Ανακοίνωση-καταγγελία της Πορείας Φιλοσοφικής για τα γεγονότα της Πέμπτης 16/10


Ο Σύλλογος Φοιτητών Φιλοσοφικής, μέσα από τη δημοκρατική διαδικασία της τελευταίας του Γενικής Συνέλευσης την Τετάρτη 15/10, αποφάσισε κατάληψη της σχολής την Πέμπτη 16/10, ως απάντηση στην αυταρχική κίνηση της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ να καταστείλει με τις δυνάμεις της αστυνομίας κινητοποίηση των φοιτητών την Δευτέρα 13/10. Μερίδα φοιτητών, κάτω απ’ την προτροπή και με τη συμμετοχή καθηγητών της Σχολής, με αντιδημοκρατικό τρόπο και χωρίς να σεβαστούν την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, εισέβαλλαν στο κτίριο της Φιλοσοφικής προπηλακίζοντας και υβρίζοντας φοιτητές που υπερασπίζονταν την απόφαση του Συλλόγου για κατάληψη. Πιο συγκεκριμένα, οι δύο καθηγητές δε δίστασαν να χτυπήσουν φοιτήτριες -μέλη του Συλλόγου, προκειμένου να εισέλθουν -με κάθε τρόπο- στη σχολή.
Οι αντιδημοκρατικές και αυταρχικές αυτές ενέργειες πρέπει να καταγγελθούν. Ο προπηλακισμός φοιτητών και η καταπάτηση των αποφάσεων του συλλόγου ακόμη και με τη χρήση βίας αποτελεί μνημείο αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς και άρνηση αναγνώρισης του στοιχειώδους δημοκρατικού δικαιώματος των φοιτητών να αποφασίζουν μέσα από τα συλλογικά τους όργανα. Το παραπάνω γεγονός, σε συνδυασμό με την άρνηση της κοσμητείας να αναγνωρίσει την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για κατάληψη την Πέμπτη 16/10 και κλειστή σχολή την Παρασκευή 17/10, αποδεικνύουν περίτρανα πως σε μια περίοδο που το δημόσιο-δωρεάν πανεπιστήμιο και το δικαίωμα των φοιτητών να σπουδάζουν σε αυτό βάλλεται από παντού, η κοσμητεία και ορισμένοι καθηγητές της σχολής μας αρνούνται να αναγνωρίσουν όχι μόνο την αναγκαιότητα της διεξαγωγής αγώνων για την ανατροπή αυτής της επίθεσης, αλλά ακόμη και το δημοκρατικό δικαίωμα των φοιτητών να συζητούν και να αποφασίζουν δημοκρατικά μέσα από τα συνδικαλιστικά τους όργανα.
Το δικαίωμα μας να συζητάμε και να αποφασίζουμε δημοκρατικά και συλλογικά, το δικαίωμά μας να οργανωνόμαστε στους συλλόγους μας, είναι αναφαίρετο δικαίωμα που κατακτήθηκε μέσα από μεγάλους αντιφασιστικούς, λαϊκούς αγώνες. Τέτοιες αντιδημοκρατικές και φασίζουσες συμπεριφορές που δε σέβονται στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα θυμίζουν άλλες εποχές και πρέπει με κάθε τρόπο να καταδικαστούν και να καταπολεμηθούν. Ο φοιτητικός μας σύλλογος αποτελεί το συλλογικό όργανο ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ και οι Γενικές Συνελεύσεις αποτελούν την κορυφαία διαδικασία του συλλόγου, αποτελούν το όργανο εκείνο μέσα απ’ το οποίο μπορεί ο κάθε φοιτητής να εκθέσει τη γνώμη και τους προβληματισμούς του. Καταδικάζουμε την αντιδημοκρατική και αυταρχική ενέργεια της εισόδου στο κτίριο της Φιλοσοφικής με βίαιο τρόπο καθηγητών και φοιτητών ενώ η Σχολή τελούσε υπό κατάληψη. Ακόμα, καταγγέλλουμε την απόφαση της κοσμητείας να μην αναγνωρίσει την απόφαση του φοιτητικού συλλόγου, γεγονός που ισοδυναμεί με την άρνηση αναγνώρισης των συλλογικών οργάνων των φοιτητών, όπως και του δικαιώματός τους να συζητούν και να αποφασίζουν με ελεύθερο και δημοκρατικό τρόπο για τα προβλήματά τους. Τέλος, καλούμε όλους τους φοιτητές της Σχολής να συμμετάσχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 21/10 στις 12.00 έξω από την Κοσμητεία για να καταγγείλουμε την αντιδημοκρατική και αυταρχική καταπάτηση της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης.

1. Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΣΤΑΜΑΤΑ!
2. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 21/10 ΣΤΙΣ 12.00!
3. ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22/10, ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ 313!

 
Πορεία Φιλοσοφικής Αθηνας
Πηγή: poreia.net

 


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF

Ανακοίνωση-καταγγελία της Πορείας Φιλοσοφικής για τα γεγονότα της Πέμπτης 16/10

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format