Υπουργείο Παιδείας : Τί αλλάζει για το μάθημα της Πληροφορικής και τις μετεγγραφές των φοιτητών που πέτυχαν στα ΑΕΙ με το 5%;


Κατά μια ημέρα παρατάθηκε η συζήτηση περί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας ”Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις”.Χθες, συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος ανακοίνωσε δύο σημαντικές ρυθμίσεις σε σχέση με το μάθημα της Πληροφορικής και τις μετεγγραφές φοιτητών που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις (ειδική κατηγορία 5%). Πιο συγκεκριμένα :

1. Κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση στην τροπολογία που αφορά το ζήτημα του μαθήματος της Πληροφορικής ως πανελλαδικώς εξεταζόμενο στο Νέο Λύκειο. Έτσι, στην παράγραφο 8, του άρθρου 2, στο τέλος της παραγράφου, μετά τη φράση «Τμήμα ή εισαγωγικές κατευθύνσεις», προστίθενται τα ακόλουθα εδάφια: «Για τμήματα της πληροφορικής εξεταζόμενο μάθημα θα είναι η πληροφορική. Οι άλλες σχολές και τα τμήματα, για τις οποίες θα είναι εξεταζόμενο μάθημα η πληροφορική, θα ορίζονται με απόφαση της ΑΔΙΠ, η οποία θα εκδίδεται μέχρι την 15η Φεβρουαρίου κάθε έτους. Η παραπάνω απόφαση της ΑΔΙΠ δημιουργεί δέσμια υποχρέωση στον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων για την έκδοση της δικής του απόφασης».

2. Έκανε δεκτή τροπολογία βουλευτών για δυνατότητα μετεγγραφής σε φοιτητές που εισήχθηκαν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση με την ειδική κατηγορία 5% που αφορά όσους πάσχουν από σοβαρές παθήσεις αφού με τον ισχύοντα νόμο δεν υπήρχε κάποια ειδική πρόβλεψη.

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Υπουργείο Παιδείας : Τί αλλάζει για το μάθημα της Πληροφορικής και τις μετεγγραφές των φοιτητών που πέτυχαν στα ΑΕΙ με το 5%;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format