories


Η εξέλιξη των νικητήριων ομάδων του Social Impact Award 2014 έχει ως εξής:

BLOOD-E

Η ιστοσελίδα BloodE είναι μία από τις ιδέες που βραβεύτηκαν. Ο στόχος της νεοφυούς εταιρείας είναι η δημιουργία μίας κοινότητας εθελοντών – αιμοδοτών μέσω της ιστοσελίδας της. Μπήκε στο Λίλιαν Βουδούρη με το Hub Social Entrepreneurship Fund όπου πέρασε εντατική εκπαίδευση για 2 μήνες και έκανε αίτηση χρηματοδότησης. Με τη συμμετοχή της στο FEAST κατέκτησε την πρώτη θέση. Αυτήν την στιγμή, συνεργάζεται με την Cosmote όπως και με τον υπεύθυνο του νοσοκομείου Ευαγγελισμός. Το Δεκέμβριο 2014 διοργάνωσε την πρώτη της εθελοντική αιμοδοσία.

FILISIA

Το Filisia αποτελεί μια εφαρμογή που χρησιμοποιείται για την παραγωγή μουσικής με σκοπό τη βελτίωση της έκφρασης ανθρώπων με σύνδρομο Down, αυτισμό ή εγκεφαλική παράλυση. Πρόκειται για ένα μουσικό όργανο με 5 βασικούς αισθητήρες που αλλάζουν χρώμα και μουσική. Το όργανο αυτό συνδέεται με H/Y για τη δημιουργία μουσικής. Η ιδέα αυτή κέρδισε στο Destination Change της Askoka και αυτή τη στιγμή χρηματοδοτείται από πρόγραμμα της αγγλικής κυβέρνησης το οποίο παρέχει μισθό και χώρο εργασίας, με βάση την Αγγλία, σε 3 άτομα.

OWNFUNDING

Η ιστοσελίδα Ownfunding αποτελεί μια πλατφόρμα συμμετοχικών επενδύσεων σε startup και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δυνατότητες διαπραγμάτευσης ή μεταπώλησης μεριδίων. Αυτό σημαίνει πως εταιρείες startup μπορούν να λάβουν χρήματα πουλώντας μικρό μερίδιο της επιχείρησής τους και ο κάθε επενδυτής μπορεί να μεταπωλήσει τα μερίδια που διαθέτει σε τιμή που ορίζει ο ίδιος (trading). Η Ownfunding κέρδισε στο διαγωνισμό του IST College το βραβείο Crazy Business Idea και αυτή τη στιγμή μετράει 280 συνδρομητές στην ιστοσελίδα της. Χτίζοντας επιχειρηματική συνείδηση αποτελεί αρωγό της διάδοσης της επιχειρηματικότητας.


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Social Impact Award 2014:Winners’ Stories

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format