Ποιο είναι το νέο πλαίσιο που διέπει πλέον τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.);


Με βάση το νόμο 3879/2010 και μετά την κατάργηση του Ο.Ε.Ε.Κ. τα δημόσια Ι.Ε.Κ. του καταργούμενου Ο.Ε.Ε.Κ. αποτελούν πλέον μονάδες της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

Από τον Ιούλιο του 2011, με βάση το παραπάνω νομοθετικό πλαίσιο, την ευθύνη της λειτουργίας και διαχείρισης των Ι.Ε.Κ. θα αναλάβουν μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης οι Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, καθώς στόχος είναι η αποκέντρωση και η ενίσχυση του ρόλου των περιφερειών και των δήμων.

Στο μεταβατικό διάστημα και μέχρι την υπογραφή των προγραμματικών συμβάσεων με τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις, τη λειτουργία και διαχείριση των δημόσιων Ι.Ε.Κ. θα αναλάβουν μέσα από προγραμματική σύμβαση με τη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης ο Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων (Ε.Ο.Π.Π.) και το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.).

Όσον αφορά σε θέματα διοικητικής φύσεως (προσωπικό κ.λπ.) θα απευθύνεστε στην Διεύθυνση Διοικητικού- Οικονομικού της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης (τηλ. 213.1311644).

Προς το παρόν και μέχρι νεώτερης οδηγίας, όσον αφορά στα εκπαιδευτικά θέματα, συνεχίζετε να αναφέρεστε και να επικοινωνείτε με το ‘Τμήμα Σπουδαστικών Θεμάτων’ του πρώην Ο.Ε.Ε.Κ..


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Ποιο είναι το νέο πλαίσιο που διέπει πλέον τα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.);

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format