Λονδίνο: Σημειώθηκαν επεισόδια σε φοιτητική πορεία


Συμπλοκή σημειώθηκε χθες (19.11) μεταξύ των αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών στο Λονδίνο, τι στιγμή που περίπου 5.000 φοιτητές πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το σημείο της Πάρλιαμεντ Σκουέρ.

Αφορμή της πορείας αυτής  είναι η απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού, Ντέιβιντ Κάμερον, να αυξήσει τα δίδακτρα των πανεπιστημίων και να προβεί σε περικοπή δαπανών, ενώ είναι η πρώτη μαζική εκδήλωση διαμαρτυρίας φοιτητών στο Λονδίνο τα τελευταία 3 χρόνια.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μια μικρή ομάδα διαδηλωτών  αποσπάστηκε από το σύνολο των φοιτητών και άρχισαν να καταστρέφουν τα φράγματα έξω από το Κοινοβούλιο, τα οποία είχαν στηθεί από την αστυνομία.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ και  από δηλώσεις αυτόπτων μαρτύρων, αντικείμενα όπως καρέκλες από εστιατόρια εκτοξεύτηκαν κατά των αστυνομικών, με συνέπεια των τραυματισμό 3 αστυνομικών, ενώ έγινε επίθεση σε κατάστημα Starbucks. Δεν πραγματοποιηθήκε καμία σύλληψη μέχρι το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Η οργάνωση National Campaigh Against Fees and Cuts ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της: “Σήμερα πραγματοποιούμε πορεία στο Λονδίνο, η οποία είναι πιθανό να είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση εδώ και χρόνια. Ενδέχεται να βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός νέου κύματος φοιτητικού ακτιβισμού.”

Αλλά, η διαμαρτυρία δεν σταματά στην πορεία για τους οργισμένους φοιτητές του Λονδίνου. Έχουν σκοπό να προχωρήσουν και σε άλλες ενέργειες, όπως είναι μαζικές αποχωρήσεις από τα μαθήματα και καταλήψεις πανεπιστημιακών κτιρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για τον Κόσμο ΕΔΩ

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Λονδίνο: Σημειώθηκαν επεισόδια σε φοιτητική πορεία

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format