StudentGuru AUEB : Τι έγινε φέτος;


Το StudentGuru AUEB ολοκληρώθηκε με επιτυχία για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τους φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, αυτή την Πέμπτη 11/12/2014, στις 19:00 στην αίθουσα Δο (Οικονομικό) στο ΟΠΑ.

Τι είναι, όμως, η Ώρα του Κώδικα;

Η λεγόμενη «ώρα του κώδικα» είναι ένα παγκόσμιο κίνημα που φθάνει σε δεκάδες εκατομμύρια μαθητές σε 180+ χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα!), δεν απαιτεί καμία εμπειρία και αφορά όλες τις ηλικίες.
Ουσιαστικά, είναι μια εισαγωγή στην επιστήμη των υπολογιστών διάρκειας μιας ώρας , σχεδιασμένη να απομυθοποιήσει τον κώδικα και να δείξει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να μάθει τα βασικά.

Ποιος βρίσκεται πίσω από την Ώρα του Κώδικα;

Για την οργάνωση της Ώρας του Κώδικα ευθύνεται η Code.org, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αφιερώνεται στη διεύρυνση της συμμετοχής των ατόμων στην επιστήμη των υπολογιστών κάνοντάς την προσιτή και διαθέσιμη σε περισσότερα σχολεία.Παράλληλα, προσπαθεί να αυξήσει τη συμμετοχή των γυναικών αλλά και των έγχρωμων, δύο ομάδες που τείνουν να υποεκπροσωπούνται .

Μια πρωτοφανής για τα σημερινά δεδομένα ομάδα έχει ενώσει τις δυνάμεις της για να υποστηρίξει το έργο της Ώρας του Κώδικα.Στην ομάδα αυτή περιλαμβάνεται η Microsoft, η Apple, το Amazon, τα Boys and Girls Clubs της Αμερικής και το College Board.

Τί είδαμε;

Όσοι παρευρέθηκαν στο σεμινάριο, συμμετείχαν σε συζητήσεις γύρω από ις βασικές αρχές και την δομή του αντικειμενοστραφούς προγραμματισμού χρησιμοποιώντας την γλώσσα C#, είδαν βήμα-βήμα την γλώσσα, τα χαρακτηριστικά και τις δυνατότητές της και έφτιαξαν το πρώτο τους πρόγραμμα σε C# δουλεύοντας με το Visual Studio 2013.

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

StudentGuru AUEB : Τι έγινε φέτος;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format