Ενενήντα ένα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών δεν πραγματοποιούνται στην περιφέρεια Αττικής


Στις 2 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής το θέμα της μεταφοράς των μαθητών, το οποίο έθεσε, εκτός ημερησίας διατάξεως, σήμερα η περιφερειακή σύμβουλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινα Κουτσούμπα.

Τα σοβαρότερα προβλήματα αντιμετωπίζουν η Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής και η Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ενώ συνολικά, στην Περιφέρεια εκκρεμούν 91 δρομολόγια.

Όπως ενημέρωσε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής Πέτρος Φιλίππου, ειδικά στην Ανατ. Αττική δεν πραγματοποιείται το 40% των δρομολογίων.

Ως βασικές αιτίες για τις καθυστερήσεις προσδιόρισε το γεγονός ότι πολλοί διαγωνισμοί κηρύσσονται άγονοι, τις καθυστερήσεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου πηγαίνουν οι συμβάσεις για τις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο προσυμβατικός έλεγχος, και το γεγονός ότι η ΚΥΑ που μεταβάλλει τα κριτήρια για τις χιλιομετρικές αποστάσεις δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα.

Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι συλλόγων γονέων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους δήμους Σαρωνικού και Λαυρεωτικής, οι οποίοι κατέθεσαν σχετικό υπόμνημα τόσο στην περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, όσο και στα εμπλεκόμενα υπουργεία Εσωτερικών, Οικονομικών, Μεταφορών και Παιδείας.

Οι σύλλογοι απαιτούν να καταργηθεί η ΚΥΑ του 2013 περί χιλιομετρικών αποστάσεων και να προχωρήσει η Περιφέρεια σε κανονικούς και όχι πρόχειρους διαγωνισμούς, ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα της μεταφοράς για όλη τη σχολική χρονιά -και όχι μέχρι τον Φεβρουάριο 2015 όπως ορίζει η διάταξη για τους πρόχειρους διαγωνισμούς.

Η περιφέρεια Αττικής από την πλευρά της έχει ξεκινήσει διαδικασία διαπραγμάτευσης τιμής για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών για τα οποία δεν υποβλήθηκε καμία προσφορά κατά τη διαδικασία διαπραγμάτευσης στις 24/09 και για τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που αφορούν τα Κύθηρα.

Πηγή:http:www.tanea.gr


Σας άρεσε το άρθρο; Μοιραστείτε το!!

0

What's Your Reaction?

Angry Angry
0
Angry
Cute Cute
0
Cute
Fail Fail
0
Fail
Geeky Geeky
0
Geeky
Lol Lol
0
Lol
Love Love
0
Love
OMG OMG
0
OMG
Win Win
0
Win
WTF WTF
0
WTF
nick

Ενενήντα ένα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών δεν πραγματοποιούνται στην περιφέρεια Αττικής

συνδέσου

Γίνε μέλος του #MSP
Don't have an account?
Εγγράψου

reset password

Εγγράψου

Γίνε μέλος του #MSP

Captcha!
Choose A Format
Gif
GIF format