Εκπαίδευση στελεχών για υδατοδρόμια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes


Σε συνεργασία προχώρησαν το τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά με την Hellenic Seaplanes δημιουργώντας ένα τίτλο σπουδών που ονομάζεται «Λιμενικός Σχεδιασμός και Οργάνωση».Ο κύκλος σπουδών θα πραγματοποιηθεί με σκοπό να τροφοδοτηθούν α υδατοδρόμια με επαγγελματίες καταρτισμένους στη λειτουργία και τη διαχείριση τέτοιων οργανισμών.

Σύμφωνα με την Hellenic Seaplanes, η καινοτομία του κύκλου σπουδών έγκειται όχι μόνο στο περιεχόμενο των διαλέξεων, αλλά και στο γεγονός ότι αποτελεί ένα βασικό εργαλείο για την ανάπτυξη μια πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα αγοράς των υδροπλάνων.

Το πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και θα περιλαμβάνει 6 διαλέξεις διάρκειας δύο ωρών η κάθε μια.Η επίσημη έναρξή του αναμένεται να ανκοινωθεί μέσα στους επόμενους μήνες. Εκτιμάται πως τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για τους αποφοίτους και την άμεση απορρόφηση τους από την αγορά εργασίας, όσο και για την ίδια την ελληνική οικονομία καθώς θα δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας.

Επιπλέον, η Hellenic Seaplanes πρόκειται να συνεργαστεί και με ένα Πανεπιστήμιο της Κύπρου στο οποίο προωθείται ο νέος κλάδος σπουδών στην Διοίκηση Αεροπορικών Επιχειρήσεων (Aviation Management).

Ο κ. Κωνσταντίνος Χλωμούδης, διδάσκων καθηγητής στο τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά στο επιστημονικό πεδίο της Οικονομικής Ανάλυσης δήλωσε σχετικά : «Την προσπάθεια αυτή την αντιλαμβανόμαστε ως μια δράση αφουγκραζόμενοι τα μηνύματα των καιρών στην επιστήμη και στην αγορά. Προφανώς και η αποτίμηση της δράσης αυτής στο χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2014-15, θα μας επιτρέψει να αξιολογήσουμε την ανάγκη ενσωμάτωσης του αντικειμένου στα πλαίσια του Τμήματός μας. Στα πλαίσια των επιλογών του Τμήματος για εξωστρέφεια, αυτή η συνεργασία είναι μια καλή ευκαιρία επωφελής για τους φοιτητές μας αλλά και του νέου τομέα των μεταφορών μέσω υδροπλάνων. Συνεργαζόμενοι, Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις, μπορούμε να καταστήσουμε δυνατή την αντιμετώπιση των προκλήσεων του παρόντος αλλά και να σχεδιάσουμε δημιουργικά το μέλλον στους τομείς που πρέπει να αναπτύξουμε. Οι πρωτοβουλίες αυτές εκτιμούμε ότι θα δώσουν τη δυνατότητα για περαιτέρω μελλοντική εξέλιξη της συνεργασίας, σε θέματα έρευνας και μελετών στην νέα αυτή δραστηριότητα των υδροπλάνων».

Με τη σειρά του, ο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Seaplanes κ. Νικόλας Χαραλάμπους, δήλωσε: «Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος του κύκλου εργασιών μιας πλήρους ανάπτυξης δικτύου υδροπλάνων στην Ελλάδα και στις γειτονικές χώρες πρέπει να λάβει υπόψη το συνολικό έργο που θα αναπτυχθεί και σίγουρα θα ξεπερνάει σε έσοδα το 1 δισ. Ευρώ. Οφείλω να επισημάνω ότι τα έσοδα θα έχουν αυξητική τάση χωρίς να επηρεάζονται από ύφεση και οικονομική κρίση. Σε αυτούς τους αριθμούς θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστούν οι 1.000 νέες θέσεις εργασίας που θα ανοίξουν για νέους εργαζόμενους στα εκατό και πλέον υδατοδρόμια αλλά και στις εταιρείες υδροπλάνων που θα επιχειρούν».

Η Hellenic Seaplanes συνεχίζει την ανάπτυξη του δικτύου των υδατοδρομίων στην Ελλάδα σχεδιάζοντας το επιχειρησιακό περιβάλλον των υδροπλάνων και τους προορισμούς που θα συνδέει μεταξύ τους. Ήδη, σύμφωνα με την ίδια, έχει συνέψει δεκάδες στρατηγικές συμφωνίες συνεργασίας με Tour Operators, Τουριστικούς πράκτορες, μεγάλα ξενοδοχεία, τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και ομίλους εταιρειών από όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας.

Επιμέλεια : Μαριάννα Αλεξοπούλου


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Εκπαίδευση στελεχών για υδατοδρόμια στο Πανεπιστήμιο Πειραιά σε συνεργασία με την Hellenic Seaplanes

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format