Social Impact Award 2015


ο Social Impact Award είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιχειρηματικότητας που στόχο έχει να εκπαιδεύσει, να καθοδηγήσει, να συμβουλέψει και να προετοιμάσει τους νέους που θέλουν να πραγματοποιήσουν τη δική τους κοινωνική επιχείρηση.

Ξεκίνησε το 2009 στην Αυστρία και σήμερα υλοποιείται σε 10 ευρωπαϊκές χώρες (την Αυστρία, την Ρουμανία, την Τσεχία, την Σλοβακία, την Κροατία, την Ελβετία, τη Ρωσία τη Σερβία, την ΠΓΔΜ και την Ελλάδα). Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα οργανώνεται από το Impact Hub Athens. Απευθύνεται σε φοιτητές και νέους που θέλουν να φέρουν μία αλλαγή στην κοινωνία, αξιοποιώντας καινοτόμες και δημιουργικές μεθόδους και αναπτύσσοντας τις δικές τους επιχειρηματικές πρωτοβουλίες προτείνοντας λύσεις σε σημαντικά κοινωνικά προβλήματα και προκλήσεις που αφορούν την υγεία, το περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα κ.α.

Από την πρώτη διοργάνωση του SIA στην Ελλάδα διακρίθηκαν τρεις ομάδες: το Ownfunding που επιλέχθηκε από την Παγκόσμια Διαδικτυακή Ψηφοφορία, το Bloode και το Filisia τα οποία επιλέχθηκαν από την Κριτική Επιτροπή του Social Impact Award.

Το Ownfunding αποτελεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει εργαλεία σε επιχειρηματίες που θέλουν να βρουν το κεφάλαιο για να ξεκινήσουν το δικό τους startup και παρουσιάζει επενδυτές με επικερδείς επιχειρηματικές ευκαιρίες. Ο κάθε χρήστης στο Ownfunding είναι είτε δημιουργός είτε επενδυτής, και μέσα από την πλατφόρμα μπορούν να έρθουν σε άμεση επαφή. Εκτός από τον παραδοσιακό τρόπο ανταμοιβής κατά την άντληση κεφαλαίων, προσφέρει επίσης crowdfunding μετοχών.

Το Bloode αποτελεί μια καινοτόμα υπηρεσία που καλύπτει τη μετάγγιση αίματος στα νοσοκομεία. Με το πάτημα ενός κουμπιού τα νοσοκομεία ενημερώνουν τους πλησιέστερους και συμβατούς εθελοντές μέσα από μια βάση δεδομένων για το αίμα που χρειάζεται.

Το Filisia δραστηριοποιείται στον τομέα της ανάπτυξης διαδραστικών εφαρμογών με άξονα τη μουσική, που είναι προσβάσιμες σε άτομα με αναπηρία και τους βοηθούν στη διαδικασία αποκατάστασής τους. Τα συστήματα αυτά υποστηρίζουν ένα ευρύ φάσμα από αλληλεπιδράσεις και προσαρμόζονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις ικανότητες του κάθε χρήστη.

Ένας κύκλος έκλεισε με τη λήξη του Social Impact Award 2014 και την ένταξη των τριών αυτών ομάδων στην κοινότητα του Impact Hub Athens. Με την έναρξη του Social Impact Award 2015 στις 17 Φεβρουαρίου ανοίγει ένας καινούριος κύκλος με μοναδικό σκοπό τη δημιουργία νέων πρωτοπόρων κοινωνικών επιχειρήσεων.

Το Impact Hub Athens είναι το πρώτο παγκόσμιο δίκτυο κοινωνικής καινοτομίας, αποτελούμενο από 11.000 επιχειρηματίες από 70 διαφορετικές πόλεις του κόσμου. Πρόκειται για ανθρώπους που μέσα από την συνεργασία αναπτύσσουν βιώσιμες και υπεύθυνες πρωτοβουλίες. Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Impact Hub, υλοποιούνται εκπαιδευτικά, υποστηρικτικά και επενδυτικά προγράμματα που απευθύνονται σε καινοτόμες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες ή οργανισμούς, με σκοπό να τις βοηθήσουν να αναπτυχθούν.

Έναρξη προγράμματος:

17 Φεβρουαρίου, 18:00 – 21:00μ.μ.

Impact Hub Athens

Καραϊσκάκη 28
10554 Αθήνα
Ελλάδα

Υπεύθυνη Επικοινωνίας:

Άννα Δήμου

+30 697 83 86 775

+30 210 32 10 146

Υπεύθυνη Προγράμματος:

Μαρία Μπόλη

+30 693 65 52 850

+30 210 32 10 146

http://socialimpactaward.gr/

https://facebook.com/socialimpactaward

 

ΔΕΙΤΕ:Social Impact Award 2014:Winners” Stories


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Social Impact Award 2015

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format