Πρακτική Άσκηση σε απόφοιτους Τεχνικής Εκπαίδευσης


Το υπουργείο Παιδείας, με τη μεσολάβηση της Ειδικής Γραμματείας Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Πόρων και για πρώτη φορά με τη συνεργασία των πέντε Κοινωνικών Εταίρων (ΓΣΕΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ, ΣΕΒ) μέσω συμφωνητικού σύμπραξης, οργανώνει το έργο «Ειδικά Προγράμματα Πρακτικής Άσκησης / Επαγγελματικής Εμπειρίας», το οποίο απευθύνεται σε 7.000 απόφοιτους ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΙΕΚ.

Με προϋπολογισμό 38.358.720€, το πρόγραμμα αυτό προσφέρει εκπαίδευση διάρκειας 80 ωρών στους συμμετέχοντες με χρήση κατάλληλου εκπαιδευτικού υλικού σε έντυπη και ψηφιακή μορφή, εξάμηνη πρακτική άσκηση σε συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, ακόμα και συμβουλευτική υποστήριξη προσαρμοσμένη στο κάθε μέλος.

Οι απόφοιτοι Τεχνικής Εκπαίδευσης που μπορούν να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα αυτό απαιτείται να είναι έως 29 ετών, στις Περιφέρειες Σύγκλισης της Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας, Ιόνιων Νήσων, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, Κρήτης και Βορείου Αιγαίου.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν υποτροφίες πρακτικής άσκησης ύψους 480€ καθαρά ανά μήνα, σε συνδυασμό με την καταβολή εκπαιδευτικού επιδόματος ύψους 400€, από τις μεγαλύτερες αποδοχές που έχουν δοθεί σε παρόμοια προγράμματα.

Η διάρκεια του προγράμματος είναι από τη 1 Οκτωβρίου 2014 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας www.minedu.gov.grή στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση :  press@minedu.gov.gr

Γράφει : Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Πρακτική Άσκηση σε απόφοιτους Τεχνικής Εκπαίδευσης

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format