Τι τροπολογίες θα καταθέσει ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή;


Ο υπουργός Παιδείας, Α. Λοβέρδος, τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014, έχει σκοπό να καταθέσει στη Βουλή τροπολογίες προς ψήφιση, οι οποίες αφορούν τις μετεγγραφές των φοιτητών, τα μεταπτυχιακά, τα θέματα που έχουν δημιουργηθεί σε συγκεκριμένες σχολές, το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και τον διορισμό των γυμναστών στα σχολεία.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά το πολυσυζητημένο θέμα των μετεγγραφών, οι φοιτητές θα μετεγγράφονται στο πλησιέστερο ΑΕΙ – ΤΕΙ από τον τόπο κατοικίας τους, σε σχολή φυσικά με ομοειδές τμήμα. Ο βαθμός πρόσβασης των πρωτοετών θα αποτελέσει κριτήριο μόνο στις περιπτώσεις που η μετεγγραφή αφορά παρεμφερές τμήμα στην ίδια πόλη, αλλά σε άλλη σχολή.

Η δεύτερη τροπολογία που θα προταθεί, πέρα από το θέμα αντικατάστασης του Προέδρου του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, θα εμπεριέχει και μια λύση στο θέμα που έχει δημιουργήσει το Ελεγκτικό Συνέδριο ανάθεσης της λειτουργίας της Φοιτητικής Λέσχης στη Θεσσαλονίκη, τη στιγμή που ο διαγωνισμός ήταν ακόμη ανοιχτός.

Στον τομέα των μεταπτυχιακών, με το πέρας της αξιολόγησης της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας και Πιστοποίηση της Ποιότητας των ΑΕΙ, με θετικό αποτέλεσμα φυσικά για τις σχολές της χώρας, τα μεταπτυχιακά θα είναι πλέον υπόθεση των ΑΕΙ – ΤΕΙ.

Σύμφωνα με την τέταρτη τροπολογία που θα προταθεί, οι Πρυτάνεις, οι Αναπληρωτές Πρυτάνεις, οι Πρόεδροι και οι Αντιπρόεδροι θα έχουν το δικαίωμα να διδάσκουν στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, ενώ στην πέμπτη και τελευταία τροπολογία θα δοθεί χρονική παράταση για το διορισμό των γυμναστών, εφόσον όμως έχουν διοριστεί ήδη για ένα έτος.

Επιμέλεια: Έφη Γκαραβέλα


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
Efi

Τι τροπολογίες θα καταθέσει ο υπουργός Παιδείας στη Βουλή;

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format