10 fictional χαρακτήρες – καθηγητές που θα συναντήσεις στη σχολή σου


Ο καθένας από τους παρακάτω fιctional χαρακτήρες αγαπήθηκε για την μοναδικότητά του σαν δάσκαλος. Άλλος για τις ιδιοτροπίες του, άλλος για την βαρεμάρα που μεταδίδει και άλλος για τον θαυμασμό που νιώθεις για το έργο του. Κι όμως, θα διαπιστώσεις ότι δεν διαφέρουν και πολύ από τους καθηγητές, τους οποίους έχεις και εσύ στη δική σου σχολή. Σου παρουσίαζω, λοιπόν, 10 τύπους καθηγητών βασισμένων σε fictional χαρακτήρες:

1. H κυρία Frizzle από το Magic School Bus:
Συνήθως διδάσκει: Δημιουργική Γραφή, Φιλολογία, Ιστορία της Τέχνης, Λογοτεχνία

Ιδιότροπη, χρησιμοποιεί φράσεις βγαλμένες από το αγαπημένο της ρομαντικό λογοτεχνικό έργο, σε κάθε ερώτηση των μαθητών της απαντάει με τη φράση “Κάτσε διάβασε και θα το καταλάβεις” και φυλάει τις προσωπικές της σημειώσεις σε ντοσιέ με τη Mafalda στο εξώφυλλο γραμμένες πάντα με ροζ στυλό. Θα την αναγνωρίσεις σχεδόν αμέσως στον διάδρομο της σχολής σου, καθώς είναι ντυμένη με μια πανδαισία χρωμάτων συνδυασμένα με χειροποίητα αξεσουάρ κατασκευασμένα από περίεργα υλικά, όπως καλαμάκια, φερμουάρ,κουμπιά, φελλούς, φούντες και κορδέλες, αλλά και θεματικά T-shirts από οργανώσεις που ποτέ δεν έχεις ξανακούσει ή ξαναδεί.

frizzle

2.Η κυρία Othmar από το Peanuts:
Συνήθως διδάσκει: Στατιστική , Πληροφορική

Δεν έχεις ιδέα για το πότε μιλάει και το πότε όχι, καθώς από τα χείλη της βγαίνει μόνο ένας ψίθυρος. Κάνεις τα αδύνατα δυνατά για να ακούσεις μια της λέξη, αλλά τζάμπα κόπος. Προγραμματίζει τα μαθήματά της κυρίως στις 9 το πρωί και στα οποία δεν πατάς ποτέ. Αν κάνεις το λάθος και πας, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να βρεις αργό και βαθύ ύπνο.

Pe610901

3. Ο κύριος Feeny από το Boy Meets World:
Συνήθως διδάσκει: Ιστορία, Κάθε είδους Δίκαιο

Γνωστός και ως ο “Καθηγητής – Μπαμπάς”. Σκληρός, αλλά με την έννοια του μπαμπά σκληρός. Σου δίνει ένα σωρό συμβουλές για να βελτιώσεις τη ζωή σου, τη μελλοντική σου καριέρα, τις διαπροσωπικές σχέσεις σου, ακόμα και το πρόβλημα της Τρύπας του Όζοντος, που θα ορκιζόσουν πως είναι ίδιες με του πατέρα σου. Για να σε προσεγγίσει θα σε ρωτήσει ένα σωρό αμήχανες ερωτήσεις, όπως ” Θα βγούμε με το αγόρι απόψε;” συνοδευόμενες από το κλείσιμο του ματιού. Φοράει σακάκια σε ό,τι απόχρωση του καφέ μπορείς να φανταστείς με καρό πουκαμισάκια και μάλλινες καζάκες. Δεν αποχωρίζεται ποτέ το jockey καπελάκι του και τον χαρτοφύλακά του.

 

4.Ο καθηγητής Οικονομικών από το Ferris Bueller’s Day Off:
Συνήθως διδάσκει: Τι άλλο πέρα από Οικονομικά?!

Είναι. Ο. Πιο. Βαρετός. Τύπος. Που. Θα. Συναντήσεις. Ποτέ. Στη. Ζωή. Σου. Καταρχάς, από ένα σημείο και μετά δεν πατάς ποτέ στο μάθημά του. Όταν έκανες το μοιράιο έγκλημα να πατήσεις στο αμφιθέατρο τις πρώτες μέρες συνειδητοποίησες ότι ο καθηγητής αυτός διαθέτει τη μαγική ικανότητα να μετατρέπει τα 5΄ σε μια ώρα. Μιλάει ακατάπαυστα και χωρίς συναίσθημα, ρωτώντας πάντα αν κάποιος γνωρίζει κάτι πάνω στο θέμα και όταν δει ότι κανείς δεν ανταποκρίνεται συνεχίζει την ομιλία του και συνεχίζει και συνεχίζει και συνεχίζει…

 

5.Ο καθηγητής Snape από το Harry Potter:
Συνήθως διδάσκει: Μαθηματικά, Βιολογία, Ψυχολογία

