Χριστούγεννα “εφιάλτης”


Είμαστε μία ανάσα πριν από τα  Χριστούγεννα και κάποιοι θα τα περάσουν μόνοι, άλλοι με τις οικογένειές τους ,άλλοι πάνω από μία εργασία και άλλοι απλά θα τα περάσουν διαφορετικά και κάπως ασυνήθιστα . Στην τελευταία κατηγορία ανήκουν όλοι όσοι θα επιλέξουν φέτος να κάνουν ένα εποχικό επάγγελμα . Μεγάλη η πιθανότητα να πετύχεις και να βγεις αλώβητος από αυτή την διαδικασία ,αλλά ακόμη μεγαλύτερη είναι η πιθανότητα να βγεις ψυχικά διαταραγμένος με τικ και εμπειρίες που θα ήθελες να βάλεις στην BLACK- LIST.

1) Άι – Βασίλης
Σε όλες τις δημοτικές κοινότητες  ανα την Ελλάδα φέτος ,όπως και κάθε χρόνο, το πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων θα συνθέσουν χιλιάδες άτομα .Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτές ,θα έχει ο «Άγιος Βασίλης» . Ο άνθρωπος αυτός χαρακτηρίζεται από υπομονή ,γερά νεύρα και άλλες τόσες αρετές ,που κανείς ποτέ δεν κατάλαβε . Είναι αυτός που επαναλαμβάνει το «χοχο» 15.000 φορές το λεπτό , καλείται να ρωτάει κάθε μικρό μας φίλο «τι θέλει από τον Άγιο Βασίλη;»  , μοιράζει δώρα και αναγκάζεται να δέχεται κάθε πιτσιρίκι στο δεξί ή αριστερό γόνατο ,με αποτέλεσμα να μουδιάσει το ένα από τα δύο –με μαθηματική ακρίβεια.

2)Μπάρμαν
Τα Χριστούγεννα βγαίνουν μεγάλες παρέες αγοριών ,κοριτσιών και κάνουν έφοδο στα bar της πόλης . Εκεί ο μπάρμαν καλείται να επιστρατεύσει όλες τις γνώσεις του, όλη την υπομονή του και όλο το κουράγιο που έχει να μείνει νηφάλιος τις εορταστικές μέρες. Ο ερχομός των Χριστουγέννων μας προκαλεί ανάμεικτα συναισθήματα ,άλλοι νιώθουν άγχος ,άλλοι πίεση ,άλλοι χαρά, άλλοι  μελαγχολία . Ο μπάρμαν οτιδήποτε και να νιώθει ,δεν μπορεί να αποφύγει τον «πυρετό» των εορτών . Θα υπομείνει το φλερτ της πρόσφατα χωρισμένης που λόγω των εορτών βγαίνουν τα εσώψυχα, θα ετοιμάζει πυρετωδώς δεκάδες ποτά ταυτόχρονα για εκείνη την παρέα ανδρών που το ρίχνουν έξω κάθε Χριστούγεννα, Πάσχα και πρωτοχρονιά και θα είναι αυτός που θα ακούει οτιδήποτε μπορεί να χωρέσει ο ανθρώπινος νους.

3)Τραγουδιστής
Ένα επάγγελμα με ιστορία και συνώνυμο της διασκέδασης . Είχα ακούσει πως μάλλον θα κατατασσόταν στα βαρέα και ανθυγιεινά αλλά τελικά επικράτησε η λογική . Στα δικά μας όμως, κάθε τραγουδιστής που σέβεται τον εαυτό του έχει βγάλει ένα χριστουγεννιάτικο single . Κανένας όμως δεν σκέφτηκε τι περνάει ο άνθρωπος αυτός για να τα καταφέρει . Νότες ψηλές ,νότες χαμηλές ,αισθησιακή φωνή ή πολύ χαριτωμένη –πώς θα τα καταφέρει;
Ζει ένα δράμα ανήμερα των εορτών.

4) Ξωτικά
Ζουν ανάμεσά μας τις ημέρες των γιορτών . Με τα χαριτωμένα μυτερά αυτάκια τους,τις ριγέ καλτσούλες τους και τις στολές αυτές ,που σε φαγουρίζουν σαν την φαγουρόσκονη στις πυτζάμες του Harry Potter. Υποθέτω πως κανένα «ξωτικό» δεν θέλει τίποτα μυτερό, πολύχρωμο και με φαγούρα.

5) Ο φίλος που στέκεται κολώνα
Είναι εκείνος που δεν ασκεί απλά επάγγελμα,αλλά λειτούργημα ! Είναι αυτός που συνήθως έχει αμάξι και όλως τυχαίως είναι και ο μοναδικός! Δεν θα πιεί ,θα μείνει ακμαίος ,στο ύψος του βρε αδερφέ και θα βγάλει την βραδιά της παραμονής αλλά και των Χριστουγέννων με ένα ανθρακούχο .

Τα Χριστούγεννα είναι μία ιδιαίτερη περίοδος . Χαρίζει αβίαστα ,πηγαία χαμόγελα και δημιουργεί όμορφες αναμνήσεις . Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελούν οι  5 αυτές κατηγορίες! Αλλά εμείς τις λατρεύουμε !

Για το mystudentpass.gr : Κατερίνα Ρούβαλη


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0
1 share

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Χριστούγεννα “εφιάλτης”

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format