Ανοικτές οι πόρτες των πανεπιστημίων όταν πραγματοποιούνται φοιτητικές κινητοποιήσεις


Στάση εργασίας κήρυξε για σήμερα ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και ταυτόχρονα, στις 12 το μεσημέρι, συγκέντρωση στο κεντρικό κτίριο, στα Προπύλαια, διότι, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του:

  • Μια φοιτητική κινητοποίηση δεν μπορεί να είναι ό λόγος για να κλείνει το κεντρικό κτίριο του Πανεπιστημίου και οι εργαζόμενοι που στελεχώνουν τις υπηρεσίες να κλειδώνονται μέσα, ο περιβάλλοντας δε χώρος να τίθεται υπό την επιτήρηση της αστυνομίας.
  • Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό που υποδηλώνεται από την ανακοίνωση της Πρυτανείας ότι ο τρόπος αυτός «….συνιστά χρήσιμο πρότυπο για την συνέχεια».

Ο Σύλλογος διερωτάται: «Δηλαδή; Μήπως όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις των φοιτητών, των εργαζομένων, της πανεπιστημιακής κοινότητας συνολικά, θα ακολουθείται η τακτική του κλειδώματος και της διακοπής της λειτουργίας του Πανεπιστημίου Αθηνών;».

Ο Σύλλογος κάνει λόγο για άρνηση διαλόγου με τους φορείς της πανεπιστημιακής κοινότητας από την πλευρά της Πρυτανικής Αρχής και σημειώνει πως «Η δημοκρατία, η ελεύθερη διακίνηση ιδεών, ο διάλογος είναι συστατικά στοιχεία της ίδιας της ύπαρξης του Πανεπιστημίου και της πανεπιστημιακής ζωής».

Ανακοίνωση από την Πρυτανεία σχετικά με την υποβολή υπομνημάτων από ομάδες φοιτητών:

Οι Πρυτανικές αρχές επαναλαμβάνουν την πρόσκλησή τους προς όλες τις ομάδες των φοιτητών, που επιθυμούν να θέσουν υπόψη τους διάφορες θέσεις και αιτήματα, να τους υποβάλλουν σχετικά υπομνήματα με συγκεκριμένο περιεχόμενο. Τα υπομνήματα αυτά μπορούν να υποβληθούν είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Πρυτανείας (rector@uoa.gr) είτε υπό έντυπη μορφή σε εκπρόσωπό της. Μόνο μετά τη μελέτη των υπομνημάτων αυτών μπορεί να υπάρξει γόνιμη προώθηση οποιουδήποτε θέματος, όπως ορίζουν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η εμπειρία.

Πηγή : esos.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Ανοικτές οι πόρτες των πανεπιστημίων όταν πραγματοποιούνται φοιτητικές κινητοποιήσεις

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format