Πάρτο χαμπάρι επιτέλους. Ο άνθρωπος αυτός έχει προσωπική βεντέτα μαζί σου από την πρώτη στιγμή που σε αντίκρισε. Δεν έχει κανένα θέμα να σε ρεζιλεύει μπροστά σε καμιά 80νταριά άτομα με το αναφέρει το επώνυμό σου, έπειτα από κάθε παρατήρηση που σου κάνει, είτε επειδή άκουσε την δόνηση του κινητού σου τηλεφώνου στην τσέπη σου,είτε γιατί ανοιγόκλεισες τα μάτια σου την ώρα που έλεγε κάτι σημαντικό και δεν πρόσεχες αρκετά τη διάλεξη. Και το πιο σημαντικό: Ο συγκεκριμένος καθηγητής έχει αναλάβει μαθήματα σε κάθε εξάμηνο σπουδών σου, τα οποία είναι και τα πιο σημαντικά της ειδικότητάς σου.

κατάλογος

6. Ο Dewey Finn από το School of Rock:
Συνήθως διδάσκει: Μουσική, Ιστορία του Θεάτρου και του Κινηματογράφου

Καθαρά ο καθηγητής που δεν ακολούθησε τα όνειρά του. Σε κάθε του μάθημα θα αναλύσει ποιο ήταν το όραμά του όταν βρισκόταν στην ηλικία σου, τι πήγε στραβά και δεν τα κατάφερε και θα σου δίνει συμβουλές με τη σέσουλα για το πώς μπορείς εσύ να τα καταφέρεις. Η ώρα του μαθήματος θα περάσει “αέρα” ακούγοντας τραγούδια από συγκροτήματα του ΄70 και του ΄80. Εδώ που τα λέμε, όχι ότι σε χαλάει…

 

7. Η κυρία Norbury από το Mean Girls:
Συνήθως διδάσκει: Διάφορες Ξένες Γλώσσες

Με άλλα λόγια, η καθηγήτρια Λυκείου. Μια απλή, κανονική γυναίκα, με τα απλά της ρουχαλάκια,τα χλυαρά αστειάκια της στη μέση του μαθήματος, τις παρατηρήσεις της στα σωστά σημεία και τη γενναιοδωρία της στη βαθμολογία. Αν την δεις κακόκεφη καμιά μέρα, σου προτείνω να μην της μιλήσεις. Μπορεί να νευριάσει λίγο παραπάνω από το κανονικό,αλλά μετά θα σου χαρίσει ένα ζεστό χαμόγελο και ένα συγγνώμη για τη συμπεριφορά της.

images

8. Ο Walter White από το Breaking Bad:
Συνήθως διδάσκει: Αστρονομία, Φυσική, Χημεία

Θεωρείς ότι παέι κάτι στραβά με αυτόν τον καθηγητή. Επιλέγει να στέλνει e-mails στους μαθητές του στις 3 τα ξημερώματα για να τους ενημερώσει για μια λεπτομέρεια για το επόμενο μάθημά του, δεν ανακοινώνει ποτέ πότε θα λείψει, απλά το κάνει και δεν έχει καμία επαφή με τους υπόλοιπους καθηγητές της σχολής σου. Φεύγει σχεδόν πάντα στη μέση του μαθήματος, γιατί “Προέκυψε κάτι σοβαρό” ή “Με ζητούν στη Γραμματεία,επανέρχομαι σε μισό λεπτό”, αλλά όλοι ξέρουμε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει.

kjb

 

9. Ο κύριος Rosso από το Freaks and Geeks:
Συνήθως διδάσκει: Κάτι σε Σύμβουλος ή σε Βοηθός τελειώνει πάντως

Νιώθεις ότι είναι για εσένα είναι κάτι ανάμεσα σε καθηγητή και φίλο. Του μιλάς για όλα σου τα προβλήματα που αφορούν τις σπουδές σου και πάντα σε ακούει με προσοχή και πάντα θα ενδιαφερθεί να σου βρει λύσεις σε όλα. Σου δίνει την αίσθηση ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς, χωρίς όμως να ξέρεις πολλά για τον ίδιο και τη ζωή του.

 

10. Yoda από το Star Wars:
Συνήθως διδάσκει: Ανθρωπολογία, Κοινωνικές Επιστήμες, Φιλοσοφία

Ο καθηγητής αυτός είναι γνώστης και της παραμικρής λεπτομέρειας της επιστήμης που διδάσκει και την αγαπάει με όλη του την καρδιά. Στην παρέα σου, όταν συζητάτε για αυτόν, λέτε για το πόσο υπέροχος είναι σαν άνθρωπος, παρά για το πόσο τέλειος είναι σαν καθηγητής. Κάθε του φράση αποθηκεύεται στον εγκεφαλό σου σαν μια αρετή που θα κρατήσεις σε όλη σου τη ζωή. Έλα,παραδέξου το. Όταν πέρασες το μάθημά του ένιωσες λίγο απογοήτευση που δεν θα έχεις την ευκαιρία να ξαναπαρακολουθήσεις τα μαθήματά του.

Γράφει: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

10 fictional χαρακτήρες – καθηγητές που θα συναντήσεις στη σχολή σου

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format