Κόντρα Λοβέρδου – ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις


Την αντίδραση του υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου προκάλεσε ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία επικροτούνται οι μαθητικές καταλήψεις.

«Καταδικάζουμε την παρέμβαση της Νεολαίας, η οποία ενθαρρύνει και υποκινεί τους μαθητές να προβούν σε κινητοποιήσεις και καταλήψεις», δήλωσε.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν λέμε «όχι» στις κινητοποιήσεις, αλλά δεν μπορούμε να επιτρέψουμε -όπως είπε- την απώλεια διδακτικών ωρών.

Νωρίτερα η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμιζε ότι «ο αγώνας των μαθητών, που ξεκίνησε με συνελεύσεις, πορείες, καταλήψεις, για ένα σχολείο διαφορετικό, πρέπει να γίνει αγώνας ολόκληρης της κοινωνίας». Για υγιή αντίδραση των μαθητών και αυθόρμητες κινητοποιήσεις έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης.

Ανακοίνωση, πάντως, για το θέμα των καταλήψεων εξέδωσε και η ΚΝΕ, η οποία καταγγέλλει την κλιμάκωση των απειλών σε βάρος των μαθητών που κινητοποιούνται. Θέση στην κόντρα που έχει ξεσπάσει για τις καταλήψεις πήρε και η ΟΝΝΕΔ, καλώντας τους μαθητές «να γυρίσουν την πλάτη σε όλους αυτούς που τους θέλουν δεμένους στο παρελθόν και στη μιζέρια και με ανοιχτά μυαλά να διαμορφώσουμε όλοι μαζί το Νέο Λύκειο».

Ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε πως το υπουργείο δεν έχει καμία ανάμειξη στην παρέμβαση της Εισαγγελίας σε ό,τι αφορά τις καταλήψεις. Διευκρίνισε, πάντως, ότι για τη σελίδα στο Facebook, μέσω της οποίας ξεκίνησε το κύμα των καταλήψεων, ζήτησε να διερευνηθεί εάν αυτή ανήκει σε μαθητή ή σε ενήλικα. Πάντως, χθες, το πρωί ο ιστότοπος στο Facebook «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ» κατέβηκε.

Ερωτηθείς για την ανακοίνωση της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης σημείωσε: «Δεν θέλω να μπω στη διαδικασία, ούτε να πω παιδιά κάντε καταλήψεις, ούτε παιδιά μην κάνετε. Η εκπαιδευτική κοινότητα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, δεν είναι κακό να κινητοποιούνται για τα προβλήματα, διότι είναι μία άσκηση (για τους μαθητές) για να τους προετοιμάζει να γίνουν καλοί πολίτες, ενεργοί πολίτες».

Για το μεσημέρι μαθητές έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στο οποίο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, καθηγητές και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πορεία στο ΑΤ Χολαργού:
Εν τω μεταξύ, στο περιστατικό που αφορούσε καταγγελίες εκπαιδευτικών και γονέων για ξυλοδαρμό 14χρονου μαθητή από αστυνομικούς, το βράδυ της 2ης Νοεμβρίου , αναφέρθηκε ο εκπαιδευτικός του Συλλόγου «Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ» Νίκος Παπασπύρος. «Στις 2 Νοεμβρίου, κατά τις βραδινές ώρες, έγιναν συνολικά 7 προσαγωγές μαθητών ηλικίας 14 έως 17 ετών από διάφορα σημεία του Χολαργού. Δύο από αυτά τα παιδιά προσήχθησαν έξω από το 1ο Γυμνάσιο Χολαργού με τους αστυνομικούς να τους φορούν χειροπέδες», τόνισε στο «Εθνος» ο κ. Παπασπύρος. Πρόσθεσε πως, σύμφωνα με τις καταγγελίες του 14χρονου μαθητή, οι αστυνομικοί τον κλώτσησαν και του έριξαν μπουνιές, ακόμη και μέσα στο Τμήμα.

Την επόμενη ημέρα μαθητές της περιοχής μαζί με γονείς πραγματοποίησαν πορεία προς τον Α. Τ. Χολαργού και αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τη διοικητή του Τμήματος. Σύμφωνα με τον κ. Παπασπύρο, «αρχικά η διοικητής του Τμήματος αρνήθηκε ότι υπήρξε βιαιοπραγία, μόλις όμως είδε το παιδί, παραδέχθηκε το γεγονός, σημειώνοντας, όμως, ότι το παιδί δεν χτυπήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος αλλά από άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα ποικίλης ύλης ΕΔΩ

Πηγή: ethnos.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Κόντρα Λοβέρδου – ΣΥΡΙΖΑ για τις καταλήψεις

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format