Dual Athletes Career: Σεμινάρια εξ΄ αποστάσεως για αθλητές!


Το Τμήμα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνεργάζεται με τα τμήματα ΤΕΦΑΑ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου  Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  και της Επιτροπής Αθλητών και σχεδίασαν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα “Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών – Αθλητριών”, με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Υπουργείου Παιδείας.

Σκοπός του προγράμματος αυτού είναι να υποστηρίξει τους εν ενεργεία, αλλά και παλαιούς αθλητές στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους καριέρας πέρα από αυτή της αθλητικής.

Το πρόγραμμα αυτό, εξειδικεύει την εκπαίδευση των αθλητών στα επιστημονικά πεδία των Αθλητικών Επιστημών και της Επιχειρηματικότητας, ενώ περιλαμβάνει Συμβουλευτικές Εκπαιδευτικές δράσεις,με αποτέλεσμα την ενσωμάτωση των Διεθνών Πρακτικών

Ο βασικός σκοπός του προγράμματος είναι η υποστήριξη των εν ενεργεία και παλαιών αθλητών στην ανάπτυξη της επαγγελματικής τους ζωής, μετά το πέρας της αθλητικής τους καριέρας. Περιλαμβάνει Εκπαιδευτικές Συμβουλευτικές δράσεις ενσωματώνοντας Διεθνείς Πρακτικές σχετικά με τη Διπλή Σταδιοδρομία Αθλητών – Αθλητριών.

Το πρόγραμμα αυτό πραγματοποιείται εξ αποστάσεως και είναι διάρκειας 100 ωρών, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που απαιτείται για την πορετοιμασία και την μελέτη των συμμετέχοντων.

Οι συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες, αρχικά, επιλέγουν την κατεύθυνση σπουδών που επιθυμούν, δηλαδή Επιχειτηματικότητα ή Αθλητικές Επιστήμες και έπειτα τις θεματικές ενότητες που θέλουν να παρακολουθήσουν ( θα επιλέξουν 5 από τις 18 προσφερόμενες).

Mέσα από το πρόγραμμα αυτό υιοθετούνται κάποιες καινοτομίες, οι οποίες βοηθούν στην αναβάθμιση της δια βίου μάθησης των ενηλίκων. Ποιες είναι αυτές;

  • Ευέλικτη μεθοδολογία κατάρτισης του προγράμματος σπουδών, με τη δυνατότητα επιλογής κατεύθυνσης και εξειδίκευσης.
  • Έμφαση στη πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων των εκπαιδευομένων με τη λήξη του προγράμματος στον τομέα επιλογής τους,  μέσω σχετικών καινοτομικών εργαλείων.
  • Αξιοποίηση της πολύτιμης, αλλά συνήθως διαφεύγουσας εμπειρίας των παλαιοτέρων στα πλαίσια της συμβουλευτικής.
  • Συμβουλευτικές υπηρεσίες e-coaching-mentoring, με χρήση ψηφιακών εργαλείων συμβουλευτικής με την μορφή σεναρίων.
  • Εξ ολοκλήρου υλοποίηση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και συμβουλευτικής, με χρήση των νέων τεχνολογιών.

Screenshot_1

Οι εκπαιδευόμενοι έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν μια δεύτερη επιτυχημένη καριέρα, εκτός της αθλητικής τους, ως προπονητές – εκπαιδευτές, διοικητικά στελέχη – μάνατζερ σε αθλητικούς οργανισμούς ή ως επιχειρηματίες στον αθλητισμό και άλλους συναφείς τομείς.

Να σημειωθεί ότι από τους ενδιαφερόμενους αθλητές που θα υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής θα επιλεγούν οι 1.600, ενώ η έγκαιρη εγγραφή τους εξασφαλίζει και προτεραιότητα στην επιλογή τμημάτων του θεματικού κύκλου και των μαθημάτων.

Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 17.00.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών (επιστημονικά πεδία και θεματικούς κύκλους), τη Συμβουλευτική, τα κριτήρια των υποψηφίων, αλλά και την αίτηση συμμετοχής πατήστε ΕΔΩ

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Dual Athletes Career: Σεμινάρια εξ΄ αποστάσεως για αθλητές!

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format